Keurmerk voor refurbished iPhone

Refurbished iPhone met keurmerk nu beschikbaar

Op 8 mei 2018 hebben wij eerder al een blog geschreven over de Nederlandse overheid die bezig is om keurmerk voor refurbished telefoons te ontwikkelen. Vandaag de dag 15 maart 2019 lanceert de technieksector eindelijk een keurmerk voor refurbished iPhones. In Nederland gaat dit ook gepaard gaan met de nodige publiciteit in de kranten, tv, radio, internet, banners, tijdschriften etc.

Al een lange tijd was er door de consumenten behoefte aan een keurmerk die de kwaliteit van de refurbished iPhones waarborgt. Voor Repair IT Now en de branche is dit dan ook een bijzondere dag.

Keurmerk biedt consument extra zekerheid

De aanleiding voor een keurmerk komt omdat er ontzettend veel refurbished aanbieders zijn in de markt. Het aanbod is dus veel. In de markt zijn de kwaliteitsverschillen groot. De klant (consument en bedrijf) weet hierdoor niet altijd waar die aan toe is. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI): ‘Zowel de professionele refurbished bedrijven als de overheid willen het kaf van het koren scheiden. Consumenten krijgen met dit keurmerk de zekerheid dat de smartphone die ze aanschaffen kwalitatief volledig in orde is’.

Wat voor extra zekerheid gaat het keurmerk geven

Techniek Nederland (voorheen de Uneto-VNI) heeft een checklist met een aantal punten die leveranciers moeten doorlopen. Die checklist bevat 50 controlepunten. Je kan hier onder andere denken aan de volgende punten: Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd. Daarnaast moet de iPhone de nieuwste iOS update bevatten. Verder worden de cameralens, microfoon en wifi- en bluetooth-connectiviteit getest. Onderdeel van de certificering is verder dat leveranciers een bepaald minimumniveau van garantie moeten bieden. Zo krijgt de klant standaard 24 maanden garantie op de accu en accessoires van refurbished iPhones. Ook gaan winkels en bedrijven die het keurmerk dragen iPhones in hun assortiment in drie categorieën onderverdelen:

  • zo goed als nieuw
  • licht gebruikt
  • zichtbaar gebruikt.

Onafhankelijke toetsing door TÜV Nederland

Het keurmerk is getoetst en gecertificeerd door TÜV Nederland. TÜV Nederland voert als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen maar ook aan strikte financiële voorwaarden. EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Beoordeeld worden onder meer de solvabiliteit, vermogenspositie, omzet, resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten.

Refurbished iPhone draagt bij aan de circulaire economie

Ja! Je leest het goed. Misschien niet de belangrijkste reden om een voor een refurbished iPhone te kiezen, want dat blijft nog altijd prijs. Maar door het aanschaffen van een refurbished iPhone draag je zoals als consument en als bedrijf bij aan een beter milieu.

Dit bevestigd Terpstra ook: ‘Door smartphones een tweede leven te geven, besparen we veel energie en verbruiken we minder schaarse grondstoffen. Daarnaast verkleinen we de afvalberg en dringen we de uitstoot van broeikasgassen terug. En als consument ben je natuurlijk ook gewoon duidelijk goedkoper uit wanneer je een refurbished iPhone koopt.’ De ontwikkeling naar een circulaire economie past in de doelstellingen van het kabinet. Het Keurmerk Refurbished heeft dan ook de steun van de Consumentenbond en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanbod refurbished voor bedrijven en resellers

Bij Repair IT Now kopen wij de refurbished iPhones bij de importeur die in Nederlands gevestigd zit. Onze importeur haalt de refurbished iPhones vanuit de Verenigde Staten. Dit komt door de swap cultuur. Je bent daar geen eigenaar van je iPhone, maar je least daar een toestel bij je abonnement.

Uiteraard zijn de refurbished iPhones die je bij Repair IT Now koopt voorzien van het keurmerk. Graag willen je uitnodigen om te komen kijken in onze showroom. De koffie staat klaar!

Naast verkoop van refurbished iPhones kan je bij Repair IT Now terecht voor hoesjes, oplaadkabels, clearplex screenprotector en iPhone reparaties.

Interesse in refurbished iPhone(s)?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] op reparaties, maar worden er ook steeds meer aanverwante zaken aan het aanbod toegevoegd, zoals refurbished telefoons en accessoires. “Ook daar zit voor mij die circulariteitsgedachte achter. Een goede […]

  2. […] Het keurmerk is op vrijdag 15 maart 2019geïntroduceerd door Techniek Nederland. In de blog: “Keurmerk voor refurbished iPhone een feit“. Als consument heb je dan beter zicht of je te maken hebt met een betrouwbaar toestel. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.