Een beschadigde iPad kan tot behoorlijk wat onvoorziene kosten leiden. Toch is het erg belangrijk dat je een iPad met schade zoals een kapot scherm snel laat repareren. De lossen stukken glas kunnen voor wondjes in de vingers zorgen, waardoor onder andere kinderen er beter niet meer op kunnen spelen en werken. Met een tijdige reparatie zorg je ervoor dat je iPad niet verder defect raakt en de kosten hierdoor beperkt kunnen blijven. Je zal jezelf vast afvragen waar je goedkoop en vakkundig jouw iPad scherm kan laten repareren. In deze blog beantwoorden wij de meest gestelde vragen en leggen wij uit waar je op moet letten bij het kiezen van een iPad reparateur, hoe de reparatie gaat en wat dit kan kosten.

De meest gestelde vragen:

Waar kan ik mijn iPad scherm laten repareren?

De zoektocht naar een specialist.

Als je opzoek bent naar een reparatiebedrijf voor je kapotte iPad ben je logischerwijs kritisch: je wilt dat je iPad weer naar behoren werkt, de onderdelen origineel zijn en je garantie krijgt. Na deze filtering blijven er maar een aantal reparatiebedrijven over waaronder Apple zelf, erkende Apple Serviceproviders en echt goede onafhankelijke bedrijven. Het laatste geval herken je vaak doordat zij een fysiek pand, een levendige en informatieve website hebben en zij goede reviews krijgen.

Het is vanzelfsprekend niet zelf de iPad te repareren en deze ook niet naar achteraf liggende winkeltjes of kraampjes te brengen!

iPad reparatie bij een vakkundig bedrijf

Wat moet ik zelf doen voordat ik mijn iPad wegbreng voor een reparatie?

Van te voren is het handig om een backup van je iPad te maken. Sommige reparatiebedrijven waaronder Apple zelf wissen de data voordat zij overgaan op reparatie. Vraag bij het reparatiebedrijf altijd van te voren na of de data van je iPad erop blijft. Wil jij jouw iPad laten repareren via je verzekering? Zorg dan eerst dat je goedkeuring hebt vanuit de verzekeraar voor de desbetreffende reparatie. Maak zelf foto’s van de achter- en voorkant van de iPad voordat deze gerepareerd wordt, omdat je deze voor de verzekering nodig kan hebben.

Moet ik mijn iPad leegmaken voordat ik hem wegbreng voor een reparatie?

Zoals hierboven is vermeld hoeft dit niet altijd. Repair IT Now repareert het scherm van je iPad zonder dat de data eraf hoeft te gaan. Andere reparatiebedrijven halen de data er wel vanaf. Neem van te voren contact op met het desbetreffende bedrijf waar jij je iPad wilt laten repareren om zeker te zijn.

Kan ik mijn iPad onder garantie laten repareren?

Ja zeker! Maar dit geldt maar voor een klein aantal gevallen. Heb jij jouw iPad recent gekocht en is er ineens iets defect zonder menselijke of omgevingsgerichte toedoen? Dan zou jouw iPad onder garantie gerepareerd of vervangen kunnen worden bij het punt waar jij deze hebt gekocht. Let wel op dat dit in meeste situaties niet kan. Raadpleeg het verkooppunt voor meer informatie.
In geval van garantie (voor als je bijvoorbeeld AppleCare+ hebt) kun je bij een Apple Store langsgaan om de reparatie daar uit te laten voeren. Het minpunt is enkel dat je je iPad vrij lang kwijt kan zijn.

Hoe wordt een iPad scherm gerepareerd?

Bij barsten in het scherm kunnen er scherven van de iPad loskomen waardoor pixels gaan missen en het minder fijn is om op de iPad te werken. Bij het vervangen van een scherm wordt het oude scherm er eerst afgehaald. Dit doen de reparateurs met handschoenen en een veiligheidsbril, terwijl zij het schermpje verwarmen en eraf demonteren. Als er geen andere schade aan de iPad is kan er meteen een nieuw scherm op worden gezet.
Er zijn twee verschillende iPad schermen: een touchscreen en een gehele module waaronder de LCD en het touchscreen. Per iPad en reparatie wordt gekeken welke nodig is om te gebruiken.

