martkaandeel Huawei p9 samen met iPhone 6s

Apple en Samsung verliezen aandeel in de smartphonemarkt

Apple en Samsung zijn al jaren leidend op de smartphonemarkt. Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat de twee in 2016 samen een marktaandeel hadden van 35.3%. Ten opzichte van 2015 leverden ze hiermee drie procent in aan de concurrenten. Dit lijkt de oorzaak te zijn van de opmars van de merken Huawei, Oppo en Vivo. Vooral Huawei groeit hard, zij zijn gegroeid naar een marktaandeel van bijna tien procent. Ter vergelijking, Apple is gedaald naar 14.5% en Samsung naar 20.8%. Oppo en Vivo zijn voornamelijk op de Chinese markt actief en groeiend, een ontwikkeling die directe invloed heeft op Samsung welke ooit 34% van de Chinese markt in handen had. Samen met andere voornamelijk Chinese smartphone merken zorgden zij ervoor dat de Samsung-dominantie in 2016 is gedaald naar 9%, een forse afname. Huawei en andere Chinese merken hebben volgens Kantar Worldpanel de intentie om ook de Europese markt te gaan veroveren. Huawei wil zelfs groter zijn dan de twee grootmachten in 2021. Huawei zet daad bij woord door de ontwerpster van de iOS 7 in te huren. Gezien de opmars van enkele relatief kleinere merken en de daling van het wereldmarktaandeel van Apple en Samsung zullen de laatste twee alle zeilen bij moeten zetten om de hedendaagse dominantie te behouden.samsung smartphone en apple iPhone toestellen

 

De Nederlandse smartphone gebruikers

Het smartphonegebruik in Nederland is vrij eenzijdig, zeker gezien de verdeling van smartphones over de wereld. Volgens Multiscope bezitten Apple(32%) en Samsung(41%) 73% van de Nederlandse markt. Huawei is verdubbeld naar 6% terwijl Sony en LG stabiel rond de 5% zitten. De populairste toestellen onder de Nederlandse bevolking zijn de iPhone 6, 5s en de Samsung Galaxy S5. De rest van de top-tien bestaat uit Samsung toestellen aangevuld met de iPhone 6s en de 5. Opvallend is dat er geen enkel Plus-toestel van Apple in de top-20 te vinden is, de ideale grote volgens Nederlanders zijn smartphones met een scherm van rond de 5-inch. De opkomst van andere merken is in Nederland nog niet zozeer te zien. Enkel Huawei is een opvallende groeier.

Telefoon reparatie door Repair IT Now

Wij bij Repair IT Now merken dat de Smartphones helaas nogal eens gebreken vertonen. Dit kunnen wij vaak verhelpen. Repair IT Now heeft een breed assortiment aan materialen in huis waardoor het repareren vaak weinig tijd kost. Het is bij veel reparaties mogelijk om onder het genot van kop koffie of thee op de reparatie te wachten zodat u de smartphone binnen no-time weer kan gebruiken.

Smartphone reparatie direct aanmelden?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.