De nieuwe functies van iOS 10

Nieuwe aankondiging van Apple: iOS 10

Apple heeft deze week de nieuwste software-update aangekondigd voor de iPhone en iPad: iOS 10. Het is de bedoeling dat iOS 10 dit najaar beschikbaar is voor de iPhone, iPad en iPod.

De losse apps zoals Mail en Aandelen zijn vanaf nu in de App. Store te vinden. Deze apps kun je waarschijnlijk verwijderen, zodat je zelf beslist of je de apps wilt installeren. Dit is niet officieel aangekondigd, maar wel tijdens de keynote benoemd.

Hieronder zie je de tien nieuwe functies die Apple alvast heeft aangegeven:

1. Gebruikerservaring op beginscherm en notificaties

Er komen 10 grote vernieuwingen in iOS 10, namelijk een vernieuwd beginscherm met nieuwe notificaties en vanaf het beginscherm meer 3D Touch-functies. Verder kun je zorgen dat je iPhone-scherm aan gaat bij het optillen van je pols, dus als je Apple Watch in de buurt is hoef je de iPhone niet meer te ontgrendelen.

Ook is het berichtencentrum makkelijker gemaakt en heb je voor audio een apart scherm. Het widgetsscherm gaat er ook mooier uitzien.

2. Siri

Voor ontwikkelaars komt Siri beschikbaar. Via WeChat kan je straks bijvoorbeeld ‘wechat Larissa’ zeggen en dan wordt er een bericht naar vriendin Larissa verstuurd. Het werkt met apps als WhatsApp, Slack en meer. Verder heb je Runkeeper en Runtastic voor hardlopen, Pinterest en Shutterfly voor fotodiensten. Uber en Lyft voor taxi’s.

3. Foto’s

Aan de foto’s-app voegt Apple Advanced Computer Vision toe, dan heb je bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Hierbij maken ze gebruik van deep learning, bijvoorbeeld om honden, bergen of andere afbeeldingen te herkennen. Hiervoor is een nieuw tabblad Memories in de iOS10 aanwezig.

4. Maps

Er komen meer proactieve functies, een compleet ontworpen Apple Maps. Door in de Maps-app omhoog te vegen kan je de nieuwe functie zien. Maps weet bijvoorbeeld dat je vaak naar je werk gaat op een bepaald tijdstip, of je bezoekjes naar je favoriete restaurant.

Maps vertelt je ook hoe lang het nog rijden is naar bijvoorbeeld een tankstation. Ook geeft Maps als er files staan je alternatieve routes.

Om de verkeersdrukte te volgen kan je voor- en achteruit zoomen.

Voor ontwikkelaars wordt Maps ook opengesteld. Je kan dan onder andere met Apple Pay betalen, een taxi bestellen of meteen een restaurant reserveren.

5. HomeKit

Er komt een aparte app: Home. Met Home kan je allerlei apparaten bedienen, of apart of via scenes. In het Control Center is Home te vinden. Op je beginscherm kan je bijvoorbeeld zien wie er aan de deur staat.

6. QuickType

Intelligentie van Siri is nu ook beschikbaar bij QuickType, het voorspellende toetsenbord van Apple.Verder kan Siri meehelpen om slimmere antwoorden te geven. Misschien komt er van Quick Type ook een Nederlandse versie.

7. Apple Music

Een compleet vernieuwd uiterlijk krijgt Apple Music, met nieuwe tabs onderin het scherm: For You, Library, Radio, Search, en Browse. Verder is er nu ook een tabblad voor gedownloade muziek, een lijstje met recent gespeelde nummers en er zijn songteksten beschikbaar. Ook staan er voortaan dagelijks vernieuwde afspeellijsten bij For You.

8. Apple News

Op het moment zijn er maandelijks 2000 publicaties en 60 miljoen maandelijkse gebruikers in Apple News, dat in Nederland en Belgie nog niet beschikbaar is. Er komt ook een nieuw design in iOS 10 met duidelijke secties, ieder in een andere kleur. Voor betaalde publicaties gaat Apple abonnementen invoeren en de mogelijkheid om voor breaking news notificaties te ontvangen.

9. Telefoon

Apple gaat transcripties voor voicemails invoeren. Om te integreren met recente telefoongesprekken, favorieten en het beginscherm komt er ook een API voor VoIP-apps.

10. Berichten

In de Berichten-app komen rich links, zodat je bijvoorbeeld previews van linkjes te zien krijgt. Ook gaat Apple in teksten meteen duidelijk maken welke woorden in emoji om te zetten zijn. Die emoji zijn nu drie keer zo groot weer te geven. Verder kan je nu handgeschreven teksten sturen.

Er komen ook nieuwe bubbeleffecten, om tekst in grote of kleine letters weer te geven.

In iOS 10 komen nog veel meer vernieuwingen, waaronder splitscreen voor Safari, hierbij kun je twee browservensters geopend hebben. Nog twee functies die eraan komen in iOS 10 zijn: samenwerken aan notities en het kunnen bewerken van Live Photos.

Op welke iPhones en iPads zal  iOS 10 gaan werken?

Apple zal niet meer alle toestellen ondersteunen die op het moment nog wel geschikt zijn voor iOS 9.

iOs 10 is te installeren op de onderstaande Apple devices:

De volgende toestellen krijgen geen update meer:

 

iPhone reparatie en iPad reparatie door Repair IT Now

Wil je de iOS 10 update laten uitvoeren door een  bedrijf die gespecialiseerd is Werkt je iPhone of iPad niet meer naar behoren? Is het glas van je iPad gebarsten? Of het scherm van je iPhone toestel? Zoek dan niet verder! Maak direct een afspraak bij Repair IT Now. De meeste onderdelen van de iPhone en iPad hebben wij standaard op voorraad. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en je iPhone of iPad weer herstellen. Naast iPhone reparatie en iPad reparatie kan je ook terecht met een andere telefoon of tablet bij Repair IT Now. Wij repareren bijna alle telefoons en alle tablets.

iPhone of iPad reparatie direct aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.