Mijn iPhone heeft WiFi problemen, wat nu?

Heeft jouw iPhone last van WiFi problemen? Dit is te merken aan apps die lang de tijd nodig hebben om op te starten en te refreshen, het continu overspringen op 3G/4G/5G en erg traag (of zelfs het ontbreken van) internet. Wellicht heb je al van alles geprobeerd, maar heeft het geen succes gehad. In deze blog geven de experts van Repair IT Now vier tips hoe jij dit probleem kan oplossen.

iPhone problemen?

Oplossing 1: WiFi signaal controleren

In enkele gevallen ligt het niet kunnen verbinden met WiFi niet aan je iPhone, maar aan de WiFi zelf. Het signaal vanuit de modem kan te zwak zijn, waardoor je iPhone overschakelt naar 3G/4G/5G. Hoe los je dit op? Herstart het WiFi modem om te kijken of de WiFi hierna wel werkt. De sterkte van je WiFi kun je meten aan de hand van software en apps, maar je kunt ook zelf kijken hoe snel of lang het duurt voordat een app zichzelf heeft ververst en/of opstart.
Lukt het niet, of ben je er zelf niet zo handig in? De klantenservice van jouw provider helpt jou graag met het controleren van het WiFi signaal en de modem.

Oplossing 2: WiFi opnieuw instellen op je iPhone

Blijkt het WiFi signaal vanuit je modem sterk genoeg te zijn, maar is het probleem niet verholpen? Probeer dan de netwerkinstellingen op je iPhone te herstellen. Hoe doe je dit? Ga naar ‘ Instellingen ‘ -> ‘Algemeen ‘ -> ‘Stel opnieuw in ‘ -> ‘ Herstel netwerkinstellingen ‘. Hiermee worden niet alleen de WiFi netwerken en wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook de eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen. Dit houdt dus wel in dat je overal opnieuw WiFi wachtwoorden in moet vullen. Geen zorgen: je overige gegevens blijven met deze oplossing gewoon op je iPhone staan 🙂

Oplossing 3: WiFi chip vervangen

Niet veel voorkomend, maar wel mogelijk, is dat de WiFi chip van de iPhone kapot is gegaan. De WiFi chip zit op het moederbord gevestigd en zorgt ervoor dat de smartphone zich kan verbinden met WiFi netwerken. De reparateurs van Repair IT Now kunnen door middel van een onderzoek nagaan of de WiFi chip kapot is. Deze chip kan uiteindelijk vervangen en gesoldeerd worden bij Repair IT Now, waarna je geen last meer hebt van WiFi problemen!

Oplossing 4: WiFi antenne reparatie

De WiFi antenne van de iPhone kan helaas kapot zijn. Deze zit net zoals de WiFi chip vast op het moederbord en zorgt ervoor dat je bereik en een sterke WiFi verbinding hebt. Tijdens een onderzoek kan worden gekeken of de WiFi antenne defect is en vervangen moet worden. Door middel van een soldeer reparatie kan een nieuwe WiFi antenne op het moederbord bevestigd worden, zodat jouw iPhone weer super werkt!

iPhone WiFi reparatie bij Repair IT Now

iPhone WiFi reparatie bij Repair IT Now

Heb jij alle oplossingen in deze blog gevolgd, maar merk je nog geen verbetering in verbinding met WiFi? Dan kunnen de experts van Repair IT Now jou helpen! Aan de hand van een onderzoek kunnen zij vaststellen waar het probleem zich in de iPhone bevindt en wat er gedaan moet worden om jouw iPhone weer werkend te krijgen. Afspraak maken? Gebruik de knop hier beneden of bel ons op 0184-745905. Wist jij dat het ook mogelijk is om je reparatie naar ons op te sturen?

Wil jij meer informatie? Onze klantenservice staat zes dagen in de week voor jou klaar en helpt jou graag verder.

iPhone reparatie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.