In Nederland is de iPhone de populairste zakelijke smartphone

Met een marktaandeel van maar liefst 43% is iPhone de grootste op zakelijk gebied

Vorig jaar was Android nog koploper in de Nederlandse zakelijke markt, maar Apple heeft zijn koppositie weer terug weten te veroveren.
De iPhone heeft met 43% marktaandeel onder de Nederlandse bedrijven de meest gebruikte smartphone.
Deze cijfers zijn gebleken na een marktonderzoek van het afgelopen half jaar onder ruim 1700 Nederlandse bedrijven met 50 of meer werknemers.
Hieruit is naar voren gekomen dat de iPhone het populairst is onder de smartphone gebruikers.
Samsung komt op een 2e plaats met ruim ⅓ marktaandeel, Microsoft en Nokia volgen op de 3e en 4e positie.
De onderzoekers keken zowel naar het absolute marktaandeel van verschillende fabrikanten als naar de verschillende soorten bedrijven en de grootte ervan.
Opvallend is dat Apple vooral bij bedrijven met 250 tot 2500 medewerkers binnen Nederland en bedrijven van gemiddelde omvang populair is. iPhone haalt binnen deze soorten bedrijven een marktaandeel van 50% of hoger.
Samsung gaat echter aan kop bij multinationals en bedrijven in het publieke domein.

De veiligheid en ondersteuning van de iPhone

De redenen voor de keuze van een bepaald type en model smartphone is niet helemaal bekend. Het lijkt wel of veiligheid en ondersteuning hierin een rol spelen.
Apple heeft de afgelopen periode zich vooral ingezet op ondersteuning voor de zakelijke markt.
Dit onder andere met nieuwe samenwerkingen met grote zakelijke dienstverleners en met toegevoegde functionaliteit in iOS.

De waardevastheid van de iPhone

Zoals algemeen bekend is de iPhone waardevaster dan veel andere merken smartphones.
Wanneer je een iPhone koopt weet je dat deze na twee a drie jaar nog steeds aardig wat waard is en dat je deze wanneer je weer een nieuw toestel koopt nog steeds voor een goede prijs kunt verkopen.
Iedereen weet namelijk wat een iPhone is en kent de stevige constructie die jarenlang meegaat. Ook krijgen de telefoons nog lange tijd updates.
De Samsung smartphone is ook waardevaster dan de overige kleinere merken zoals bv Huawei, LG of Sony. Deze modellen zijn minder in trek ook al maken zij kwalitatief hoogwaardige smartphones. De waarde van een smartphone van een minder bekend merk gaat daarom ook sneller omlaag.
Je moet het ongeveer zo zien: een gekocht Android toestel is na enkele weken gebruik al 50% minder waard. Bij een iPhone ligt dat percentage op 30%.
Ook bij de tablets zie je dit. De Samsung tablets verliezen minder snel hun waarde dan de tablets van de kleinere merken. De iPad is onder de tablets weer het meest waardevast.
Samengevat hoe bekender het merk, hoe minder snel de waarde omlaag gaat.

Alle reparaties en mobiele abonnementen onder één dak

Repair IT Now is een regionale IT-partner. Wij bedienen diverse bedrijven in verschillende branches in de regio. Onze klanten zitten onder andere gevestigd in Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht, Hardinxveld, Zwijndrecht, Hendrik-ido-ambacht, Arkel, Gorinchem, Tiel, Barendrecht en Ridderkerk. Voor alle telefoon reparaties kunt u terecht bij ons. Vanaf kwartaal 3 is het ook mogelijk om mobiele abonnementen via ons te laten verzorgen. U heeft dan één aanspreekpunt voor alle reparaties en zakelijke mobiele abonnementen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.