,

iPhone 6 error 53 oplossen

iPhone 6 error 53 problemen oplossen

Duizenden mensen klagen op het Apple-forum over ‘error 53’. Een woordvoerder van Apple heeft tegenover The Guardian bevestigd dat error 53 de smartphone onbruikbaar maakt.

Het probleem heeft te maken met de Touch ID-sensor waarmee de vingerafdruk wordt gelezen. Vingerafdrukken worden via Touch ID gekoppeld aan de telefoon.

Touch ID is verbonden met onder meer de thuisknop (waar de sensor in zit) en het scherm. Als onderdelen worden vervangen buiten Apple om, wordt de vingerafdruk niet meer herkend en wordt de vingerafdrukscanner uitgeschakeld.

Wat houdt error 53 in?

Wanneer er daarna een update of herstel van iOS wordt gedaan, worden er extra veiligheidschecks uitgevoerd. De iPhone gaat als gevolg daarvan op slot en geeft error 53 als er vervangende onderdelen zijn gevonden. Volgens de woordvoerder van Apple is het halen van een nieuwe iPhone de enige oplossing.

Een technologiejournalist die de foutmelding eerder onderzocht heeft, kreeg van Apple te horen dat er geen enkele hardware- of softwareoplossing is voor het probleem. Ook is het geheugen onbereikbaar.

Error 53 iPhone door touch ID

Het internet staat er vol mee! De itunes error 53 is één van de meest voorkomende itunes errors op dit moment.Deze error kan voorkomen bij elke iPhone die een touch ID heeft. De touch ID is eigenlijk de vernieuwde homeknop van een iPhone, tegenwoordig is de touch ID ook ingebouwd bij de nieuwe iPad modellen. In de meeste gevallen zit het probleem in het touch ID van de home button. Op het moment dat je touch ID niet meer werkt doordat de homeknop een keer is vervangen en dan de iPhone gaat updaten krijg je de foutcode 53.

De reparateur heeft dan in de meeste gevallen onvoorzichtig gedaan met de touch ID knop van de iPhone en iPad.

Is een iPhone 6 met error 53 te repareren?

Op 5 februari 2016 heeft nu.nl een artikel gepubliceerd dat veel iPhone 6 toestellen na de reparatie te maken hebben met een error 53. Deze error komt vaak voor wanneer u uw iPhone 6 heeft laten repareren bij een telefoon reparateur die niet “deskundig” genoeg is geweest.

Gelukkig kunt u bij Repair IT Now terecht wanneer u foutcode 53 heeft bij itunes bij een iPhone. In Nederland is Repair IT Now één van de weinige telefoonreparatie bedrijven die in sommige gevallen deze foutcode kan repareren. De onderzoekskosten om te analyseren of het gerepareerd kan worden zijn 29 euro incl. btw. Wanneer het gerepareerd kan worden is de prijs 89 euro incl. btw en vervallen de onderzoekskosten. Wanneer uw iPhone niet gerepareerd kan worden (helaas komt dit ook wel voor) betaalt u alleen de onderzoekskosten van 29 euro incl. btw. Wilt u uw iPhone opsturen om te doen onderzoeken of deze gerepareerd kan worden? Vul dan het opsturen en laten repareren formulier in. Heeft u liever dat u langs komt bij ons op kantoor kunt u een afspraak maken via onze website.

iphone 6 error 53 oplossen door repair it now

Zelf proberen op te lossen

In een nieuwe blog van ons hebben delen wij met jullie hoe je een poging kan doen om de error 53 zelf op te lossen. Het artikel kan je hier lezen: Stappenplan: Error 53 zelf oplossen

Overzicht van alle iPhone 6 reparaties

Op onze product pagina hebben wij alle reparaties die Repair IT Now kan repareren onder elkaar gezet. Een iPhone 6 bestaat uit meerdere onderdelen, bijna elk onderdeel van een iPhone 6 is te vervangen wanneer deze defect is. De meeste reparaties die wij uitvoeren bij Repair IT Now is het vervangen van een scherm, oplaadpunt (laadpunt) van een iPhone, vervangen van een accu en het chemisch reinigen van een iPhone bij waterschade.

Wij repareren naast de iPhone 6 ook de iPhone 6 plus, iPhone 6s en de iPhone 6s plus.

Elke iPhone is te repareren

Met elke iPhone kunt u bij Repair IT Now in Sliedrecht terecht. Onze eigen technische dienst staat klaar om uw iPhone te onderzoeken wanneer u niet weet wat er aan de hand is of defect.  Repair IT Now is de iPhone reparatiespecialist in regio Dordrecht en Gorinchem, binnen een aantal minuten staat u vanuit Dordrecht of Gorinchem in Sliedrecht. Voor ons kantoor kunt u gratis voor de deur parkeren en zo heeft u geen hoge parkeerkosten en blijft uw reparatie van uw iPhone betaalbaar.

Een ander voordeel is dat u niet de hele stad door hoeft met uw defecte iPhone maar direct op de locatie kunt parkeren.

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Afgelopen week hebben wij een blogpost gepubliceerd op onze blog: Error 53 iPhone 6 oplossen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.