Hoeveel vrije opslag heb ik op mijn iPhone?

Hoveel vrije opslag heb ik op mijn iphone? Repair IT Now

Vrije opslag op je iPhone heb je nodig voor allerlei verschillende dingen. Zo heb je het nodig om apps te downloaden, foto’s en video’s te maken en software updates uit te voeren. Apple heeft naast de ingebouwde, standaard opslag ook de mogelijkheid om data op iCloud op te slaan. Dat zorgt ervoor dat foto’s, video’s en onder andere notities online worden opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat je altijd een gedeeltelijke backup hebt in de Cloud, mocht er iets gebeuren met je iPhone.

iPhone opslag bijna vol? Wil jij weten hoe je snel en gemakkelijk je iPhone en iCloud opslag kan controleren? In deze blog leggen wij jou dit stap voor stap uit.

De opslag op je iPhone controleren

Het controleren van de opslag op je iPhone doe je op de volgende manier:

  1. Ga naar ‘Instellingen‘.
  2. Klik op ‘Algemeen‘.
  3. Klik op ‘iPhone-Opslag‘.
  4. De iPhone zal wat tijd nemen om de opslag te te berekenen. Bovenaan zul je zien hoeveel GB verbruikt wordt, en hoeveel er nog beschikbaar is.

Zie je dat je opslag bijna vol is? De opslag van je iPhone kun je helaas niet uitbreiden, maar je kan wel iCloud opslag bijkopen.

iCloud opslag controleren

Naast de standaard opslag van je iPhone heb je ook nog iCloud opslag. Zelf kun je gemakkelijk bekijken hoeveel vrije opslag je nog op je iCloud account hebt. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Ga naar ‘Instellingen‘.
  2. Meteen bovenin zie je je naam en Apple ID. Klik hierop.
  3. Ga naar ‘iCloud‘.
  4. Bovenaan zie je nu hoeveel opslag er verbruikt wordt.

Niet genoeg opslag meer?

Helaas is de opslag van je iPhone niet achteraf meer uit te breiden. Je kan er dan voor kiezen op iCloud geheugen bij te kopen. Hoe je dit doet, lees je hier!

Als je liever geen iCloud opslag wil, kun je er voor kiezen om een nieuwe iPhone met meer opslag aan te schaffen. Repair IT Now heeft een ruim aanbod aan zowel refurbished als nieuwe iPhones, die te vinden zijn op repairitshop.nl.
Wist jij ook dat wij jou kunnen helpen met het overzetten van gegevens naar een nieuwe iPhone? Mocht je vragen hebben, kun je contact opnemen met onze klantenservice!

iPhone reparatie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.