Wereldwijde smartphonemarkt groeit flink door opkomende markten

 smartphone verkopen Q1 2015

Er zijn in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd 336 miljoen smartphones verkocht, een groei van 19,3 procent vergeleken met het eerste kwartaal van het voorgaande jaar.

Dat meldt marktanalist Gartner woensdag.

De groei wordt met name veroorzaakt door sterke verkoopcijfers in de opkomende markten in Azië (exclusief China), Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In deze gebieden steeg de verkoop zelfs met 40 procent.

Het zijn met name de lokale smartphonemerken die het goed doen in die opkomende markten, meldt Gartner-analist Anshul Gupta. Gemiddeld zagen zij de smartphoneverkopen in het eerste kwartaal van 2015 met 73 procent toenemen vergeleken met vorig jaar.

Apple

De cijfers van Gartner bevestigen verder het beeld dat marktanalist analist Kantar vorige maand al meldde. Het marktaandeel van Apple is met 2,6 procentpunt toegenomen naar 17,9 procent. Dat gaat ten koste van Android, dat 1,9 procentpunt daalde naar 78,9.

Apple deed het met name goed in China, waar het in het eerste kwartaal voor het eerst de grootste smartphoneverkoper was.

Bron: nu.nl


Over Repair IT Now

Repair IT Now is voor al uw telefoon en tablet reparaties.

Repair IT Now is gevestigd in Sliedrecht en is onderdeel van De PC Makelaar. Wij repareren Samsung, Apple, iPhone, iPad, Huawei en Sony smartphones. Hieronder een overzicht van de telefoons en tablets die wij het meest repareren.

Samsung Galaxy reparatie

Samsung Galaxy S5 scherm reparatie

Samsung Galaxy mini reparatie

iPhone reparaties

iPhone 6 scherm reparatie

iPhone 6 plus scherm reparatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.