Het valt je ineens op: het geluid van je iPhone doet het minder of niet meer. Misschien ervaar je het wanneer je muziek luistert of een video aan het kijken bent. Maar dit probleem kan ook voorkomen wanneer je met iemand belt: jij kan de ander niet verstaan of de ander kan jou niet verstaan. 

Mijn iPhone heeft geluidsproblemen

Geeft jouw iPhone geen geluid? Hoor je weinig tot niks wanneer je aan het bellen bent? Of is er sprake van ruis? In deze blog kun je lezen waar het door komt dat jouw iPhone geen of slecht geluid geeft en wat je hieraan kan doen.

Oplossing 1: zet je iPhone terug naar fabrieksinstellingen.

Ons advies is om je iPhone terug naar fabrieksinstellingen te zetten. Het kan zijn dat er tijdens een update of vernieuwde instelling iets verkeerd is gegaan. Maak eerst een reserve kopie in iCloud of iTunes aan, omdat je iPhone compleet leeg zal zijn nadat dit is gedaan. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan er voor zorgen dat jouw geluid het ineens weer doet.

Oplossing 2: de earspeaker en/of luidspreker laten reinigen. 

Dit wordt vaak als eerst geprobeerd wanneer het geluid het niet meer doet. In de speaker/ luidspreker kan er stof of andere viezigheid door de tijd zijn opgehoopt. Dit resulteert in een zachtere of niet werkende speaker/ luidspreker van de iPhone. Na het reinigen zal de reparateur van Repair IT Now uitgebreid met jou testen of het geluid het weer doet.
Is jouw iPhone in contact gekomen met vocht? Kijk dan naar oplossing 4.

Oplossing 3: de front camera laten vervangen.

Het klinkt gek; een camera laten vervangen terwijl je geluid hetgeen is wat het niet doet? De earspeaker staat in connectie met de frontcamera, waardoor de speaker weer kan gaan werken na een front camera reparatie.

Oplossing 4: jouw iPhone chemisch laten reinigen. 

Dat is nodig wanneer jouw iPhone in contact is gekomen met vocht. Er kan dan sprake zijn van waterschade wat heeft veroorzaakt dat de speaker/ luidspreker van de iPhone het niet meer doet.
Tip: leg jouw iPhone niet in rijst na een plons in het water en sluit het niet aan op elektriciteit. Kom meteen langs Repair IT Now waar onze reparateurs jou kunnen helpen!

Oplossing 5: oorspeaker en/of luidspreker vervangen.

Tijdens onderzoek wordt er gezocht naar een reden waarom de iPhone geen geluid meer geeft. De ervaren reparateurs van Repair IT Now kunnen zien of de oorspeaker of luidspreker vervangen moet worden zodra deze kapot is. Aan de hand van een soldeer reparatie kan een nieuw onderdeel bevestigd worden op het moederbord zodat jouw iPhone weer gaat werken.

Oplossing 6: de audio IC chip laten vervangen. 

Als de reparateurs na onderzoek kunnen bevestigen dat geen van de bovenstaande vier de oorzaak van het probleem is, moet de audio IC chip vervangen worden. Dit is een veel voorkomend probleem bij de iPhone 7. Het vervangen van de audio IC chip is een complexe reparatie, omdat er gesoldeerd moet worden op het moederbord. 

TIP: Je kan heel makkelijk zelf testen of de audio IC werkt. Op elke iPhone staat de standaard app “dictafoon”. Open de app en probeer een geluidsopname te maken. Wanneer je merkt dat je geen geluid kan opnemen dan is in de meeste gevallen de audio ic (chip op het moederbord, die het geluid aanstuurt voor je iPhone) defect. Kom je er zelf niet uit? Dan kunnen wij je via de telefoon of in ons kantoorpand verder helpen!

Soldeer reparaties worden enkel door experts en getrainde reparateurs van Repair IT Now voldaan. Zij hebben wereldwijde trainingen gehad om zo nauwkeurig mogelijk te solderen. Deze reparatie neemt meer tijd in beslag dan andere reparaties.

iPhone met geluid problemen? Kom deze laten repareren bij Repair IT Now!

Heb jij moeite om een ander telefonisch te verstaan of verstaan zij jou niet goed? Doet het geluid het niet meer tijdens het afspelen van een video of wat muziek? Hoor je misschien ruis? Dan is er iets mis met de oorspeaker/ luidspreker van jouw iPhone. 

Repair IT Now is gespecialiseerd in het uitvoeren van iPhone reparaties. Na onderzoek kunnen de reparateurs bevestigen wat er vervangen of opgeschoond moet worden. Wil jij langskomen voor een reparatie? Dat kan! Wij zijn zes dagen in de week geopend. Je kunt jouw reparatie online aanmelden, maar je bent ook van harte welkom om zonder afspraak langs te komen.

Hopelijk tot snel!

Direct een iPhone reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.