Mijn iPhone heeft geen netwerk, wat nu? iPhone netwerk en wifi Repair IT Now

We zijn het liefst als mens altijd online en bereikbaar. Een goed functionerende smartphone draagt daar veel aan mee, waardoor het ook erg vervelend kan zijn als je problemen ervaart. Heb jij een iPhone die niet lijkt te verbinden met een netwerk? Of valt jouw netwerk er constant uit? In deze blog schijnen wij kort licht op de oorzaken van dit probleem, maar geven wij jou voornamelijk advies hoe jij dit moet oplossen!

iPhone problemen?

Oplossing 1: Simkaart moet geactiveerd worden

Als jouw iPhone nieuw is of uit is geweest, moet de simkaart eerst geactiveerd worden voordat je weer kunt verbinden met een netwerk. Hoe kun je zien of je simkaart geactiveerd is? Probeer iemand te bellen! Wanneer dit niet lukt zal je zien dat je iPhone vraagt om de simkaart pin in te vullen. Zodra je de pincode hebt ingevuld, kun je bellen en is je simkaart actief. Heeft de iPhone nu alweer netwerk?

Oplossing 2: Test met een andere simkaart

Wil je uitsluiten dat de oorzaak aan jouw simkaart ligt? Dan kan het helpen om de iPhone met een andere simkaart te testen; wellicht die van een familielid of vriend/vriendin. Probeer hierbij met voorkeur een simkaart te gebruiken van een andere provider. Zo kun je tegelijkertijd te weten komen of het probleem aan de provider ligt. Werkt de andere simkaart wel op de iPhone? Check dan oplossing 3 hieronder. Het is mogelijk dat er een storing bij jouw provider is en dat je contact met de klantenservice moet opnemen om dit te verhelpen. Werkt de andere simkaart niet op de iPhone? Dan is er helaas wat meer aan de hand. Je kan in dit geval proberen een soft reset uit te voeren. Helpt dit niet? Neem dan contact op met je provider en/of een reparatiebedrijf om je mogelijkheden te bespreken.

Oplossing 3: Er is storing bij de provider

Storing bij de provider kan de aanleiding zijn dat de iPhone geen netwerk heeft. Dit is vervelend, omdat het vaak wat lang kan duren. Jijzelf kan dit probleem niet oplossen, maar je kunt wel contact opnemen met jouw provider. Op de website van de provider kun je via een overzicht van actuele storingen zien of hier het netwerk probleem door is veroorzaakt. Kun je het niet vinden? Neem dan contact op met de klantenservice van jouw provider. Zij helpen jou graag verder.

Oplossing 4: Meld je iPhone opnieuw aan bij het netwerk

Soms is het nodig om de iPhone opnieuw aan te melden bij een netwerk. Er kan zich namelijk voor korte duur een storing hebben voorgedaan. Het aanmelden bij een netwerk doe je op de volgende manier: ‘ Instellingen ‘ -> ‘ Algemeen ‘ -> ‘ Stel opnieuw in ‘ -> ‘ Herstel netwerkinstellingen ‘. Je kan de iPhone opnieuw bij een netwerk aanmelden. Wacht circa vijf minuten om te zien of dit heeft gewerkt.

Oplossing 5: Reset je iPhone via een soft reset

Blijken oplossingen 1, 2, 3 en 4 niet te hebben geholpen en heeft de iPhone nog steeds problemen met het vinden en verbinden met een netwerk? Probeer dan via een soft reset de iPhone opnieuw aan te krijgen. Er kan een klein software probleem zijn wat na een soft reset is opgelost. Wil je weten hoe je een iPhone moet resetten? Bekijk deze blog!

Oplossing 6: Zet je iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Dit is een oplossing die je uiteraard het liefst vermijdt, maar in sommige gevallen wel nodig is. De iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen betekent dat alle data en gegevens van de iPhone verloren gaan en de iPhone ‘als nieuw’ wordt geïnstalleerd. Eventuele software matige problemen kunnen met deze reset verholpen worden. Wil jij jouw iPhone terug naar fabrieksinstellingen zetten? Vergeet dan niet van te voren een backup te maken. Dit kan gemakkelijk via iCloud.

Oplossing 7: De baseband is kapot en moet worden vervangen

In het geval dat er niet met een netwerk verbonden kan worden nadat je bovenstaande stappen hebt geprobeerd, ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan de baseband die kapot is. Dit is een defect op het moederbord bij de iPhone. De baseband kan vervangen worden aan de hand van een soldeer reparatie. De reparateurs van Repair IT Now hebben wereldwijde cursussen gevolgd om zo nauwkeurig en uitstekend mogelijk te repareren. Na een baseband reparatie zal jouw iPhone weer naar behoren functioneren!

iPhone netwerk reparatie bij Repair IT Now

iPhone solderen bij Repair IT Now

Kan jouw iPhone lastig verbinden met het netwerk en heb jij al van alles geprobeerd? Er bestaat een kans dat de iPhone gerepareerd moet worden. Repair IT Now helpt jou hier graag mee. Wist jij dat de reparateurs van Repair IT Now aan de hand van een onderzoek kunnen vaststellen wat er mis is met jouw iPhone? Zo kunnen zij gericht advies bieden en jou laten weten wat er vervangen moet worden.

Het solderen van onderdelen op het moederbord vraagt om veel expertise en tijd. Hierdoor duurt een soldeer reparatie langer dan standaard reparaties.

Kom langs of stuur jouw reparatie op!

Kom zo snel mogelijk langs bij Repair IT Now als jouw iPhone problemen heeft! Zes dagen in de week zijn wij geopend. Hierdoor kun je bijna altijd bij ons Repair Centre langs. Onze locatie is ideaal en dichtbij; namelijk langs de A15 en tegenover Station Sliedrecht.

Graag van te voren een afspraak maken? Dit kan via de onderstaande knop. Stuur jij liever jouw reparatie naar ons op? Dan kan dit ook! Neem contact op met onze klantenservice, zij leggen jou graag uit hoe dit in zijn werking gaat.

iPhone reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.