Vier redenen waarom een refurbished telefoon een goede optie is

Refurbished telefoons, een nieuwe trend binnen de wereld van smartphones. Zoals u misschien al eerder heeft gelezen in één van onze eerdere blogs (‘Wat je allemaal moet weten over een refurbished telefoon’), is een refurbished telefoon letterlijk een ‘gerenoveerde telefoon’. De naam zegt het eigenlijk al, het is een tweedehands telefoon die is opgeknapt. Maar, hoe groot is deze markt eigenlijk? En waarom is een refurbished telefoon een goede optie?

De markt van refurbished apparatuur

Er zijn verschillende apparaten die tweedehands gekocht kunnen worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld telefoons, tablets, maar ook computers. Maar, niet alle consumenten willen direct een gebruikt product van een andere consument kopen. Een logische reden hiervoor is dat consumenten dan niet van tevoren de kwaliteit weten van het tweedehands product. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de batterij van een tweedehands telefoon niet goed meer is.
Bij refurbished apparatuur ligt dit net iets anders. Zoals de term al zegt, is deze apparatuur gerenoveerd. Een gebruikte telefoon wordt bijvoorbeeld helemaal van top tot teen nagekeken en er wordt gekeken of alle onderdelen het nog doen. Als het nodig is worden deze onderdelen ook vervangen. Hierdoor kunnen consumenten dus zekerder zijn van de kwaliteit van zo’n refurbished toestel.

Volgens RTL Nieuws bestaat ongeveer 20% van de gehele computermarkt uit verouderde apparatuur en ‘refurbished’ apparaten die gerenoveerd zijn. McKinsey (een organisatie- en adviesbureau) stelt zelfs dat er wel 8 tot 9,5 miljard euro omgaat in de markt van refurbished apparatuur. Deze cijfers laten zien dat refurbished apparatuur steeds populairder wordt. De kans is groot dat dit in de komende jaren nog meer gaat groeien, want er zijn veel redenen te bedenken waarom bijvoorbeeld een refurbished telefoon een goede optie is.

Redenen om voor een refurbished telefoon te kiezen

Een heel belangrijke reden om te kiezen voor een refurbished telefoon is uiteraard de prijs. Consumenten kunnen een hoop geld besparen door te kiezen voor een refurbished telefoon. Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding (een onderzoek door RTL Z), zijn er aanzienlijke prijsverschillen tussen nieuwe toestellen en refurbished toestellen. De prijzen tussen verschillende refurbished toestellen kunnen ook verschillen. Dit hangt onder andere af van de aanbieder van het toestel en de staat van het toestel.

prijsverschillen van refurbished iPhone en een nieuwe iphone (Bron: RTL Z)

Een andere reden om voor een refurbished telefoon te kiezen is de prijs van de reparatie van het huidige toestel. Het kan voor een consument te duur zijn om zijn of haar huidige telefoon te repareren als deze kapot is. Omdat een nieuwe telefoon ook best prijzig kan zijn, is een refurbished telefoon een goede optie.

Nog een reden om voor een refurbished telefoon te kiezen is dat het beter is voor het milieu. Het produceren van nieuwe toestellen is allereerst erg schadelijk voor het milieu. Daarnaast is het zo dat er minder restafval ontstaat, doordat de telefoon grotendeels wordt hergebruikt. Als u kiest voor een refurbished toestel bent u dus heel duurzaam bezig!

Een refurbished telefoon is ook een goede optie voor consumenten die niet zoveel geven om het hebben van een nieuwe telefoon en niet per se de allernieuwste telefoon hoeven te hebben. In dit geval is een refurbished telefoon een uitstekende optie. Het is hierbij wel nuttig om de verschillende categorieën te bekijken. Een refurbished telefoon in categorie A is bijvoorbeeld nog niet zo oud en ziet er vrijwel nieuw uit. Een refurbished telefoon in categorie C daarentegen is intensief gebruikt en dit is ook te zien. Het is dus goed om te overwegen wat voor u de beste optie is.

Refurbished telefoons bij Repair IT Now

Overweegt u om een refurbished telefoon te kopen? Bij Repair IT Now bieden wij deze refurbished toestellen aan. Wij weten goed bij welke aanbieder de refurbished toestellen goede kwaliteit hebben, wat een groot voordeel is voor u als consument en bedrijf.

 

Meer informatie ontvangen over refurbished toestellen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.