De nieuwste functies van iOS 12

Welke nieuwe functies brengt iOS 12 met zich mee?

Begin juni werd iOS 12 aangekondigd tijdens de WWDC 2018. Verwacht wordt dat iOS 12 beschikbaar wordt gesteld rond september. Die maand worden ook de nieuwe iPhone X, iPhone X Plus en iPhone X2 gelanceerd. De nadruk van de nieuwe update zal voornamelijk gaan liggen op een verbeterde performance van de iPhones. Verder is de niet storen functie uitgebreidt en zijn de notificaties verbetert. Daarnaast zal het mogelijk worden met groepen tot 32 personen te facetimen en met Memoji nieuwe gezichtseffecten te gebruiken in chats. We zullen alle nieuwe functies voor iOS 12 voor je op een rijtje zetten.

Schermtijd

De meeste iPhone gebruikers hebben geen idee hoeveel tijd hun scherm aanstaat per dag. Wanneer je al checkt of je berichten hebt, staat het scherm al een paar seconden aan, wat uiteindelijk uit kan lopen op minuten. In iOS 12 zal de schermtijd worden bijgehouden bij het instellingenscherm. Naast de schermtijd zal ook per dag, week en maand aangegeven worden welke apps je het meeste gebruikt. Ook het aantal ontgrendelingen en berichten per app zullen worden gemeten. Per app zal het mogelijk zijn een limiet in te stellen. Zo kan je Facebook of SnapChat bijvoorbeeld voor 2 uur instellen. Wel kan je in geval van nood de waarschuwing dat de tijd om is negeren.

Verbeterde prestaties

Apple heeft het al langer aangekondigd en nu komt het er eindelijk aan. De performance van de toestellen zullen verbetert worden. Juist voor de oudere iPhone toestellen zal dit een hele fijne verbetering zijn. Het opstarten en gebruiken van apps zoals de camera en het typen op het toetsenbord zullen een stuk soepeler gaan dan eerst.

Measure App

Met deze app kun je real-life objecten opmeten via je iPhone of iPad. Deze app zal de lengte, breedte en hoogte van een object kunnen meten. Hoe nauwkeurig deze app daadwerkelijk zal zijn, is nog niet zeker.

Dit zijn de grootste en belangrijkste features van de nieuwe iOS update. Naast deze grote veranderingen, zullen er ook nog wat kleine veranderingen worden aangebracht aan het design en bestaande apps. De bètaversie van iOS 12 is al uit te testen.

Augmented Reality

Samen met Pixar heeft Apple wat nieuwe functies ontwikkeld voor Augmented Reality. De meest opmerkende ontwikkeling hiervan is dat je met meerdere mensen hetzelfde spel kan spelen, door middel van een persoon die de spelomgeving laat zien. Wanneer je bij een app bepaalde dingen kan bouwen en vervolgens een dag later weer verder wilt gaan, zullen deze gegevens opgeslagen blijven en kan je weer verder waar je was gebleven. LEGO zal dit bij bepaalde bouwpakketten mogelijk maken. Je kan dan een AR-game spelen rondom je bouwwerk van LEGO.

Facetimen met 32 personen

Het is voor het eerst mogelijk om een groepsgesprek te starten met al je vrienden. Met maarliefst 32 personen zal je tegelijkertijd kunnen facetimen. Alle personen in het groepsgesprek worden weergegeven op grootte van wie er aan het woord is. Daarnaast kan je je vrienden die je juist goed wilt zien aantikken en dan blijven ze altijd in beeld.

Niet storen

De controle over de niet storen functie van iOS 12 zal meer bij de eigenaar komen te liggen. Zo is het mogelijk om een bepaalde tijd/periode in te stellen waarin je niet gestoord wilt worden of zelfs een bepaalde locatie of evenement instellen waarbij je niet gestoord wilt worden. Voor mensen die ‘s nachts telkens hun iPhone checken op berichten, komt er een nachtmodus waar er in de nacht geen berichten binnenkomen en je alleen de tijd op je iPhone kan checken.

Verbeterde notificaties

Voorheen kon je van groepsapps of vrienden vaak 20 berichten per minuut krijgen en zat je scherm helemaal vol met berichten van die persoon. Bij iOS 12 kan je de berichten uitklappen en zie je het laatst gestuurde bericht als eerst.

Memoji en Animoji

Er komen voor de iPhone X gebruikers nieuwe Animoji bij. Je kan jezelf omtoveren tot panda, tijger en dinosaurus. Om het wat realistischer te houden is het natuurlijk ook mogelijk om jezelf na te maken en een leuke hoed of zonnebril op te zetten.
Wanneer je je tong uitsteekt of een boos gezicht trekt, zal je eigen avatar dat ook doen. Zo kun je je vrienden altijd laten weten hoe je je voelt op dat moment in de chat. Je kan je avatars gebruiken in onder andere iMessage en faceTime.

Slimme Foto’s

De foto’s in je galerij worden nog beter gesorteerd op tijd en locatie. Ook de zoekfunctie wordt verbeterd en maakt het mogelijk om te zoeken op locatie, mensen en plaatsen. Daarnaast kan je foto’s delen met vrienden, zodat je foto’s beter worden opgeslagen op locatie en tijd. Via Whatsapp is dit niet mogelijk en deze functie heeft ook het voordeel dat het delen van foto’s van een bepaald evenement twee kanten op werkt (je krijgt beide een verzoek om al je foto’s te delen).

iOS update door Repair IT Now

Ben jij in september van plan deze nieuwe update gelijk op je iPhone te zetten, maar wil je liever dat dit zorgvuldig gebeurt en je geen gegevens kwijt raakt? Bij Repair IT Now kan je deze klus uit laten voeren. Voor 55 euro zullen wij deze update op je iPhone zetten en kun je na ongeveer 1-2 uurtjes je iPhone weer ophalen.

iOS laten updaten van je iPhone en/of iPad?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.