Wat is er nieuw in iOS 14

Apple heeft welgeteld drie maanden uitgebreid getest voordat zij iOS 14 beschikbaar maakte. Sinds 16 september is deze klaar om gedownload te worden. Wil jij weten wat je met iOS 14 kan, wat er anders is ten opzichte van iOS 13 en hoe je deze nieuwe software installeert: lees dan deze blog.

Wat zijn de nieuwe functies van iOS 14?

iOS 14 komt met veel nieuwe functies en widgets. Ook het design verandert na deze update. Wij brengen jou op de hoogte van de belangrijkste 10 weetjes!

1. Widgets

Apple iOS 14 Widgets

Misschien heb je het al wel gehoord of gezien: bij iOS 14 kan je nu widgets plaatsen. Dit is een mogelijkheid van applicatie uitbreiding. Zo kun jij onder andere jouw Apple Music, Nieuws en Weer app tot een widget maken. De tegel wordt in deze stand groter en geeft meer informatie weer. Door de Smart Stack functie kan jouw device op basis van je locatie en tijd verschillende widgets tonen die jij op dat moment nodig kan hebben. Denk aan de Weer app in de ochtend zodat jij kan bepalen wat jij aandoet voor de dag, of juist de Kaarten app om de route met de beste Ov aansluiting naar huis te vinden.

2. Het beginscherm

iOS 14 komt met de nieuwe functie: Appbibliotheek. Je kunt nu in een oogopslag al je apps zien, zodat je gemakkelijk heen en weer kan bewegen. Deze Appbibliotheek is te plaatsen in lijstweergave óf gecategoriseerde weergave. Door deze nieuwe functie kun je pagina’s verbergen die je tijdelijk niet nodig hebt. Je meest gebruikte apps zijn altijd binnen handbereik. Handig toch?

3. De verfijning van iMessage en Berichten

Apple iOS 14 Berichten

Al een tijd liep Apple achter op de concurrenten Whatsapp en Telegram. Zo was het niet mogelijk om te reageren op een specifiek bericht en miste het ook aan ordening. Door de nieuwe update van iOS 14 kun je wel reageren op een specifiek bericht én kun je zelfs reageren op een sub bericht. In gesprekken kan je nu ordening aanbrengen door threads aan te maken, waardoor je enkel noodzakelijke berichten ziet. Belangrijke gesprekken kun je vastmaken in je lijst, zodat je er nooit meer naar hoeft te zoeken.

4. Communiceren met mensen van over de hele wereld

De Vertaal app maakt het mogelijk om met mensen over heel de wereld te communiceren. Je houdt je iPhone horizontaal en tikt op de microfoon knop om iets te zeggen. De app zal jouw bericht omzetten naar de gewenste taal. Tof!

5. Bel- en Siri in het venster worden kleiner.

Apple iOS 14 Bellen

Als je gebeld werd of Siri inschakelde werd je gehele scherm gevuld door deze twee apps. Het is jou misschien dan ook wel overkomen dat je per ongeluk een inkomend gesprek weg klikte, omdat je druk aan het typen was in een andere app! Door de iOS 14 update is dit verleden tijd. Telefoon oproepen en Siri vind je vanaf nu bovenaan je scherm in een kleine, compacte strook, zodat je de rest van je scherm wel kan gebruiken.

Wat het echt perfect maakt: je kunt eindelijk spraakberichten sturen via Siri en kun je een instelling aanpassen, zodat je alleen meldingen krijgt als jij in een gesprek vermeldt wordt!

6. Meer privacy!

We houden allemaal van onze privacy en vinden het belangrijk dat we meer inzicht krijgen in wat sites, bedrijven en locaties van ons kunnen zien. Apple zorgt er bij iOS 14 voor dat je:

  • In de App Store kan zien hoe specifieke apps jouw privacy hooghouden.
  • In Safari kan zien welke websites trackers gebruiken.

Vanaf het najaar wordt het mogelijk om te zien of jouw wachtwoorden in de iCloud-sleutelhanger veilig zijn of ooit in een datalek zijn voorgekomen. Als dit het geval is, of je wachtwoord niet veilig genoeg is, zal je een melding van Apple ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

7. Memoji stijlen

Apple iOS 14 Memoji

Hoera voor nieuwe haarstijlen en hoofddeksels! Naast dit kun je nieuwe leeftijdsopties kiezen. Wil je een mondkapje? Je Memoji stijlen naar je beroep, persoonlijkheid of hobby? Alles wordt mogelijk.

8. Het zoeken van Emoji’s.

Elk jaar komen er weer verschillende emoji’s bij. De tel van het aantal emoji’s op Apple toestellen staat hoger dan 2000! Dit zijn er aardig veel. Je zal ze zeker niet allemaal gebruiken. Na de installatie van iOS 14 kun je gemakkelijk door je emoji’s zoeken. Zo typ je een kernwoord in en alle gerelateerde emoji’s aan dit woord zullen zich in je scherm tonen. Denk jij vanaf nu vaker je emoji’s te gaan gebruiken?

9. Sleutels

Met iOS 14 kun je jouw auto ontgrendelen en starten met je iPhone. Deze sleutels kun je delen met andere, maar er zijn uiteraard beperkingen die je kan instellen.

10. Apple Kaarten

Apple iOS 14 Kaarten App

Na bijna elke iOS update wordt Apple Kaarten fijner in haar gebruik. Ditmaal worden er reisgidsen en fietsroutes aan toegevoegd. Jouw reis er naartoe wordt op de groenste manier mogelijk aangeboden. Ook kan je device je gaan waarschuwen voor roodlichtcamera’s en flitsers. Helaas zijn deze functies nu nog niet toegankelijk in Nederland.

Welke Apple apparaten zijn compatibel met iOS 14?

Niet ieder Apple apparaat kan de nieuwste iOS software downloaden. De volgende modellen zijn wel geschikt:

Hoe download je iOS 14?

Software updates komen elke zoveel tijd terug. Wil jij de nieuwe iOS 14 installeren? Wij leggen jou graag stap voor stap uit hoe je dit kan doen.

Stap 1. Unlock je device en ga naar Instellingen > Algemeen.
Stap 2. Je zal een melding zien staan bij Software-update. Hier kan je op klikken.
Stap 3. Klik op Download en installeer. Je zal gevraagd worden om een toegangscode te geven en de voorwaarden te accepteren.
Stap 4. Het toestel zal geüpdatet worden! Je kunt nu het apparaat even niet gebruiken.
Stap 5. De update is gelukt en je kan de nieuwe iOS 14 gaan ontdekken. Veel plezier!

iOS software update door Repair IT Now

Is het niet gelukt met de update? Krijg je een foutmelding? Of staat de optie er niet bij om jouw apparaat te updaten, terwijl je dit wel wilt? Kom dan in contact met onze klantenservice. Voor al jouw iOS gerelateerde vragen en meer staan wij zes dagen in de week voor jou klaar. Wij helpen jou graag!

Afspraak maken om jouw iOS te laten updaten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.