iPhone 6s nieuwe NFC en minder chips

iPhone-6s-moederbord

iPhone 6s krijgt toch 16GB-variant en nieuwe NFC-chip

iPhone 6s nieuwe NFC en minder chips

iphone-6-plus

Een nieuwe dag, een nieuwe lading gelekte foto’s van de iPhone 6s. Opmerkelijk: er schijnt tegen de verwachtingen in toch weer een 16GB model te komen en er komt een nieuwe NFC-chip in. Ook is er goed nieuws voor iPhone 6 gebruikers die accessoires voor hun toestel hebben gekocht.

9to5mac gaat deze week helemaal los met hun analyse van een prototype iPhone 6s. Zo kregen we de buitenkant en de binnenkant te zien, zodat we nu ‘weten’ dat het uiterlijk van de iPhone 6s identiek is aan die van de huidige iPhone 6, de camera erop vooruit gaat en de downloadsnelheid (4G+) wel eens flink omhoog zou kunnen gaan dankzij een nieuwe chip.

NFC en minder chips

NFC wordt door Apple bijvoorbeeld benut voor Apple Pay. De NXP 66VP2 NFC chip (Near Field Communication) in de 6s lijkt een upgrade te zijn van de huidige NXP 65V10 chip in de iPhone 6. Wat hier de functie precies van is, is niet helemaal duidelijk, maar men verwacht dat er een ‘secure element processor’ aan toegevoegd is, zodat die niet meer als afzonderlijke chip toegevoegd hoeft te worden.

iPhone-6s-moederbord

Over het algemeen zijn er sowieso een stuk minder afzonderlijke chips te vinden in de iPhone 6s. Zo ontdekte Chipworks dat een bepaald onderdeel van tien naar drie losse componenten teruggaat, wat een zuiniger geheel met minder onderdelen oplevert. Opnieuw een manier voor de 6s om energiezuiniger te worden.

Toch een 16GB model?

Ondanks hardnekkige geruchten lijkt het erop dat de nieuwe iPhone toch gewoon weer een 16GB model krijgt. Opmerkelijk, omdat bestanden en apps steeds groter worden, waardoor 16GB steeds krapper en krapper wordt.

Apple lijkt in ieder geval met de iPhone 6s alsnog voor de 16GB, 64GB en 128GB modellen te gaan. Ondertussen kan het natuurlijk nog steeds dat alleen dit prototype uitgerust is met de goedkopere opslagcapaciteit van 16GB.

iphone-6-plus

Bewaar je cases!

Tot slot is er goed nieuws voor mensen die cases en andere accessoires voor de iPhone 6 hebben aangeschaft, en van plan zijn om de overstap naar de 6s te maken. Een maker van iPhone-cases zette een scan online van de buitenkant van de 6s, die overeenkomt met de eerdere uitgelekte foto’s. Afgaande op deze scans zullen de meeste cases en accessoires van de iPhone 6 gewoon te gebruiken zijn met de 6s.

Ook ontving deze case-ontwerper de afmetingen van het nieuwe toestel -die schrik niet- groter zullen zijn dan de iPhone 6. Dit verschil is echter haast onmogelijk te zien voor het menselijk oog omdat de iPhone 6s maximaal 0,13 millimeter dikker en 0,13mm breder wordt. Zelfs voor accessoires maakt dit geen verschil.

iPhone-6s-formaat

 

Bron: iculture.nl

iPhone 6 reparatie

Schade aan uw iPhone 6? Bij Repair IT Now kunt u terecht met uw spacegray, witte en gold iPhone 6. De meest voorkomende reparaties zijn scherm- touchscreen reparaties voor de iPhone 6. De eerst volgende plekken worden ingenomen door oorspeaker, luidspreker en camera reparaties. Naast reparaties en vervangen van onderdelen van de iPhone 6 kunt u bij Repair IT Now ook terecht om waterschade te repareren en het opstellen van een pro forma / onderzoeksrapport voor de verzekeraar.

iPhone 6 plus reparatie

iPhone 6 plus reparatie? De iPhone 6 plus reparatie wordt bij Repair IT Now vakkundig uitgevoerd. Repair IT Now heeft al meer dan 5 jaar lang ervaring met diverse reparaties waaronder ook het repareren van een iPhone 6 plus. Onze ervaren reparateurs hebben alle expertise in huis om uw iPhone 6 Plus snel en vakkundig te repareren.

iPhone 6s reparatie

Volgende de huidige geruchten verschilt de iPhone 6s niet zo sterk veel van de iPhone 6. Ook al zou die veel verschillen is het voor de reparateurs van Repair IT Now geen probleem om deze te repareren. Helaas zijn hier alleen nog geen onderdelen voor beschikbaar en is de iPhone 6s nog niet beschikbaar. Maar in de toekomst is de iPhone 6s te koop. Vanaf dat moment kunt u terecht voor iPhone 6s reparaties bij Repair IT Now. Wanneer het zover is en Repair IT Now de iPhone 6s kan repareren zullen wij dit zo snel mogelijk via onze website naar jullie communiceren. Houdt daarom eens in de zoveel tijd onze website in de gaten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.