Basisscholen op bezoek bij Repair IT Now in Sliedrecht

Techniek Route woensdag 14 november 2018

Wat is de techniekroute?

De techniekroute is een dag georganiseerd door de Gemeente Sliedrecht, waarbij kinderen van groep acht langsgaan bij bedrijven om kennis te maken met techniek. In totaal gingen er bijna 400 leerlingen langs bij lokale bedrijven. De kinderen hebben bij de lokale bedrijven door middel van uitleg en een rondleiding achter de schermen kunnen kijken. Op de dag zelf zijn de kinderen in groepjes naar 2 verschillende bedrijven gegaan.

Krantenartikel merwestreek woensdag 21 november 2018 over techniekroute

Introductie

Ook bij ons zijn er 2 basisscholen langs geweest. De 1e ronde was van 9 uur tot 10 uur en de 2e ronde van 11 uur tot 12 uur. In totaal zijn er 21 kinderen bij ons langs gekomen. Als voorbereiding hebben we een leuke planning gemaakt zodat we de kinderen een goed beeld kunnen geven van ons bedrijf. We hebben door middel van een presentatie onszelf voorgesteld en uitgelegd wat Repair IT Now precies doet.

 

Rondleiding

Nadat we de presentatie gedaan hadden zijn we begonnen met de rondleiding door het pand. We zijn begonnen bij het magazijn. Bij het magazijn hebben we uitgelegd hoe het precies allemaal werkt hier en wat wij allemaal voor werkzaamheden verrichten. De kinderen vonden dit erg interessant en stelden hier veel vragen over. Nadat we in het magazijn alles uitgelegd hadden zijn we doorgegaan naar onze hoek van de accessoires en de refurbished iPhone toestellen. Hier hebben we de vraag gesteld of de kinderen wisten wat nou een refurbished toestel inhield. Uiteindelijk zijn we doorgelopen langs het Clearplex apparaat en de reparatie tafels. De kinderen vonden het heel leuk om het allemaal te bekijken en waren erg enthousiast met het stellen van vragen.

Hoe ziet een telefoon er vanbinnen uit?

Tijdens de rondleiding zijn we gestopt bij de reparatietafel. Hier hebben wij door middel van een test telefoon aan de kinderen laten zien hoe een telefoon er nou precies van binnen uit ziet. We hebben laten zien hoe een telefoon open wordt gemaakt en uitgelegd waar bepaalde onderdelen voor dienen. Een paar kinderen hebben zelf ook geschroefd aan de telefoon, zij mochten de trilmotor van de telefoon los- en vast schroeven. De kinderen vonden het erg leuk om te kijken hoe een telefoon er van binnen uitziet, omdat eigenlijk nog niemand dat van zo dichtbij had gezien.Basisschool leerlingen krijgen uitleg over iphone repareren bij Repair IT Now

Techniekroute bij Repair IT Now kinderen die telefoons repareren

Clearplex

Wat erg leuk was is dat aardig wat kinderen begonnen over de video van Enzo Knol. Dat was eigenlijk bijna de eerste vraag die we kregen toen we over de bescherming van een telefoon begonnen. We hebben door middel van een korte uitleg en een filmpje aan de kinderen kunnen laten zien wat Clearplex nou precies is. We hebben samen met de kinderen een Clearplex folie uitgesneden, dit hebben we gedaan zodat de kinderen kunnen zien hoe zo’n folie nou precies gesneden wordt. De kinderen vonden dit erg interessant omdat ze van dichtbij konden zien hoe het apparaat de folie uitsneed.Ben je geïnteresseerd in deze ClearPlex-beschermlaag en wil je graag een afspraak maken om dit te laten doen? Kies dan bij dit formulier voor de optie ‘Clearplex’ en kom gezellig bij ons langs om jouw smartphone of tablet weer helemaal te beschermen.

Direct afspraak maken voor Clearplex?

Kahoot

Via kahoot hebben wij een leuke quiz van in totaal 12 vragen opgesteld. We hebben gekozen voor kahoot omdat veel basisscholen ook met dit systeem werken. De quiz gaat via een smartphone of tablet. Omdat de kinderen geen telefoon bij zich hadden hebben wij onze leentoestellen geactiveerd zodat de kinderen daarmee de quiz konden maken. Voor de winnaar van de quiz hadden we nog een leuke prijs, namelijk een powerbank. Het was leuk om te zien dat de kinderen erg fanatiek waren en allemaal wilden winnen.Techniekroute Sliedrecht leerlingen nemen kijkje achter de schermen bij iPhone reparatie bedrijf in sliedrecht

Afsluiting

Aan het einde van de ronde hebben wij de kinderen nog een leuke goodiebag meegegeven naar huis. De kinderen hadden keuze tussen een goodiebag met een samsung kabel en een goodiebag met een iphone kabel. De kinderen vonden het idee erg leuk. We hebben de kinderen aan het einde nog een gezonde snack gegeven namelijk een appel. Uiteindelijk zijn we nog met de kinderen op de foto geweest. Het was een zeer geslaagde dag.

Ticho Stuij van den Herik
(stagiair Repair IT Now)

Wil je een telefoon reparatie aanmelden?

telefoon reparatie aanmelden?

Groepsfoto van besischool leerlingen die bij Repair IT Now een kijkje achter de schermen namen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.