Je wilt je Macbook of iMac opstarten omdat je bijvoorbeeld aan het werk wilt of gewoon iets voor je zelf. Je drukt op de aan- en uit knop en wacht af tot je Macbook opstart en het Apple logo ziet. Helaas zie je niet een opstart balk.. maar en knippend envelopje (map met een vraagteken).

Macbook of iMac reparatie aanmelden?

Wat is er aan de hand bij een knipperend envelopje bij een iMac en Macbook?

Wat je nu op het beeld van je Macbook of je iMac ziet is een foutcode van het OS systeem van een Apple computer. Dit betekend dat het apparaat niet het besturingssysteem kan vinden, dus niet kan inladen. Je macbook is dus opzoek naar bestanden welke niet te vinden zijn. Vaak is deze foutcode verbinden aan een hardeschijf waar een defect in zit (of het kabeltje waar de hardeschijf meer is verbonden aan het moederbord). Uiteraard moeten wij een software matige oorzaak ook niet uitsluiten. Wellicht is het alleen op te lossen door MacOS opnieuw te installeren. Let op als je dit doet dat je dan alle bestanden kwijt raakt of kwijt kan raken!

Wat is er aan de hand bij een knipperend envelopje bij een iMac en Macbook

Hoe kan je een knipperend envelop krijgen?

Door de jaren heen worden wordt een hardeschijf slechter. Dit komt omdat een hardeschijf een draaiend schijf bevat die kapot kan gaan of slijtage gevoelig is. Of door de jaren heen slechter word. Vaak gaat bij een ouderwetse HDD de lees- en schrijf kop een keer kapot. De HDD kan bij het opstarten van je Macbook of je iMac niet de bestanden aanleveren waar het apparaat er dan op dat moment om vraagt. Dat is de reden waarom je bij het opstarten een knippend mapje met een vraagteken krijgt te zien oftewel een knippende envelop. Bij Repair IT Now raden wij daarom ook altijd aan om je ouderwetse harddisk / HDD te vervangen door een SSD (ook wel een Solid State Drive genoemd).

De belangrijkste voordelen van een SSD is dat deze geen draaiende onderdelen bevat, maar een chip. Deze is ook een stuk minder slijtage gevoelig en gaat dus veel langer mee. Een ander voordeel is dat een SSD veel sneller is. Een chip laat namelijk veel sneller data door daar een draaiende schijf. Hierdoor wordt en blijft je oude vertrouwde Macbook en/of iMac lekker snel :-)!

Macbook en iMac reparatie door Repair IT Now

Bij Repair IT Now hebben wij jaren lange ervaring met het repareren van Apple apparaten zoals Macbooks en iMacs. Onze experts zijn gespecialiseerd in het vervangen van hardeschijven in Macbooks en iMacs. Dagelijks bouwen wij nieuwe HDD’s en SSD’s in Apple computers en laptops. Daarnaast kunnen onze monteurs heel goed data terughalen van je defecte Macbook/iMac. De data kopiëren wij vaak naar de nieuwe SSD die wij dan plaatsen in je Macbook.

Mocht het alleen een software matig probleem zijn dan kopiëren wij eerst je data naar een externe HDD (zodat wij een backup van al je data, foto’s en documenten hebben. Geef dit alvorens wel aan bij ons!). Vervolgens gaan wij de software matige problemen oplossen op je Macbook (of iMac) of wij installeren het besturingssysteem opnieuw.

Als je er niet helemaal uitkomt of je hebt nog vragen omtrent de bovenstaande reparaties dan kun je altijd je iMac en je Macbook langs brengen. Een andere mogelijkheid is dat je één van deze apparaten ook kunt opsturen.

Macbook of iMac reparatie aanmelden?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.