Vooruitblik Apple-event 21 maart 2016

Wat kunnen wij verwachten van het Apple-event 21 maart 2016?

Na lang wachten en erg naar uitgekeken door in ieder geval de Apple- liefhebbers vanavond om 18.00 uur eindelijk  het Apple-evenement. Na lange afwezigheid van dit Apple –event staan er vanavond vele aankondigingen op het programma. Je kan zelfs de aankondigingen live gaan volgen via een live-stream. Onder aan deze blog kunt u de directe link naar de livestream vinden.

 

Wat voor aankondigingen kunnen we verwachten?

-In de eerste groep landen komen de iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro rond 24 maart beschikbaar.

– De IOS 9.3, OS X EI Capitan 10.11.4, tvOS9.2 en watchOS 2.2 komen waarschijnlijk op 23 maart.

-Nieuwe bandjes voor de Apple Watch zijn vanaf de Apple-website direct te bestellen na het   evenement. Later die week kunt u deze bandjes ook vinden in de Apple Stores.

 

De nieuwe iPhone SE

Dat Apple de nieuwe SE  gaat aankondigen valt te verwachten. De iPhone SE krijgt een 4-inch scherm. Behalve dat de hoeken wat meer afgerond zijn gaat dit nieuwe toestel veel lijken op het uiterlijk van  de iPhone 5S. Aan de binnenkant zijn er onderdelen gebruikt die we terugvinden in de iPhone 6S, zoals een A9- en M9-chip, NFC-sensor voor Apple Pay en Touch ID. In het model van de SE ontbreekt waarschijnlijk wel 3D Touch. De iPhone SE wordt net als bij de iPhone 6 waarschijnlijk uitgevoerd met een 8MP iSight-camera en een 1.2MP Face Time-camera. De te kiezen opslagcapaciteit is 16GB of 64GB. De 32GB- optie verdwijnt bijna zeker bij de kleinere iPhone. De iPhone SE wordt verkrijgbaar in de vier recente iPhone-kleuren; spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Eerder in onze blog hebben wij de iPhone SE ook al besproken: Wat weten wij tot nu over de iPhone SE? 

De nieuwe iPhone SE kunt u bij Repair IT Now laten repareren. Ga naar iPhone SE reparatie

De kleinere iPad Pro

Hoewel  er eerst werd uitgegaan van een iPad Air 3, is het nu vrijwel zeker dat er een kleinere iPad Pro wordt geïntroduceerd. Doordat de meest recente iPad met het standaardformaat  9,7-inch dateert van eind 2014, is het wel weer tijd voor een nieuwere versie. Hoewel het uiterlijk veel weg heeft van de iPad Pro, zou het model wel iets dikker en breder kunnen zijn, maar je moet dan denken aan hooguit enkele millimeters. Verwacht wordt dat Apple bijna dezelfde specificaties in het kleinere model gaat stoppen als van de 12.9 inch iPad Pro. Voor slimme accessoires moet je denken aan vier speakers en een Smart Connector. Waarschijnlijk wordt ook de Apple Pencil ondersteund. Iets wat nieuw is bij deze iPad Pro is een LED-flitser voor de iSight-camera. Dit zou voor het eerst worden dat een iPad een LED-flitser heeft. De iPad Pro krijgt in ieder geval geen 3D Touch. Van het scherm is nog niet bekend of het dezelfde resolutie krijgt als van de iPad Air 2 of dat het om een verbeterd 4K-scherm zou gaan. De opslagcapaciteit is ook nog niet helemaal bekend. Gaat Apple kiezen voor dezelfde indeling als met de iPad Pro (32GB en 128GB) of wordt het de standaardverdeling van 16, 64 en 128GB. Het apparaat wordt waarschijnlijk  voor het eerst uitgevoerd met een roségouden kleur, naast de overige kleuren; spacegrijs, zilver en goud. Apple gaat tegelijkertijd met de iPad Pro hoogstwaarschijnlijk een nieuw model van de Smart Keyboard aankondigen, dan kan je op deze kleinere  iPad Pro ook gebruik maken van dit slimme toetsenbord.

iPad Pro laten repareren? iPad Pro toucschreen reparatie

Nieuwe Apple Watch-bandjes

Wat ook aan bod komt is de Apple Watch, alhoewel het niet een spiksplinternieuw model wordt. Het zou ook kunnen dat Apple de huidige Apple Watch in nieuwe uitvoeringen gaat aankondigen.  Wat we wel kunnen verwachten is nieuwe kleuren voor de bandjes. De sportbandjes worden waarschijnlijk ook in nieuwe kleuren uitgebracht. Ook een nieuw nylon bandje staat op de planning.

Mocht u nieuwsgierig geworden zijn naar alle nieuwe aankondigingen van de Apple-event zou ik vanavond zeker meekijken via de live-stream.

Direct naar de Apple live stream van het Apple-event 21 maart 2016?

>Livestream: Apple-event 21 maart 2016

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.