Welke nieuwe iPhones komen eraan

Nieuw te verwachten smartphones van iPhone die aangekondigd gaan worden tijdens het Apple-Event op 12 september

Zoals bij vele Apple liefhebbers al wel bekend is komt deze maand het jaarlijkse Apple-event er weer aan. Dit jaar staat het event gepland op woensdag 12 september a.s. De pre-order begint hoogstwaarschijnlijk 2 dagen later. Wanneer je heel snel over één van de nieuwe modellen van de iPhones wilt beschikken kan je een pre-order plaatsen. De nieuwe modellen iPhones zullen naar verwachting rond vrijdag 21 september in de winkel liggen.

Welke nieuwe iPhones komen eraan?

Hoogstwaarschijnlijk gaat Apple deze nieuwe iPhones presenteren met vermoedelijk de volgende namen:

iPhone Xs met een 5,8 inch OLED-scherm (iPhone XS reparatie?)
iPhone Xs Max met een 6,5 inch OLED scherm (iPhone XS Max reparatie?)
iPhone Xc (later iPhone Xr)  met een 6,1 inch LCD-scherm (iPhone XR reparatie?)
iPhone SE 2 met een 4 inch LCD-scherm, is nog onzeker, geen info over bekend

iPhone Xs en Xs Max

Scherm en design

De iPhone Xs, uit te spreken als iPhone 10s, is vermoedelijk de vernieuwde versie van de iPhone X, de S-variant. De Xs was eerder bekend onder de naam iPhone X van 5,8 inch en de iPhone X Plus van 6,5 inch.
Het design van de iPhone Xs zal niet veel verschillen van de iPhone X. Het toestel heeft een OLED-scherm en Face ID. Het zou een vrijwel randloos toestel worden met aan de bovenkant een inkeping waarin de camera is verwerkt. De nieuwe 6,5 inch OLED schermen zouden o.a. door LG worden geproduceerd, in plaats van de huidige Samsung leverancier.
Om aan alle vraag te kunnen voldoen zou Samsung ook nog een gedeelte van de productie voor zijn rekening blijven nemen.
De 5,8 inch lijkt dezelfde afmetingen te krijgen als de iPhone X. De grotere 6,5 inch de iPhone Xs Max zal te vergelijken zijn met de iPhone 8 Plus. Deze zal echter wel iets korter en dikker worden. Men moet denken aan een lengte van 157,5 mm, een breedte van 77,4 en een dikte van 7,9 mm. De schermresolutie zal 1242 x 2688 pixels zijn.
Hoogstwaarschijnlijk heeft de iPhone Xs ook een glazen achterkant en zal de rand van staal zijn. De pixeldichtheid zou rond de 480 en 500 pixels per inch liggen. De iPhone X heeft een pixeldichtheid van 458, dus de nieuwe iPhone Xs is weer net iets scherper dan zijn voorganger. De beeldverhouding (aspect ratio) van de Xs is waarschijnlijk 19,5 : 9. De eerdere Plus modellen hadden een beeldverhouding van 16 : 9.
De verwachting is dat de Xs wordt uitgevoerd met een dubbele camera, waarbij verbeteringen verwacht worden in de functies van slimmere herkenning en het te fotograferen object. Volgens bronnen zou vooral gewerkt zijn aan de verbetering van de 3D weergave, waardoor de mogelijkheden van augmented reality vergroot worden. Ook zouden de nieuwe modellen een diepte camera krijgen aan de voorkant. Momenteel heeft alleen de iPhone X een True Depth camera. Hiermee kan een 3D-scan worden gemaakt voor gezichtsherkenning.
Apple is bezig met een drievoudige camera, maar deze zal pas in 2019 geïntroduceerd worden.
De Xs Max zal geen homeknop hebben, je bedient dit toestel met veegbewegingen.

Technische gegevens

Het RAM geheugen van de Xs is hoogstwaarschijnlijk 4GB, dit in verhouding met de 3GB werkgeheugen van de iPhone X.
Volgens zeggen zou de Xs gaan draaien op een splinternieuwe processor de A12, de opvolger van de huidige A11 Bionic-chip. Deze nieuwe processor zal naar verwachting in alle 2018 iPhones geplaatst worden. De A12 zou gebruik gaan maken van een zogenaamd 7 nanometer design. Volgens betrouwbare bronnen zou er een fabrikant begonnen zijn met de massaproductie van die 7 nanometer-chip. Deze 7 nanometer-chip gaat er voor zorgen dat de chip sneller, kleiner en ook een stuk energiezuiniger wordt. Zonder dat Apple een grotere accu gebruikt verbetert hierdoor de accuduur.
Apple zou alle iPhones 2018 willen leveren met een snellere 18 Watt oplader. Sinds 2017 wordt het iPhone-snelladen ook ondersteunt. Je hoeft dan niet meer een aparte oplader te kopen.
De planning is ook dat er over wordt gestapt van een USB-A naar een USB-C Lightning-kabel, hierdoor kunnen de specificaties van deze lader volledig benut worden.
Ook is het dan mogelijk om meteen je iPhone op de nieuwste MacBooks aan te sluiten.
Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat de Lightning-naar- koptelefoon adapter niet meer wordt meegeleverd.
Alle 2018 iPhones zullen gaan draaien op de iOS 12, de nieuwste iOS-versie. Een aantal
belangrijke functies voor iOS 12 zullen zijn Siri Shortcuts, schermtijd en een verbeterde versie van Niet Storen en Notificaties.