Hoelang ben ik mijn iPad kwijt bij een iPad scherm reparatie?

Voor iPad scherm reparaties wordt 1 dag gerekend. Indien dit bij andere bedrijven niet zo is kun je jouw iPad er beter niet naartoe brengen. Ook Repair IT Now rekent een dag. Waarom? Het scherm wordt binnen een uur gerepareerd, maar omdat wij ervoor willen zorgen dat het scherm niet loslaat wordt het in klemmen vastgelegd. De klemmen zorgen ervoor dat het scherm zich aan de behuizing vasthecht en niet meer loslaat.

Wat kost een iPad scherm reparatie?

Bij het uitzoeken van een reparatiebedrijf is het verstandig om in je hoofd te houden dat goedkope reparaties niet altijd goede reparaties zijn. Over het algemeen kosten iPad scherm reparaties bij erkende en goede onafhankelijke bedrijven tussen de €79,- €600,-. De prijs ligt aan het model iPad en het risico dat de reparatie met zich meebrengt.

Specialistische reparaties bij Repair IT Now

Een van de meest voorkomende reparaties bij Repair IT Now is het vervangen van de touchscreen en LCD van iPad’s. Door wereldwijde trainingen en rijke ervaring kunnen de reparateurs binnen een uur repareren! Daarna blijft de iPad een dag tussen speciale klemmen liggen, waarna wij de iPad zorgvuldig testen. Wij helpen onze klanten met originele OEM onderdelen. Zo krijg jij beslist de beste kwaliteit en nog eens zes maanden garantie op het vervangen onderdeel.

Voor een Apple tablet reparatie ben je van harte welkom bij Repair IT Now! Wij repareren niet alleen voor particulieren, maar ook voor (IT) bedrijven, verzekeraars en scholen. Heb je een of meerdere iPads die toe zijn aan een reparatie? Wees welkom om een vrijblijvende offerte aan te vragen of jou te laten raadplegen door de vakkundige klantenservice.

iPad reparatie aanmelden?

Wat voor garantie heb ik na een iPad reparatie?

Bij Repair IT Now heb je tot zes maanden garantie na een reparatie. Onder deze garantie vallen geen zaken waarin schade door mens of omgeving is toegebracht zoals bij o.a. barst-, val- en waterschade het geval is.

Hoelang gaat mijn nieuwe iPad scherm na reparatie mee?

Jouw nieuwe iPad scherm kan na reparatie wel jaren meegaan! Natuurlijk ligt dit eraan hoe er met de iPad wordt omgegaan, waarvoor en hoe intensief het gebruikt wordt. Wil jij er extra voor zorgen dat jouw iPad zo lang mogelijk zonder schade meegaat? Bekijk dan het aanbod iPad hoesjes en screenprotectors op onze webshop: repairitshop.nl!

iPad scherm reparaties bij Repair IT Now

Ben je opzoek naar een iPad reparatie? Repair IT Now repareert aan verschillende modellen. Wil jij meer informatie of een overzicht zien van de overige reparaties en prijzen per model? Klik dan hier om het overzicht van al onze iPad reparaties te zien!

Reparatie opsturen of juist langskomen?

Beschadigde iPad? Dan kun je bij ons kiezen of je deze wil opsturen voor een reparatie of langs wil komen. Door onze ideale locatie langs de snelweg A15 in het centrum van Sliedrecht zijn wij voor omliggende dorpen en steden: Dordrecht, Rotterdam, Papendrecht, Zwijndrecht, Gorinchem, Barendrecht, Hardinxveld en Breda goed te vinden.
Wij hebben de voorkeur ernaar dat je een afspraak online of telefonisch via 0184-745905 maakt voordat je langskomt. Maar met spoed staat onze deur altijd voor u open!

Kun je door een reden niet langskomen? Wellicht woon je ver weg, ben je minder mobiel of heb je het druk. In dit geval kun je jouw reparatie naar ons toesturen. Vergeet dan niet eerst jouw apparaat online bij ons aan te melden, de reparatie goed in te pakken en te verzekeren voordat je deze verstuurt. Hulp nodig? Bekijk onze handige video vol met tips over het inpakken van je reparatie!

Heb je vragen of hulp nodig? Bereik onze behulpzame klantenservice voor informatie en advies.

Kapotte iPad?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.