Gratis Tablet reparatie?

iPad reparaties

Gratis je kapotte Tablet laten repareren?

Steeds meer mensen hebben een iPad, Samsung tablet of ander type tablet bezit. Voor veel mensen is dit een aardige investering. Je moet er dus niet aan denken dat je kinderen de iPad laten vallen of dat er een kop koffie over valt. Stel dat je toch schade hebt aan je iPad, ben je hier dan met je inboedelverzekering voor verzekerd? Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat ruim 60% van de iPad bezitters niet weet of hun inboedelverzekering een goede dekking biedt bij schade. Naast inboedel verzekering kan er vaak ook een oproep gedaan worden (indien mogelijk) op de reisverzekering en WA-verzekering (rechtsaansprakelijkheid)

Wat dekt je inboedelverzekering bij iPad of tablet schade?

Slechts 12% van de onderzochte mensen weet dat een all-risk dekking schade aan de iPad door eigen schuld dekt. Hiervoor stelde Independer.nl de volgende vraag: “Stel: je stoot per ongeluk een kop koffie om. Je iPad ligt op tafel en een je koffie gaat eroverheen. Nu werkt je iPad niet meer. Wordt dit gedekt door jouw inboedelverzekering?”

Maar liefst 60% gaf aan niet te weten onder welke dekking schade aan de iPad is verzekerd. Veel mensen houden zich nu eenmaal niet tot in detail bezig met hun polisvoorwaarden. Daarnaast geven de verzekeraars ook verwarrende namen aan de verschillende dekkingen. Zo is een uitgebreide dekking helemaal niet zo uitgebreid als de naam doet vermoeden. 11% dacht dan ook dat de iPad wel gedekt is onder de uitgebreide verzekering. 16% dacht dat de extra uitgebreide dekking het omstoten van die kop koffie verzekerde. Slechts 12% had het bij het rechte eind en wist dat je hier een all-risk dekking voor moet hebben. Onder all-risk zijn namelijk “alle van buitenkomende onheilen” gedekt. Met andere woorden, ook schades die je zelf veroorzaakt.

Bron: independer.nl

Tips: wat moet je doen bij schade aan je iPad?

  1. Laat een pro-forma of offerte maken voor je reparatie van je kapotte tablet.
  2. Om je schade te melden bel je met je tussenpersoon of de verzekeraar.
  3. Meld de schade altijd zo snel mogelijk. Zij kunnen je ook meteen vertellen of de schade wel of niet onder de dekking valt.
  4. Gooi de iPad in ieder geval nog niet weg, ook al doet hij het niet meer. Het kan namelijk zijn dat de verzekeraar nog een expert naar de schade wil laten kijken. Meestal moet je vervolgens een schadeformulier invullen en opsturen, eventueel samen met wat  foto’s en de bon. Hoe dat in zijn werk gaat kan de verzekeraar of jouw tussenpersoon je ook vertellen.

Pro-forma laten maken voor je verzekeraar of tussenpersoon

Vraag direct een offerte op via de website van Repair IT Now, welke je alvast kunt indienen bij de verzekering. In de meeste gevallen krijgt u het schade bedrag dan al uitgekeerd. Dan heeft u het bedrag al op uw rekening en kunt u in de tussen de tijd de reparatie van uw iPad en tablet laten repareren bij Repair IT Now. Wanneer de reparatie klaar is van uw tablet dan kunt u bij het afhalen het bedrag bij ons pinnen of contant betalen.

offerte opvragen button

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het repareren van je tablet is duurzaam. Het is een feit dat het repareren van je tablet vaak een stuk goedkoper is dan het kopen van een nieuwe tablet. Wij adviseren daarom ook om je tablet reparatie uit te voeren door een vakkundige reparateur die professioneel gereedschap gebruikt, je zal merken dat dit in eerste instantie op langer termijn ook enorm kostenbesparend is. Wees geen dief van je eigen portemonnee! Bekijk daarom altijd eerst de reparatie opties voordat u overgaat tot aanschaf van een nieuwe tablet. Wanneer u een inboedelverzekering, WA-verzekering of reisverzekering heeft kunt u soms zelfs in aanmerking komen om uw tablet gratis te laten repareren. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.