Android verliest marktaandeel in Europa

Android verliest marktaandeel in Europa

iOS marktaandeel groeit in Europa

Apples mobiele besturingssysteem iOS doet het goed in Europa. Dit gaat ten koste van het marktaandeel van Android.

Dat blijkt uit marktonderzoek van Kantar, dat de markt in de vijf grootste Europese (Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) markten bekeek in het tweede kwartaal van 2016. Nederland is niet in het marktonderzoek inbegrepen.

Kwart smartphonekopers stapt over van Android naar iOS

27 procent van de smartphonekopers in het tweede kwartaal stapten over van een Android-apparaat naar een iOS-apparaat. In de Verenigde Staten ligt dit percentage veel lager, op 9 procent.

De marktonderzoeker wijst er bovendien op dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus waarschijnlijk voorlopig nog goed zullen verkopen, ook na de onthulling van de volgende iPhones, op 9 september. “32 procent van de verkopen van de iPhone 5S werden pas na de lancering van de iPhone 6 gegenereerd”, aldus onderzoekshoofd Carolina Milanesi van Kantar.

Ondanks de overstappende consumenten is Android nog wel veruit de grootste speler op de smartphonemarkt in de vijf grote Europese markten. In Duitsland, bijvoorbeeld heeft Android een marktaandeel van 73,7 procent, tegenover 15,2 procent voor iOS. In Groot Brittannië zijn de verschillen iets kleiner, met 54,4 procent voor Android en 32,7 procent voor iOS.

De Europese smartphonemarkt raakt steeds meer verzadigd, meldt Kantar verder. Het percentage consumenten dat voor het eerst een smartphone kocht daalde naar 25 procent, vergeleken met 29 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

bron: nu.nl

Smartphone reparatie van uw Android apparaat

Voor alle reparaties voor verschillende merken en type smartphones kunt u terecht bij smartphone reparatie specialist Repair IT Now! Dagelijks repareren wij smartphones en tablets van de bekende merken: Apple, iPhone, iPad, Samsung, Sony, HTC, Huawei, LG, Nokia, Microsoft, Oneplus One.

Snel een vakkundige smartphone en tablet reparatieservice met een uitgebreide klantenservice! Repair IT Now zit gevestigd in Sliedrecht en is makkelijk bereikbaar vanuit de steden Dordrecht en Gorinchem binnen 15 minuten. Dit geld ook als u een smartphone of tablet reparatie heeft en woont in de omliggende dorpen Papendrecht, Alblasserdam, Hendrik-ido-Ambacht, Zwijndrecht, Hardinxveld en Bleskensgraaf.

Direct uw smartphone / tablet  reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.