nederlandse-smartphonemarkt

Bijna de helft van de Nederlanders heeft een Samsung telefoon. Op de tweede plaats staat Apple met het marktaandeel van 23 procent. Dit blijkt uit het rapport dat Deloitte donderdag heeft gepubliceerd, op basis van onderzoek onder bijna tweeduizend Nederlanders.

Vier op de tien een Samsung telefoon in Nederland

In het onderzoek werden er een aantal vragen gesteld.Een aantal van die vragen waren:

  • Welk telefoonmerk ze momenteel gebruiken?
  • Welk merk hun vorige smartphone was?

Samsung komt met een percentage van 40,5 als het smartphonemerk met het meeste marktaandeel naar voren. Het merk groeit bovendien: 31,3 procent van de mensen zei dat hun vorige telefoon een Samsung was.

nederlandse-smartphonemarkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple doet het goed, het marktaandeel is namelijk gegroeid van 15,7 procent naar 23 procent, Nokia ziet zijn marktaandeel juist sterk krimpen van 20 naar 10 procent.

HTC volgt met een marktaandeel van 5,3 procent, terwijl 4,4 procent van de telefoons door Sony is gemaakt. Huawei staat op een zesde plaats met een marktaandeel van 3,8 procent. Daarna volgt de categorie ‘overig’, met 13 procent van de telefoons.

Apple meest merkvast

Als we gaan vergelijken welke gebruikers het meest merkvast zijn komt er uit het onderzoek naar voren dat mensen met een iPhone het meest merkvast zijn. Bij Android gebruikers is de verschuivingen naar zichtbaar zijn naar de concurrenten. Daarbij valt op dat Huawei snel groeit, met name door gebruikers van Samsung-telefoons te laten overstappen.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt verder onder meer dat steeds meer mensen kiezen voor een sim-only abonnement. 37 procent van de Nederlanders schafte zijn huidige abonnement aan zonder daarbij een toestel te kopen. Twee jaar terug, in 2013, had slechts 8 procent van de Nederlanders een sim-only abonnement. Verder is uit het onderzoek gebleken dat 62 procent van de Nederlanders zegt bij het uitzoeken van een provider de prijs het belangrijkst te vinden.

4G netwerk

Als we het 4G netwerk onder de loep gaan nemen zien we dat 35 procent van de Nederlanders al gebruik maakt van een 4G verbinding. Dat is bijna drie keer zo veel als een jaar eerder, goed voor de snelste groei van Europa. Alleen in Finland en Noorwegen is de 4G-penetratie al hoger.

De onderzoekers merken ook op dat Nederlanders conservatief zijn als het gaat om het vervangen van hun telefoon. 49 procent van de mensen doet dit alleen als het apparaat niet meer werkt. Onder eigenaren van Apple-apparaten ligt dit percentage een stuk lager en zijn er vrij veel mensen (39 procent) bereid om over te stappen op een aantrekkelijke nieuwe versie.

bron: nu.nl

Samsung smartphone reparatie

Scherm kapot of gebarsten van je Samsung smartphone? Naast het vervangen van touchscreens een glaasjes van een Samsung telefoon kan je uiteraard ook terecht voor andere defecten aan je GSM.

Zoals je hierboven gelezen hebt is het merk telefoon van Samsung het meest populair onder de Nederlanders.  Je kan bij Repair IT Now terecht met verschillende modellen van Samsung telefoons voor reparatie. De populaire modellen zijn Samsung S4, Samsung S5 Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge. Het type wat na de S serie van Samsung op tweede en derde plaats zijn de Samsung Galaxy mini series, Samsung XCover, Samsung Note, Samsung Core en overige modellen. Van de bovenstaande genoemde series kunnen wij de reparatie uitvoeren met onze eigen technische dienst in Sliedrecht.

Direct Samsung smartphone reparatie aanmelden?

iPhone reparatie

In het bovenstaande genoemde artikel is uit het onderzoek gebleken dat de gebruikers met het Merk Apple iPhone het meest merkvast zijn. Natuurlijk kan een iPhone helaas ook kapot gaan of het scherm barsten. De meeste onderdelen voor alle iPhone modellen hebben wij op voorraad, op deze manier kunnen wij je iPhone direct repareren en is die binnen no-time klaar. Naast het vervangen van defecte onderdelen van je iPhone telefoon kan je ook terecht wanneer je iPhone waterschade of vochtschade heeft. Je iPhone is bij Repair IT Now in goede handen! Wij zetten ons 100% in om je iPhone snel en goed te herstellen.

Direct iPhone reparatie aanmelden?

Reparatie van Overige merken

Naast de populaire merken Samsung en Apple welke de eerste en de tweede plaats delen wordt dit vervolgd door de Smartphone fabrikanten Nokia, HTC, Sony, Huawei, LG  en overige merken. Voor deze merken kunt u terecht bij de smartphone reparatie specialist Repair IT Now. Naast smartphones repareren wij ook Tablets van Samsung en iPad. Hieruit kunt u opmaken dat Repair IT Now een bedrijf is welke zich dagelijks bezighoudt met repareren van telefoons en tablets. Dat is ook niet zo gek van uit recent onderzoek is ook gebleken dat 1 op de 5 Nederlanders een telefoon heeft met gebreken of een defect.

Reparatie aanmelden van je defecte smartphone of telefoon?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.