Gebruik een Powerbank voor Pokémon Go

Pokemon GO: batterij gaat snel leeg? Verleng je batterijduur met deze tips!

Waarom gaat je batterij snel leeg?

De echte Pokemonfans zijn er al van op de hoogte. De app Pokemon Go slurpt batterij. Nu ben je vast nieuwsgierig waardoor dit komt? Dit komt omdat je telefoon verschillende functies gebruikt tijdens het spelen van de game. Zo moet de GPS van je iPhone of Samsung telefoon aan blijven staan en heb je constant verbinding nodig (tip: let op je dataverbruik). Daarnaast gebruikt Pokemon Go je camera. Al deze functies zorgen er voor dat de batterij van je iOS device of Android toestel ontzettend snel leeg gaan. Hieronder hebben wij zelf een screenshot genomen waar in een overzicht te zien in van de apps die het meeste je batterij gebruiken. Zo zie je dat het spel maar liefst met 34% (éénderde) de oorzaak is van het batterij gebruik. De grote vraag die open blijft is: Wat kun je hiertegen doen?

Pokemon go app slurpt je batterij leeg op je iPhone

 

 

Hoe voorkom je dat je batterij snel leeg gaat bij Pokemon GO?

Sinds de release van de Pokemon GO game worden wij op kantoor overstroomt met vragen van smartphonegebruikers wat je nou kan doen om de gebruiksduur van je batterij te verlengen. Het is namelijk erg vervelend als je een uur aan het gamen bent en dat je batterij al voor de helft leeg is. Zoals de meeste niet zonder telefoon kan hebben wij daarom een aantal tips voor jullie op een rij gezet waar je heel eenvoudig de batterijgebruik van je iPhone of Samsung smartphone een stuk kan verlengen. Verwacht niet dat je telefoon ineens twee keer langer mee gaat maar kleine beetjes helpen 😉

Zet de energiebesparingsmodus aan

Op je smartphone heb je vaak een optie om je batterij te besparen. Op de iPhone wordt deze functie “energiebesparingsmodus” genoemd. Via instellingen >  batterij  kan je de functie vinden op de iPhone.

In de app Pokemon Go  zelf zit een speciale optie waarmee je de batterij kunt besparen.

Wanneer je dit doet, zal het scherm zwart worden als je de telefoon naar beneden houdt. Kom je Pokémon tegen in het wild? Dan kun je de AR-functie uitzetten. Hiermee wordt de camera niet geactiveerd en dit kan batterijen schelen.

energiespaarstand aan op iphone tijdens het spelen van Pokemon

batterij saver op pokemon go app iphone

Sluit andere apps op de achtergrond

Op de achtergrond kunnen allerlei apps meedraaien. Het beste is om deze af te sluiten voordat je pad gaat. Iedere app die je geopend hebt, kost je namelijk meer van je batterij als je alles op de achtergrond geopend hebt. Hoe minder apps je tegelijkertijd opent, hoe beter.

Zet het geluid uit

Wanneer je het geluid uitzet van Pokémon Go in de opties van de app, kost dit minder van je batterij. Het uitzetten van je geluid is overigens niet alleen goed voor je batterij, maar ook voor je omgeving. Niet iedereen vindt het immers leuk om al die geluidjes op je mobiel te horen.

Zet de trilfunctie uit

Het uitschakelen van de trilfunctie kan een bijdrage leven om je batterij te sparen. Echter moet je er niet van uitgaan dat je hierdoor uren vooruit kan. Onze ervaring is dat je hierdoor het wel kan verlengen met ongeveer een klein halfuurtje. Uiteindelijk zijn alle tips mooi meegenomen!

Verander de helderheid van je telefoon

Je kunt heel gemakkelijk de helderheid van het scherm van je telefoon veranderen. Dit kan ook een beetje helpen om je batterij tijdens Pokémon Go gemakkelijker te gebruiken. Dit is waarschijnlijk één van de tips waardoor je het meest batterijduur kan winnen.

Schakel je WIFI uit

Het klinkt misschien krom maar wij adviseren je wifi uit te zetten (tip: let op je dataverbruik). Je telefoon (iPhone of Samsung toestel) blijft anders continu netwerken zoeken. Ook al ben je al verbonden met een bekend wifi netwerk. Toch adviseren  wij om je wifi uit te schakelen.

Gebruik een Powerbank voor Pokémon Go

Een Powerbank is een apparaat die je vooraf kunt opladen. Daarna kun je de Powerbank overal mee naartoe nemen en gebruiken om je mobiel mee op te laden. Een Powerbank kun je dus zien als een soort mobiele oplader. Dit kan ideaal zijn wanneer je een flink eind wilt lopen en veel Pokémon wilt gaan vangen. Zorg er dan voor dat je de Powerbank oplaadt voordat je op pad gaat, zodat je onderweg je telefoon kunt voorzien van meer stroom. Powerbanks kunnen erg prijzig zijn, maar je hebt ook al exemplaren van slechts een paar tientjes of minder en hiermee kun je dus altijd en overal genieten van Pokémon Go. Powerbanks zijn te koop bij diverse elektronicawinkels en bij online shops. Repair IT Now heeft sindskort ook een webshop voor accessoires. De webshop wordt op dit moment opgevuld met producten maar u kunt de powerbanks als bestellen!

Gebruik een Powerbank voor Pokémon Go

Powerbank bestellen om het speelplezier van pokemon go te verlengen?

 

Nieuwe batterij voor je telefoon

Wil je niet met een powerbank lopen omdat je dit gewoon onhandig vind? Is het een idee om je batterij van je telefoon te laten vervangen. Sommige smartphonegebruikers kunnen twee dagen doen met een opgeladen accu, terwijl anderen hun smartphone wel drie keer per dag moeten opladen.  Het is dus onmogelijk om de accuduur van een telefoon accu in uren uit te drukken. Door het spelen van Pokemon GO, het kijken van filmpjes en bewerken en maken foto’s en filmpjes je accu sneller leeg gaat dan dat je alleen maar af en toe een berichte stuurt!

Gemiddeld is de accu van een telefoon na 300 tot 500 keer opladen aan vervanging toe. Concreet betekent dit dat een intensieve gebruiker ongeveer 1,5-2 jaar met een accu doet, terwijl anderen na 3 jaar pas ontevreden worden over de capaciteit.

Kijk op de pagina alle smartphone reparaties en hier kan je de prijzen vinden van de meeste telefoons voor het vervangen van een batterij.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Gaat je batterij snel leeg bij het spelen van Pokemon GO? Wij hebben aantal tricks en trucs onder elkaar gezet zodat jij iets langer speel plezier hebt: Tips om batterij te sparen tijdens het spelen van Pokemon GO […]

  2. […] De enige opties die nog wel mogelijk zijn en die je via het menu zelf kunt instellen zijn het uitschakelen van de muziek, trillingen en geluidseffecten. Vorige week hebben wij ook een uitgebreide blog geschreven hoe je met een aantal andere tips je batterij kan besparen. Deze tips kan je lezen op de volgende blog:  TIPS LANGERE BATTERIJDUUR MET POKEMON GO […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.