Mijn iMac wilt niet opstarten, wat nu?

iMac start niet op

Valt je iMac uit of blijft hij hangen tijdens het opstarten? Helaas komen deze klachten veel voor bij iMac gebruikers. We hebben de oorzaken en de oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Oorzaken waarom iMac niet opstart

Na een paar keer geprobeerd je iMac opgestart te hebben, weet je zeker dat het niet meer aan jezelf ligt. De vraag is wat er mis is met je iMac, die het voorheen nog goed deed. Wanneer je iMac uitvalt tijdens het opstarten kan dit meerdere redenen hebben. We zullen de meest voorkomende reden voor je op een rijtje zetten.

1. Voeding defect iMac

De voeding van je iMac kan het probleem zijn. Bij het opstarten vraagt de voeding namelijk in een keer een piekspanning. De hele iMac moet voorzien worden van stroom en daarvoor moet de voeding 100% voor zijn. Als reflex schakelt de iMac zichzelf uit om schade te voorkomen. Een nieuwe voedingskabel kan je makkelijk en snel bestellen bij Repair IT Now. Wij raden wel aan om altijd een voedingskabel van Apple zelf te nemen, omdat dit de accu van je iMac het minst aantast

2. Hardeschijf kapot iMac

De harde schijf van je iMac kan tijdens het opstarten problemen hebben met het uitlezen van de data. Daardoor kan hij vast lopen tijdens het laden. Ook hierbij schakelt de iMac zich als reflex uit om verdere schade te voorkomen.

3. Videokaart defect iMac

De videokaart van je iMac kan defect zijn en kortsluiting maken. Als dit het geval is kun je dat makkelijk testen door de ‘shift’ button ingedrukt te houden. Als de iMac vervolgens in de safe-mode wel start, dan is het zeker dat de videokaart kapot is.

Apple laadbalk met opstarten gaat niet verder

Ook kan het voorkomen dat de laadbalk van je iMac niet verder komt dan een bepaald percentage. Als je iMac vastloopt tijdens het opstarten, maar niet uitvalt, kan dit de volgende redenen hebben:

De harde schijf is in de meeste gevallen de boosdoener van dit probleem. Op deze schijf staat het besturingssysteem en alle bestanden van je iMac. De harde schijf van je iMac kan na een tijdje gaan slijten. De draaibare delen van een harde schijf kunnen na een tijdje kapot gaan en dan moet hij helaas vervangen worden.

iMac reparatie door Repair IT Now

Het is niet mogelijk om een harde schijf te repareren en dus moet hij vervangen worden. Repair IT Now biedt een alternatief voor je harde schijf; een SSD. Een SSD is een stuk sneller dan je harde schijf en maakt je laptop weer even snel als toen je hem kocht in de winkel. Ook wanneer je videokaart kapot is, kun je deze laten vervangen bij Repair IT Now. Voor het vervangen van sommige onderdelen van je iMac, kan je er weer jaren mee vooruit en voor dezelfde prijs heb je geen nieuwe iMac. Voor alle iMac reparaties ben je bij Repair IT Now aan het juiste adres. Daarnaast repareren wij ook alle Macbooks, iPhones en iPads. Kortom alle Apple reparaties.

Ben ik mijn gegevens kwijt?

Wanneer je harde schijf vervangen wordt door een SSD of andere harde schijf, kan er een backup gemaakt worden van al je foto’s en documenten. Repair IT Now kan een backup maken van je gegevens en de hele systeemkopie terugzetten. Je iMac is dan weer precies hetzelfde als voorheen (met al je documenten en gegevens).

Ook wanneer je harde schijf helemaal niks meer doet, kunnen wij er vaak nog gegevens vanaf halen. Zorg ervoor dat je niet te vaak je iMac aan en uit zet om toch nog te proberen op hem te starten. Dit kan de kans kleiner maken dat er nog data af te halen valt.

iMac reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.