iPhone reparaties

Apple boekt weer hoge winst door sterke iPhone 6

Apple heeft in het begin van 2015 fors meer iPhones verkocht en boekt daarmee opnieuw een hoge winst.

Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2014-2015, die maandagavond door Apple zijn gepresenteerd.

De cijfers zijn afkomstig uit het eerste kwartaal van dit jaar: januari, februari en maart.

Apple behaalde in dit kwartaal een omzet van 58,01 miljard dollar. Dat is de tweede hoogste omzet ooit, na het vorige kwartaal toen Apple een omzet van 74,6 miljard dollar boekte.

De omzet is 27 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Apple heeft met 13,6 miljard dollar eveneens de tweede hoogste winst ooit behaald. De hoogste winst gebeurde ook in het vorige kwartaal, toen de nettowinst 18 miljard dollar bedroeg. Op jaarbasis groeide de nettowinst met 33 procent.

Apple heeft door de winst van afgelopen kwartaal 194 miljard dollar op de bank staan.

China

China is financieel gezien een belangrijker land geworden voor Apple. De verkopen in China leverden de afgelopen drie maanden 16,8 miljard dollar op. Dat is 71 procent meer dan een jaar daarvoor.

Europa is goed voor 12,2 miljard dollar, verkopen in de Verenigde Staten leverden Apple 21,3 miljard dollar op.

iPhones, iPads en Macs

Apple heeft de afgelopen drie maanden 61,2 miljoen iPhones verkocht. Dat is 39,9 procent meer ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014, toen er 43,7 miljoen iPhones over de toonbank gingen.

De dalende verkoop van de iPad blijft nog steeds een probleem voor Apple. Het bedrijf uit Cupertino verkocht opnieuw minder iPads dan een jaar eerder: 12,6 miljoen ten opzichte van de 16,3 miljoen stuks in het eerste kwartaal van 2014. Dat is een daling van 22,9 procent.

De verkoop van Mac-computers, variërend van de Macbook tot de Mac, is op jaarbasis opnieuw licht gegroeid met 8,8 procent van 4,1 miljoen naar 4,5 miljoen verkochte apparaten.

Cook

“We zijn blij met de aanhoudende sterkte van de iPhone, Mac en App Store, die zorgen voor ons beste maart-kwartaal ooit”, aldus Apple-ceo Tim Cook.

“We zien een hoger percentage consumenten overstappen naar de iPhone dan dat we ooit heb meegemaakt, en we maken ons op voor een spannende start van het volgende kwartaal met de lancering van de Apple Watch.”

Apple Watch

De verkopen van de Apple Watch zijn nog niet in de cijfers opgenomen en komen beschikbaar tijdens de presentatie van de cijfers over het volgende kwartaal.

Mogelijk worden de verkopen van de Apple Watch opgenomen in de verkoopcijfers van ‘overige producten’, waar onder andere de iPod en Apple TV onder vallen. Apple houdt deze cijfers geheim vanwege “competitieve redenen”.

“Apple werkt er hard aan om aan de vraag naar Apple Watch te voldoen”, laat Cook weten. “Het is geweldig om de reacties van klanten te zien toen ze afgelopen week de Apple Watch ontvingen.”

Bron: nu.nl

Over Repair IT Now

Repair IT Now is begonnen met repareren van iPhones, iPads en iPods. Naast iPhone reparatie nam ook de vraag voor andere smartphone en tablet reparaties toe.  Repair IT Now is al jaren gespecialiseerd in het repareren van bijna alle merken smartphones en tablets. Hierdoor bent u verzekerd van vakkundige reparatie met 100% originele onderdelen en zes maanden garantie en dat dat voor marktconforme prijzen!

iPhone 6 reparatie?

iPhone 6 plus reparatie?

Apple reparatie? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.