iphone 8 vervanger van de iphone 7

De nieuwe iPhone 8 en 8 plus

Uiterlijk en draadloos opladen

De nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 plus zijn op 12 september tijdens het Apple Event aangekondigd door Apple. Ze worden de nieuwe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 plus. Ze behouden grotendeels hetzelfde design, maar hebben wel een aantal nieuwe functies. Net als de voorgaande modellen, hebben beide toestellen het LCD scherm behouden. De achterkant is nu echter van glas. Dit is om het draadloos opladen mogelijk te maken. Met een aluminium achterkant is dit namelijk niet mogelijk.
Het draadloos opladen is misschien wel de meest besproken nieuwe functie van de nieuwe iPhone. De iPhone 8 kan je in vergelijking met de iPhone 7 op twee manieren opladen. Naast het normale opladen met een oplaadkabel kan je nu ook door middel van Qi-technologie draadloos opladen. Het enige wat je hoeft te doen is de achterkant van de iPhone op de magnetische oplader te leggen.

iphone 8 en de iphone 8 naast elkaar
In 2018 gaat Apple een AirPowermat uitbrengen waarmee je naast de iPhone 8 en X ook je AirPods en Apple Watch kunt opladen.
Verder hebben de nieuwe iPhone 8 en Plus nog steeds dezelfde homeknop met Touch ID-sensor.
De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm en de iPhone 8 plus een 5,5-inch scherm. Beide toestellen bevatten nu de True Tone techniek. Dat wil zeggen dat het scherm mee kleurt met het omgevingslicht. In een andere blog van Repair IT Now hebben wij ook een uitgebreid artikel geschreven over de iPhone X: Maak kennis met de iPhone X

draadloos opladen met de iphone 8

Verbeterde camera’s

De camera’s van de iPhone 8 en iPhone 8 plus zijn een stuk verbeterd. Ze hebben nu een 12-megapixel camera, de sensor is ook groter en sneller geworden. Verder heeft de iPhone 8 en 8 Plus een nieuw kleurenfilter en optische beeldstabilisatie. Deze zorgen ervoor dat de foto’s minder bewogen zijn.
De nieuwe smartphone krijgt een 7-megapixel camera voor het maken van selfies.

iPhone 8 in drie kleuren

De iPhone 8 en de iPhone 8 plus zijn in drie verschillende kleuren beschikbaar. Je kan kiezen uit spacegrijs, zilver en een nieuwe gouden variant.

iPhone 8 achterkant in 3 verschillende kleuren

Technische gegevens

Nieuwe A11 Bionic-chip

De iPhone 8 heeft een nieuwe A11 Bionic-chip.
De vier efficiency-cores zijn tot 70 procent sneller dan de A10 Fusion-chip. De twee prestatie-cores zijn tot 25 procent sneller.

Geheugen + opslag

De iPhone 8 is voorzien van 2GB RAM en de iPhone 8 plus van 3GB RAM.
De 32 GB-versie en de 128 GB-versie zijn niet meer beschikbaar. Qua opslagruimte kun je kiezen uit 64 GB en 265 GB.

Prijzen en wanneer te koop

De iPhone 8 zal te verkrijgen zijn in 64GB en 256GB.
Voor de 64GB betaal je 809 euro, de 256GB variant gaat 979 euro kosten.
Ook de iPhone 8 Plus is verkrijgbaar in deze 2 varianten.
De 64GB bedraagt 919 euro en de 256GB 1089 euro.

Vanaf 15 september kan je de iPhone 8 en 8 Plus reserveren via een Pre-order. Dit kan je doen bij de Apple store en de meeste providers.
Heb je een pre-order geplaatst heb je het toestel vanaf vrijdag 22 september al in je bezit.

iPhone 8 in 3 verschillende kleuren

Laat je iPhone 8 vakkundig repareren bij Repair IT Now

Ook met de nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en  iPhone X kunt u natuurlijk weer bij ons terecht voor uw reparatie. Binnenkort krijgen wij de onderdelen van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X in huis. Zodra deze onderdelen bij ons binnen zijn gaan wij deze op de foto zetten en presenteren wij deze in een nieuwe blog.

Betreft de reparatie van de iPhone 8 denken wij dat deze wel wat gevoeliger zal zijn voor schade, omdat nu ook de achterkant van glas is. Het voordeel van glas is dat de reparatie van de achterkant wel goedkoper zal zijn dan voorgaande modellen, omdat de achterkant van de vorige iPhones van aluminium waren.

Direct je iPhone 8 reparatie aanmelden?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] opvolger van de iPhone 7, de iPhone 8, heeft een aantal verschillen in vergelijking met het vorige model. De iPhone 8 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.