Kleuren, releasedatum en prijs

Naast zilver en grijs zal de iPhone Xs ook uitgevoerd worden in de kleur goud.
De Xs krijgt naar verwachting een glazen achterkant en rand van staal. Hierbij kun je een keuze maken uit spacegrijs/zwart, zilver/wit en goud.
Op 12 september staat het jaarlijkse Apple-event gepland. De verwachting is dat de iPhone Xs dezelfde maand nog verkrijgbaar is. Volgens bronnen zou dit mogelijk vrijdag 21 september kunnen zijn. Nederland en België zouden beiden in de eerste groep landen zitten waar de nieuwe iPhone verkrijgbaar zou zijn.
Voor Apple liefhebbers die niet kunnen wachten op het nieuwe toestel is er nog een mogelijkheid om een pre-order te plaatsen.
De prijs van het jubileummodel de iPhone X ging de verkoop in met een recordprijs van maar liefst 1159 euro. Voor de opvolger de iPhone Xs van 5,8 inch moet je denken aan een vergelijkbare prijs, alhoewel er ook geruchten zijn dat de prijs iets lager komt te liggen. Het model met meer opslag komt natuurlijk qua prijs ook wat hoger te liggen. De 6,5 inch versie zal naar alle waarschijnlijkheid nog iets duurder worden zo rond de 1259 euro.

iPhone Xc (later iPhone XR geworden)

Scherm, camera, de te bestellen kleuren en de prijs

Over dit toestel is nog niet zoveel informatie bekend. Volgens betrouwbare berichten zou dit het instapmodel van de X modellen worden. Dit toestel zou ook als enige model worden geleverd met een LCD- scherm, de andere X modellen zouden worden voorzien van een OLED-scherm. De schermgrootte zou 6,1 inch zijn.
Terwijl de Xs en de Xs Max een dubbele camera zouden krijgen, zou deze Xc worden uitgevoerd met een enkele camera.
De verkrijgbare kleuren van deze Xc zijn in eerste instantie hoogstwaarschijnlijk wit, blauw en rood.
De prijs van deze smartphone komt vermoedelijk rond de 745 euro te liggen.

Apple Watch serie 4

Naast de aangekondigde nieuwe modellen iPhones zou Apple ook een nieuw model Apple Watch gaan aankondigen en presenteren tijden het Event.
De Serie 4 gaat de opvolger van de Serie 3 worden. De Apple watch zou uitgevoerd worden in 2 nieuwe schermformaten. De Watch krijgt naar verwachting een aangepast design met een 15% groter scherm. De afmetingen blijven hetzelfde en ze worden uitgevoerd met de bestaande bandjes. De schermresolutie is naar zeggen 384 x 480 pixels.
Het horloge gaat naar verwachting ook een grotere batterijcapaciteit krijgen en een betere hartslagsensor, waarbij de meting nog nauwkeuriger zou zijn. Apple zou ook gewerkt hebben aan een ECG-hartslagmeter.
De Apple Watch Serie 4 wordt vervaardigd in 2 modellen namelijk met en zonder 4G. De materialen die gebruikt worden zullen hetzelfde worden als zijn voorganger namelijk roestvrij staal, aluminium en keramiek. De verkrijgbare kleuren zullen ook hetzelfde blijven aangevuld met een goudachtig roestvrij staal. De chip van de Serie 4 zal sneller worden namelijk met een S4 dual-core processor. De nieuwste Apple Watch zou geleverd worden met watchOS 5 Er zullen dus een aantal verbeteringen worden doorgevoerd ten opzichte van de Serie 3.
Deze verbeteringen zijn zowel terug te vinden in de binnenkant als aan de buitenkant van de Apple Watch.
Hoogstwaarschijnlijk zal de Serie 4 vanaf 369 euro verkrijgbaar gaan zijn en eind september te koop zijn.

Ook dit jaar weer een livestream?

Voor de vele Apple/iPhone liefhebbers een belangrijke vraag, is er dit jaar ook weer een livestream?
Apple heeft bevestigd op de Eventpagina dat dit ook dit jaar weer het geval is.
Watch live September 12 at 10 a.m. PDT. Dat is Nederlandse tijd om 19.00 uur.

iPhone reparatie van bij Repair IT Now

Mocht u deze nieuw aangekondigde iPhones te prijzig vinden en heeft u nog een goed werkende telefoon, maar werkt bijvoorbeeld uw accu van dit toestel niet meer optimaal. Bij Repair IT Now kunnen wij deze snel voor u vervangen. De meeste accu’s hebben wij op voorraad en over het algemeen kunt u op deze reparatie wachten, meekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Zo wordt de levensduur van uw huidige telefoon weer verlengd. Ook voor de overige reparaties kunt u hier terecht. Wij werken uitsluitend met originele onderdelen en de reparatie wordt uitgevoerd door onze eigen vakbekwame reparateurs.
Ook kunt u bij ons terecht voor een refurbished iPhone. Wij kunnen u een ruim aanbod aanbieden in verschillende modellen en prijzen. U kunt altijd hier vrijblijvend binnenlopen om eens te informeren naar de mogelijkheden van refurbished iPhones.

iPhone reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.