kapotte iphone

Smartphone of telefoon verzekeren of niet?

De Consumentenbond oordeelde vorig jaar dat maar 9 van de 22 verzekeringen een voldoende scoren als het gaat om het dekken van kapotte mobieltjes. Een premie kost jaarlijks tussen 50 en 200 euro en dan is er ook een eigen risico van vaak tientallen euro’s. De voorwaarden van dekking verschillen en een leentoestel is niet standaard inbegrepen.

Heeft het dan nog wel zin om je telefoon te verzekeren? “Je moet er kritisch naar kijken”, stelt Babs van der Staak van de Consumentenbond. Vaak adviseren telefoonverkopers je nogal dwingend een verzekering af te sluiten voor je splinternieuwe smartphone. “Toch moet je juist de tijd nemen om naar de voorwaarden en de prijs van de verzekering te kijken en je af te vragen of je het echt nodig hebt.”

Waar moet je rekening mee houden als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht en twijfelt over een verzekering?

 

1. Je mobieltje heeft garantie.

Als de telefoon uit zichzelf kapot gaat, dan kan je de telefoon gewoon terugsturen naar de verkoper of de fabrikant. De fabrieksgarantie varieert wel per merk: zo heb je bij Apple 12 maanden garantie en bij Samsung heb je recht op 24 maanden garantie na aankoop van je mobiel.

2. Je bent (misschien) al verzekerd.

Misschien heb je wel geen smartphoneverzekering nodig, omdat je al verzekerd bent. Heb je al een all-risk inboedelverzekering en laat je je mobieltje binnenshuis vallen, dan wordt dat vergoed. Die inboedelverzekering kan je ook uitbreiden met een buitenshuisdekking. Daarmee is je smartphone ook buiten je huis gedekt voor schade, diefstal en soms zelfs voor verlies. Als je in het buitenland bent en je hebt een reisverzekering, dan wordt verlies, diefstal of schade sowieso door de verzekering gedekt.

3. Je moet de voorwaarden checken.

Knijp je ogen samen en lees die kleine lettertjes. Want er zijn grote verschillen tussen de verzekeringen. Als er staat dat je gedekt bent voor diefstal, hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook safe bent wanneer je smartphone uit je zak wordt gerold. Dan kan bijvoorbeeld alleen diefstal uit een auto worden gedekt. Ook als je je telefoon verliest wordt dit niet door elke verzekeraar vergoed.

Bron: nos.nl

 


 

Over Repair IT Now

Repair IT Now is voor al uw telefoon en tablet reparaties.

Repair IT Now is gevestigd in Sliedrecht en is onderdeel van De PC Makelaar. Wij repareren Samsung, Apple, iPhone, iPad, Huawei en Sony smartphones. Hieronder een overzicht van de telefoons en tablets die wij het meest repareren.

Samsung Galaxy reparatie

Samsung Galaxy S5 scherm reparatie

Samsung Galaxy mini reparatie

iPhone reparaties

iPhone 6 scherm reparatie

iPhone 6 plus scherm reparatie

iPad reparaties

Sony Xperia Z1 – Z2 – Z3 – Compact reparatie

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De premie kost je jaarlijks tussen de 50 en 200 euro, afgezien dat je een eigen risico van vaak tientallen euro’s hebt. De voorwaarden van dekking van de verzekering verschillen. Ook is een leentoestel niet standaard inbegrepen. De consumentenbond meldde dit jaar dat slechts 9 van de 22 verzekeringen een voldoende scoren wat betreft het dekken van kapotte mobieltjes. Om deze feiten is het verstandig om er kritisch naar te kijken. Telefoonverkopers adviseren je vaak nogal dwingend om een verzekering af te sluiten bij de koop van je nieuwe toestel. Voordat je hierover een beslissing neemt moet je goed de tijd nemen om naar de voorwaarden en de prijs van de verzekering te kijken en je afvragen of je het echt nodig hebt. Wij hebben hier overigens ook een uitgebreid artikel over geschreven of het verstandig is om uw telefoon te verzekeren: Telefoon verzekeren of niet? […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.