Refurbished telefoon wel of niet repareren?

refurbished telefoon wel of niet laten repareren

Repareren van een refurbished telefoon

Stel, u heeft sinds kort een refurbished telefoon. Dit is een tweedehands telefoon die volledig is opgeknapt. U zal deze telefoon waarschijnlijk gekocht hebben in de veronderstelling dat deze technisch gezien 100% in orde is. Als u de refurbished telefoon bij Repair IT Now of bij een andere goede aanbieder heeft gekocht, dan is dit inderdaad het geval. Omdat deze telefoon technisch gezien helemaal in orde is, zult u er misschien niet meteen aan denken dat deze telefoon kapot kan gaan. Toch kan dit, net als bij een nieuwe telefoon, gebeuren. Wat kunt u in zo’n geval het beste doen?

Kapotte accu

Ondanks het feit dat een refurbished toestel technisch gezien helemaal in orde is, kan deze alsnog kapot gaan net zoals een nieuwe telefoon. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de situatie waarin de accu van uw refurbished telefoon kapot is. In dit geval heeft u vaak twee opties. U heeft meestal nog een bepaalde tijd garantie (afhankelijk van de aanbieder) op uw refurbished toestel. De eerste optie is dan ook om de telefoon terug te sturen naar de aanbieder. Dit heeft wel een aantal nadelen. Ten eerste zal u de telefoon waarschijnlijk een aantal dagen kwijt zijn. Dit is voor velen een groot nadeel, omdat de meeste mensen snel weer bereikbaar willen zijn. Een ander nadeel is dat u mogelijk uw gegevens kwijt bent. Het kost dus weer extra tijd en moeite om van tevoren een back-up te maken en alles na de reparatie weer terug te zetten.

Een andere optie is om de telefoon elders te laten repareren. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat u de reparatie zelf zal moeten betalen. Toch heeft dit ook voordelen. Als u de accu bijvoorbeeld bij Repair IT Now laat vervangen, dan heeft u het toestel snel weer terug en blijven ook alle gegevens erop staan. Dit is dus zeker de moeite waard om te overwegen. Als u nog garantie heeft op uw toestel en u vindt de genoemde nadelen geen probleem, is het natuurlijk wel voordeliger om het toestel terug te sturen naar de aanbieder voor reparatie.

Kapot scherm

Een kapotte accu bij een refurbished telefoon valt vaak onder de garantie. Toch zijn er ook defecten die niet onder de garantie vallen, zoals bijvoorbeeld een barst in het scherm. Heeft u uw telefoon laten vallen en is het schermpje helemaal kapot? U kunt zich dan het volgende afvragen: is een reparatie bij een refurbished telefoon nog wel de moeite waard? Het juiste antwoord op deze vraag is: dit verschilt per persoon.

Aan de ene kant is het zeker waardevol om nog te laten repareren. Een refurbished telefoon is technisch gezien in orde. Als het schermpje wordt vervangen, dan zal de telefoon weer een hele tijd mee kunnen gaan. Daarnaast is er al geld bespaard op de aanschaf van het toestel, dus lijken eventuele reparatiekosten misschien minder erg. Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat de aanschafprijs van een refurbished toestel lager is dan van een nieuw toestel. Vergeleken met een nieuw toestel zijn de reparatiekosten voor een refurbished telefoon in verhouding duurder.

Kortom, of een reparatie bij een refurbished toestel nog de moeite waard is, ligt volledig aan de persoon zelf. De één zal het nog wel waardevol vinden om een refurbished toestel te laten repareren, en de ander zal dit misschien niet meer de moeite waard vinden. Of het de moeite waard is hangt natuurlijk ook af van de hoogte van de reparatiekosten.

Is uw refurbished toestel kapot en wilt u deze laten repareren? Dit kan bij Repair IT Now! Repair IT Now is dé specialist op het gebied van smartphone reparatie en tablet reparatie.

Vindt u het niet waard om uw refurbished toestel te laten repareren en wilt u een nieuwe refurbished telefoon? Repair IT Now biedt ook refurbished telefoons aan! Bij Repair IT Now krijgt u 1 jaar garantie op uw refurbished telefoon.

Refurbished telefoon reparatie direct aanmelden?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.