Nederlanders gebruiken Whatsapp meer dan Facebook

Whatsapp is onder de Nederlanders geliefder dan Facebook

Met maar liefst 12,1 miljoen gebruikers is Whatsapp de meest gedownloade app van Nederland. Bijna 90 procent van de Nederlanders heeft Whatsapp op zijn of haar telefoon staan. Bijna driekwart van al deze Whatsapp-gebruikers gebruikt deze app dagelijks voor het versturen van berichten of om te bellen. Facebook daarentegen heeft maar 7,1 miljoen gebruikers en kan dus bij lange na niet opboksen tegen Whatsapp.

Whatsapp heeft dagelijks 9,6 miljoen gebruikers

Dagelijks gebruiken 9,6 miljoen Nederlanders Whatsapp voor het versturen van berichten. Het wekelijkse aantal gebruikers ligt nog een stuk hoger met 11,3 miljoen. Waar whatsapp vroeger vooral veel werd gebruikt voor het sturen van berichtjes en daarmee het smsen afnam, wordt het tegenwoordig ook gebruikt om via het internet te bellen in plaats van via je provider. Via Whatsapp belt men gemiddeld dan ook 17 minuten per week. Ten opzichte van vorig jaar is dit aantal niet echt veranderd volgens de cijfers van Telecompaper die onderzoek deed naar het gebruik van social media in Nederland.

Facebook is voor jong en oud

Waar Facebook zich in onderscheidt is dat het een app voor zowel jong en oud is. Op deze app zitten zowel jongeren als ouderen, mannen en vrouwen en hoog- en laagopgeleiden. Opvallend bij Facebook is dat veel mensen de mobiele website beter en fijner vinden en zij dus de mobiele website boven de app plaatsen. Bij Whatsapp en Snapchat word je daarentegen wel gedwongen om de app te gebruiken.

De groei van Snapchat

Bij snapchat lopen de verschillen iets meer op bij het soort gebruikers. Het zijn namelijk vooral jongeren tussen de 12 tot 19 jaar die de app gebruiken. Maar liefst 83 procent van de jongeren heeft deze app op zijn telefoon staan. Dat is een groot verschil met de 50-plussers. Van de 50-plussers heeft maar 5 procent snapchat. De groei van Snapchat is een tijd gestagneerd, maar sinds een paar maanden is dit aantal weer gegroeid. Snapchat heeft een paar nieuwe updates uitgevoerd waardoor de app nog meer kan en leuker is geworden voor de jeugd. De grootste groei is bij de vrouwen. Van de vrouwen heeft 30 procent de app en van de mannen 25 procent. In totaal hebben 2,1 miljoen jongeren de app op hun smartphone.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.