Mijn iPhone geeft donker beeld, wat nu? Lees de blog van Repair IT Now

Jouw iPhone geeft donker of zelfs geen beeld. Het gebruiken van je device in deze toestand is erg vervelend. Een donker beeld bij een iPhone kan vier verschillende oorzaken hebben. In deze blog lees je hoe het komt dat je iPhone donker beeld geeft, maar ook wat je kan doen om dit op te lossen. Benieuwd? Lees snel verder!

iPhone reparatie nodig?

Oorzaak 1: Helderheid scherm staat laag

Heb jij al gekeken of de helderheid van je scherm te laag staat? Dit kun je controleren door omhoog of omlaag te swipen op je iPhone, totdat je het bedieningspaneel ziet. Hier vind je een balkje met een zonnetje die je omhoog en omlaag kan bewegen. Hierdoor zal je scherm feller of minder fel worden.

Oorzaak 2: Het LCD is kapot

Is jouw iPhone misschien gevallen? Hoogstwaarschijnlijk heeft de impact van de val het zwarte of donkere beeld veroorzaakt. Let wel op: er hoeft niet altijd sprake te zijn van zichtbare schade aan de iPhone wil het LCD kapot zijn. Onderzoek bij een Repair store kan aantonen dat het LCD van de iPhone kapot is. Repair IT Now helpt jou graag goed en snel! De ervaren reparateurs kunnen het touchscreen en het LCD binnen een half uur vervangen. Snel toch? 😉

Oorzaak 3: Er is sprake van waterschade

Als jouw iPhone in contact is gekomen met vocht, is de kans groot dat jouw smartphone het niet meer doet of een donker beeld geeft. In dit geval adviseren wij om de iPhone niet op te laden en niet in de rijst te leggen. Dit kan beide ergere problemen veroorzaken! In plaats daarvan, ga gelijk naar een Repair store die jou kan helpen. Repair IT Now zal in geval van vochtschade de iPhone chemisch reinigen. Negentig procent van de iPhones werkt na de procedure van het chemisch reinigen weer naar behoren en zal goed beeld geven.

Oorzaak 4: De backlight is kapot

De backlight is een chip bevestigd op het moederbord. Na een val, stoot of bij intensief gebruik van een smartphone kan deze chip los of beschadigd raken. Je zal merken dat je scherm donker is en eventueel niet meer reageert. Om dit op te lossen moet de backlight vervangen worden.
Repair IT Now zal tijdens een onderzoek nagaan of de backlight defect is. Mocht dit het geval zijn, kan de backlight vervangen en gesoldeerd worden op het moederbord.

Let op: soldeer reparaties duren langer dan gewone reparaties, omdat er veel expertise en tijd voor nodig is. Neem contact op met onze klantenservice om een specifieke tijdsduur te ontvangen.

iPhone met een zwart scherm? Kom deze laten repareren bij Repair IT Now!

Op zoek naar een ervaren, deskundige iPhone reparatie specialist? Dan ben je bij Repair IT Now aan het juiste adres! Ons team van reparateurs kan alles aan de iPhone repareren. Interesse om langs te komen in ons Repair Centre? Dat kan! Zes dagen in de week zijn wij geopend en staan wij voor jou klaar. Een reparatie kun je online aanmelden zodat je verzekerd bent van een datum en tijdstip dat je geholpen wordt, maar je kunt ook zelfs jouw reparatie opsturen!

In enkele gevallen is er sprake van meervoudige, complexe schade waardoor er kans is dat er meerdere onderdelen vervangen moeten worden. Neem van te voren contact met ons op, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen adviseren.

iPhone scherm reparatie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.