Wat te doen bij waterschade bij je telefoon?

Wat te doen met je telefoon bij waterschade

Deze tips kunnen je smartphone misschien te redden

Helaas gebeurt het nogal eens, het laten vallen van je smartphone in het water, in de sneeuw tijdens de wintersport, de toiletpot of zelfs in bad. Een ongelukje is zo gebeurd. De tips die wij benoemen zijn geschikt voor elk merk en type telefoon. Het maakt dus niet uit of je een iPhone, Samsung, Sony, HTC, Huawei, Motorola, Nokia, LG of een Microsoft smartphone hebt.

Direct je telefoon uitschakelen

Mocht dit je toch overkomen dan is het belangrijkste om het apparaat direct uit te schakelen. Ga dus niet controleren of het toestel het nog doet. Dit ter voorkoming dat de smartphone kortsluiting maakt en blijvend defect raakt. Als het mogelijk is haal dan de accu en je simkaart uit het toestel.

Niet opladen

Niet aan de oplader hangen. Wij adviseren om je telefoon niet op te laden. Wanneer je toestel in aanraking is gekomen met vocht moest je eerst ervoor zorgen dat je smartphone helemaal droog is. Door hem op te laden kan je er voor zorgen dat er kortsluiting komt en de schade hierdoor nog erger wordt.

Goed drogen

Voor de overlevingskansen van je smartphone is het noodzaak om het toestel goed te drogen. Het beste is om het toestel met b.v. keukenpapier goed droog te deppen. Ga niet om het droogproces te versnellen een föhn gebruiken of hem op de verwarming leggen, door teveel hitte kan de elektronica blijvend aangetast worden.
Eventueel kan je daarna de smartphone in de rijst leggen om het vocht te laten absorberen mocht het voorval in het weekend of s avonds hebben plaatsgevonden.

Professioneel chemisch laten reinigen door Repair IT Now

Het belangrijkst is om de telefoon zo snel mogelijk chemisch te laten reinigen. Bij Repair IT Now kan je terecht om dit te laten doen. Onze uiterst deskundige reparateurs kunnen dit proces uitvoeren. In 7 van de 10 gevallen geeft het chemisch reinigen een positief resultaat en kan de smartphone weer werkend gekregen worden. Voor het chemisch reinigen betaal je bij Repair IT Now 29euro incl. btw. Helaas kan er niet gewacht worden op deze reparatie en vragen wij daarom ook je telefoon bij ons achter te laten. In de meeste gevallen proberen wij ook binnen twee dagen een terugkoppeling te geven aan de klant wat de status is van het toestel.

Telefoon met waterschade of vochtschade reparatie direct aanmelden?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] IT Now uitgebreid met jou testen of het geluid het weer doet.Is jouw iPhone in contact gekomen met vocht? Kijk dan naar oplossing […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.