Samsung Galaxy Note 7 en de gerecyclede Note Fan Edition

Samsung gaat zeldzame materialen van de Note 7 hergebruiken

Er zijn miljoenen Note 7’s teruggeroepen die bijna helemaal niks mankeren (op de batterij na). Deze smartphones bevatten tegenwoordig zeldzame grondstoffen die steeds moeilijker te verkrijgen zijn op de wereld.

Note Fan Edition

De 157 ton aan zeldzame stoffen en metalen wilt Samsung gaan gebruiken voor nieuwe smartphones of als dit niet mogelijk is als serviceonderdelen. Het gaat hierbij om de gebruikte toestellen van de Note 7. De ongebruikte toestellen zijn namelijk weer opnieuw op de markt gebracht onder de naam Note Fan Edition. Het enige verschil is dat deze Note een minder zware batterij heeft gekregen, namelijk een met 3200 mAh in plaats van de oorspronkelijke 3500 mAh batterij. De Note Fan Edition wordt alleen in Zuid-Korea verkocht en de oplage van deze smartphone is ook niet zo groot. Volgens bronnen worden er rond de 400.000 exemplaren van verkocht.

Note 8

Een paar weken voordat de Note 8 werd uitgebracht kwam Samsung met het nieuws dat ze de Note 7 toestellen gaan recyclen en dus meewerken aan de duurzaamheid van edele grondstoffen. De reden hiervoor zal geweest zijn dat ze de Note 8 weer in een goed daglicht wilden zetten, nadat de Note 7 een slechte naam had gekregen door de ontplofte batterijen.

Repair IT Now en duurzaamheid

Het repareren van je smartphone is duurzaam. Het is een feit dat het repareren van je telefoon vaak vele malen goedkoper is dan de aanschaf van een nieuwe smartphone. Het is daarom ook belangrijk om de reparatie te laten doen door een erkende reparateur en is dit in de eerste instantie ook nog enorm kostenbesparend. Is uw smartphone dus op de grond gevallen of is er een ander onderdeel stuk? Meld uw reparatie dan snel aan bij Repair IT Now!

Telefoon reparatie direct aanmelden? Smartphone scherm vervangen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.