helft van Nederlandse ouderen heeft een smartphone

Meer dan de helft van Nederlandse ouderen heeft een smartphone

helft van Nederlandse ouderen heeft een smartphone

helft van Nederlandse ouderen heeft een smartphone

Ruim de helft (54 procent) van de Nederlandse vijfenzestigplussers had in het eerste kwartaal van 2015 een smartphone.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Een jaar geleden lag dat percentage nog 14 procentpunt lager op 40 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar had 81 procent van de Nederlanders van dertien jaar of ouder een smartphone, 9 procentpunt hoger dan in de eerste drie maanden van 2014.

Onder jongeren is de groei beperkt, omdat bijna alle (95 procent) Nederlanders tussen de twaalf en dertig jaar oud al over een smartphone beschikken.

Samsung en Apple

Samsung blijft veruit het grootste smartphonemerk in Nederland, met een marktaandeel van 47 procent. Dat percentage is gelijk aan vorig jaar. Apple is het op één na grootste merk in Nederland. Een op de vier Nederlanders heeft nu een iPhone, 2 procentpunt hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Sony, LG, Huawei en HTC hebben een gezamenlijk marktaandeel van 19 procent. De overige 9 procent wordt verdeeld  onder kleinere merken zoals Nokia, Blackberry, Alcatel en Honor.

Hoewel het maken van foto’s en het sturen van berichten nog steeds de populairste bezigheden zijn onder Nederlandse smartphonegebruikers. Activiteiten die gebruikmaken van een internetverbinding, zoals het versturen van e-mails, navigeren en mobiel bankieren, nemen echter aan populariteit toe, met name onder iPhone-gebruikers.

Bron: Nu.nl


 

Smartphone reparatie

Repair IT Now repareert Samsung en iPhone smartphones. Uiteraard kunt u ook terecht bij ons voor een reparatie van een smartphone van een ander merk zoals: Sony, LG, HTC, Nokia, Blackberry, Huawei etc. Dagelijks repareert Repair IT Now talloze kapotte touchscreens en schermen van smartphones. Gebroken scherm of touchscreen? Laad uw smartphone niet meer op? Voor deze en andere reparaties van uw smartphone bent u bij Repair IT Now aan het juiste adres!

Samsung reparatie

Als u een overzicht van prijzen van Samsung reparaties wilt zien kunt u op de volgende pagina klikken: Samsung Smartphone reparatie tarieven

iPhone reparatie

Voor een iPhone reparatie tarieven kunt u een overzicht vinden op: iPhone reparatie tarieven

Smartphone reparatie

U kunt bij Repair IT Now terecht voor bijna alle smartphone reparaties van diverse merken: Smartphone reparatie

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.