Wat moet je doen als iPhone touchscreen niet of soms reageert?

Het komt wel eens voor dat je iPhone’s touchscreen kuren krijgt. Je scherm kan gaan flikkeren of reageert zelfs niet meer wanneer je het aanraakt. Dit probleem kan door malfuncties van verschillende onderdelen in je iPhone komen. In deze blog behandelen wij wat er zoal mis kan zijn en wat je er aan kan doen. Maar voordat je iets probeert; maak eerst een backup van je iPhone!

Optie 1: Je gebruikt een verkeerde oplader

Wellicht niet te geloven, maar je scherm kan minder gaan functioneren wanneer je iPhone opgeladen wordt door een verkeerde oplader. Dit is vaak te zien met niet originele Apple opladers. Veelal mooie gekleurde en goedkopere laders, maar in vergelijking totaal niet beter. Het gebruiken van een foutieve oplader kan leiden tot instabiliteit van constante elektriciteit in je touchscreen, waardoor deze minder kan gaan reageren. Nieuwe goede oplader nodig? Kom langs in onze shop van Repair IT Now of bestel hem online. Wij verkopen professionele iPhone accessoires. De prijs van een originele oplaadkabel in een bulkverpakking is 19,50 euro incl. btw.

Wat te doen als iPhone touchscreen niet reageert

Optie 2: Je iPhone is statisch geladen

Het is niet vaak gehoord, maar zeker wel mogelijk dat je iPhone statisch geladen is en daarom je touchscreen niet reageert. Dit komt veelal voor in droog weer. Het beste kan je de iPhone zonder hoesje op de grond neerleggen, of afdoen met een damp doekje om de statische elektriciteit te ontladen

Optie 3: Er zit een kabeltje los

Wij zien het vaker dat binnen de iPhone een kabeltje los kan zitten. Dit kabeltje staat in contact met je touchscreen of LCD, waardoor deze minder gaat werken als het los raakt. Bang dat dit jou overkomen is? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel! De prijs voor het opnieuw aansluiten van een kabeltje van je scherm is 29 euro incl. btw en montage. Vaak kunt u hierop wachten en meekijken onder het genot van een kop verse bonen koffie of thee. De reparatieduur is 15 tot 20 minuten. Je kan je iPhone reparatie hieronder direct aanmelden.

Direct een afspraak maken om je iPhone te laten repareren?

Optie 4: Je Touch IC is stuk

Een veel voorkomend probleem bij de iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, maar het gebeurt ook bij andere modellen dat de Touch IC van je iPhone stuk gaat. Hierdoor is je iPhone moeilijk te besturen. De touch IC stuurt de aanrakingen van het scherm van je iPhone door naar het moederbord. Wat er vaak gebeurt is dat het toestel overhit raakt bijvoorbeeld en dan deze IC chip los komt te raken van het moederbord. De specialisten bij Repair IT Now kunnen de iPhone moederbord reparaties voor je uitvoeren. Dit zijn vaak complexe reparaties dus helaas is het niet mogelijk om hierop te wachten. Voor soldeerwerkzaamheden of iPhone moederbord reparaties houden wij vaak 1 of 2 weken aan.

Optie 5: Probleem binnenin het systeem van je iPhone

Je touchscreen kan zomaar stoppen met reageren wanneer het systeem van je iPhone tijdelijk problemen heeft. Probeer eerst om je iPhone opnieuw op te starten. Werkt dit niet? Probeer dan je iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Maak vooraf wel een goede backup van je iPhone zodat je niet al je data kwijt bent. Als je backup gemaakt is ga je naar instellingen > algemeen > stel opnieuw in > wis alle inhoud en instellingen. Nadat alles gewist stel je toestel opnieuw in en zet nog niet je data terug. Misschien zit de fout in je eigen backup. Test je iPhone eerst goed en zet daarna je backup terug als het scherm goed werkt.

Optie 6: Je scherm is gewoonweg kapot

Er hoeft niet altijd een barst of deuk in je scherm te zitten wil deze kapot verklaart zijn. Laat je scherm bekijken bij Repair IT Now om zeker te weten wat jouw iPhone mankeert. Het kan ook zijn dat er een kopie scherm op zit die niet lekker reageert of niet goed je aanrakingen door speelt naar de touch IC chip of anders gezegd je moederbord. Het vervangen van een iPhone scherm duurt ongeveer 30 minuten. Je kan hierop wachten terwijl jij geniet van een kop verse bonen koffie. In onze wachtruimte hebben wij genoeg tijdschriften liggen waar je in kunt kijken en anders kan je ook een praatje maken met één van onze reparateurs :-).

Optie 7: Heeft de iPhone waterschade?

Waterschade kan er voor zorgen dat je scherm van je iPhone niet meer goed reageert. Als je hier langer mee blijft doorlopen kan het zelfs zo zijn dat je toestel van binnen ook nog kortsluiting gaat maken bij de onderdelen of zelfs op het moederbord. Soms kun je geluk hebben dat je toestel na waterschade reageert en blijft werken. Bedenk wel dat er altijd klein beetje vocht in je iPhone blijft omdat het water niet uit het toestel kan. Het beste is om met waterschade je toestel zo snel mogelijk naar een reparateur te brengen. Zij kunnen voor jou het toestel uit elkaar schroeven en je iPhone chemisch reinigen. Mocht je meer informatie willen weten over iPhone waterschade dan kan je terugvinden op: iPhone waterschade reparatie

Optie 8: Mijn iPhone scherm reageert niet

Als je scherm van je iPhone scherm nog steeds niet werkt na de bovenstaande genoemde punten. Dan adviseren wij je iPhone langs te komen brengen of op te sturen voor onderzoek. Voor complexere iPhone onderzoeken houden wij vaak 1 a 2 werkdagen aan. Mocht het om een moederbord reparatie gaan hou dan rekening met 1 a 2 weken.

Repair IT Now als jouw iPhone reparatie specialist

Twijfel je wat de oorzaak is van jouw niet- of moeilijk werkende touchscreen? Breng dan je iPhone langs bij Repair IT Now voor een kort onderzoek. De prijs voor een onderzoek is 29 euro incl. btw en als je over gaat op reparatie vervallen deze kosten. Wij kunnen uitsluiten wat er aan de hand is en of het nodig is om over te gaan op reparatie, of dat het gebruiken van een nieuwe oplader zal voldoen. Wij zijn te vinden bij de afrit A15 tegenover het station van Sliedrecht. Parkeren is gratis en een kop koffie staat altijd klaar!

Naast iPhone reparaties kunnen wij ook je iPad repareren, Macbook reparaties uitvoeren en reparaties van andere apparaten.

iPhone reparatie direct aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.