iPhone met powerbank en oplader

Mijn iPhone valt steeds uit, wat nu?

Veel mensen zullen het wel herkennen. Na de aanschaf van je nieuwe telefoon lijkt het wel alsof u voor altijd met de accu kan doen en hoefde u hem maar een paar keer per week op te laden. Echter, na een paar jaar moet hij om de paar uur weer in de oplader en lijkt het alsof de telefoon nooit meer vol blijft zitten. Repair IT Now heeft een aantal tips voor u op een rijtje gezet over wat u allemaal kan doen om weer wat langer met de batterij te doen.

Opladen van de iPhone

De makkelijkste optie om de batterij weer goed te laten werken is om de batterij op te laden. Misschien was de batterij wel leeg en moet hij gewoon weer voorzien worden van nieuwe stroom. Soms kan het opladen van uw iPhone een paar minuten duren. De iPhone heeft namelijk een minimale lading nodig in de batterij, voordat hij aan kan. Wanneer een iPhone helemaal leeg is, adviseert Apple om hem minstens een uur op te laden.

Batterij van de iPhone kalibreren

Het kalibreren van de batterij kost wat meer tijd. Hierdoor wordt de iPhone opnieuw opgestart en gereset. Bij deze reset raak je je gegevens niet kwijt. Voor het soft resetten van de batterij moet je de volgende dingen doen:

Sluit de iPhone met een officiële Apple kabel aan op het lichtnet of de computer.
Druk de home en de aan/uit knop tegelijkertijd in totdat het Apple logo verschijnt.
Laat beiden knoppen los en wacht totdat de iPhone opnieuw opstart.

De batterij van de iPhone is nu voor de eerste keer gekalibreerd. Nadat de telefoon is opgestart moet u uw iPhone tot 100% opladen. De laatste paar procenten zullen wat minder snel opladen dan normaal. Dit komt omdat dit het kalibreringsproces is waarbij de cellen worden ontladen en geladen totdat ze de eindspanning hebben bereikt.

iPhone naar fabrieksinstellingen terugzetten

Wanneer al deze manieren niet werken is de laatste oplossing het volledig resetten van uw iPhone en hem terugzetten naar fabrieksinstellingen. Het kan dat de batterij het niet goed doet door een softwarematige fout en dat dit na een reset verholpen is. Maak wel altijd eerst een reservekopie van al uw gegevens op uw iPhone voordat u dit doet, want bij deze reset verliest u wel al uw gegevens. Een iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen gaat als volgt: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel alle instellingen.

Overige manieren

De hierboven genoemde opties zijn de meest gebruikte manieren om de batterijduur langer te maken. Een manier is om de batterij leeg te laten lopen en hem pas een paar uur later op te laden. Ook dan kan de batterij weer wat sterker worden.
Een tweede manier is de energiebesparingsstand in te schakelen en de batterij vervolgens tot 100% op te laden. Een laatste manier is om de iPhone te herstellen en als nieuw te installeren. Ook hiervoor is het slim om eerst een reservekopie te maken, omdat u anders al uw gegevens van uw iPhone verliest.

Vervangen van de batterij & powerbank

Als al deze verschillende manieren niet hebben geholpen is de accu waarschijnlijk echt defect of verzwakt. Een goede oplossing hiervoor is om de batterij te laten vervangen. Bij Repair IT Now raden wij aan de accu eens in de 1,5  jaar te laten vervangen. Omdat een accu intensief gebruikt wordt, is het ook niet gek dat deze naar verloop van tijd verzwakt raakt of zelfs kapot gaat. Heeft u dus een iPhone waarvan de batterij het niet meer goed doet? Maak dan hier een afspraak om hem te laten vervangen. Wanneer u merkt dat u veel zware programma’s draait en u daarom snel een lege batterij heeft, kunt u er voor kiezen om een powerbank aan te schaffen. Een nieuwe batterij zal dan nauwelijks verschil maken. Voor 25 euro kunt uw bij Repair IT Now een powerbank van Romoss halen. Met deze powerbank kunt u uw iPhone wel 3x opladen! Het probleem is hier dus mee opgelost.

iPhone reparatie direct aanmelden? iPhone batterij vervangen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.