Tips voor uw MacBook met waterschade

macbook met waterschade reparatie wat moet je als eerst doen

Macbook met vochtschade wat nu?

Waterschade is een van de meest voorkomende problemen die je MacBook kan beschadigen of zelfs defect kan maken. Hoewel iedereen altijd denkt dat het ze niet overkomt, is het kwaad snel geschiedt. Een MacBook is tegenwoordig een gebruiksvoorwerp geworden. Dit betekent dat er veel wordt gegeten en gedronken tijdens of na het werk – in de buurt van de MacBook. Waar drinken bij je MacBook vaak 9 van de 10 keer goed gaat, kan het voorkomen dat er toch iets onverwachts gebeurt waardoor er vocht in je MacBook belandt.

Zelf MacBook vochtvrij krijgen

Hoewel er op het eerste gezicht vaak niet meteen defecten optreden, word je toch geadviseerd om je MacBook meteen uit te zetten en een chemische reiniging uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. Repair IT Now behoort tot een van deze gespecialiseerde bedrijven. Onze MacBook experts kunnen jouw MacBook chemisch reinigen om hem weer watervrij te maken. Zelf zijn er ook wat stappen die je kan ondernemen. In de meeste gevallen loopt het vocht in het toetsenbord. Wij raden aan om je MacBook zo te bewegen dat het water er weer meteen uit loopt. Zo kan dit vocht je onderdelen niet meer bereiken en kan de schade hopelijk beperkt blijven. Wanneer er geen vocht meer uit je toetsenbord loopt, is een andere optie om vochtvreters te gebruiken. Neem contact op met je verzekeraar en informeer of je het eventueel (deels) kan laten vergoeden. Maak een afspraak met Repair IT Now en laat je MacBook chemisch reinigen.

Waarom is het belangrijk om je MacBook meteen uit te zetten?

Op het moment dat er vocht in je MacBook zit, wordt het elektrisch circuit onderbroken. Water geleidt stroom en dit kan ervoor zorgen dat uw stroomtoevoer naar delen in je laptop gaan waar het niet behoort. Belangrijke chips en zekeringen kunnen dan doorbranden of aangetast worden. Wanneer je je MacBook meteen uit zet, kan dit kortsluiting voorkomen. Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat een MacBook meestal in een bak met rijst wordt gelegd en na een paar dagen weer wordt aangezet. Het gevolg hiervan is dat er alsnog kortsluiting kan ontstaan. Rijst is wel een goede tijdelijke oplossing, maar het kan je MacBook niet helemaal vochtvrij maken. Beter nog: het kan de schade nog erger maken.
Wat kun je dan doen in het geval van een MacBook met waterschade? Breng hem langs bij een gespecialiseerd reparatiebedrijf en laat hem chemisch reinigen.

Wordt mijn MacBook verzekerd?

Bij sommige verzekeringen worden de kosten van een reparatie (deels) gedekt. De context is meestal bepalend voor deze dekking. Heeft iemand anders bijvoorbeeld een glas water over je MacBook laten vallen? In dit geval kan het zo zijn dat de WA-verzekering van die persoon het voor je kan vergoeden. Wanneer de schade is opgelopen op vakantie of op het werk, kan de schade in sommige gevallen gedekt worden door de reisverzekering of door de verzekering van je werkgever. Ook wanneer je MacBook thuis kapot is gegaan, kan dit via de inboedelverzekering in de meeste gevallen (deels) gedekt worden.

Hoe word je MacBook chemisch gereinigd?

Door onze Apple specialisten zal het moederbord vakkundig uit je MacBook worden gehaald, waarna het vocht zal worden verwijderd. Vervolgens zal dit ook met de rest van de onderdelen van je MacBook gebeuren. Dit doen wij zodat we vast kunnen stellen dat het vocht eruit is en vervolgens kunnen onderzoeken welke onderdelen defect of doorgebrand zijn. Wanneer wij dit onderzoek hebben uitgevoerd zullen wij een onderzoeksrapport naar je toesturen of overleggen via de telefoon welke onderdelen er vervangen kunnen worden en wat de prijs daarvan is. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je deze onderdelen wilt laten vervangen. De prijs van chemisch reinigen bedraagt 49 euro en daarbij ontvang je een factuur waarin staat dat je MacBook onderzocht is en welke onderdelen er allemaal kapot zijn. Deze factuur kun je naar je verzekering sturen als bewijs dat alle onderdelen die vervangen moeten worden, ook echt kapot zijn. De duur van het chemisch reinigen bedraagt enkele dagen, omdat het proces meerdere keren herhaald moet worden. Wanneer er enkele onderdelen vervangen moeten worden, hangt de reparatieduur af van het desbetreffende onderdeel en of we het onderdeel op voorraad hebben. Heb je dus een MacBook Pro of MacBook air? Bel dan gerust over de mogelijkheden voor je MacBook of maak een afspraak via het formulier op onze site.

Macbook reparatie aanmelden?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.