Gratis gastles ‘technologie in de praktijk’ voor basisscholen door Repair IT Now

Wilt u dat wij bij u op school een gratis gastles komen geven?

Stuur vrijblijvend een mail, ook als u vragen hebt.

Mikail tijdens eerste gastles ICT
Leerlingen schroeven laptop open tijdens ICT gastles

De gratis gastles

Repair IT Now wil graag zijn bijdrage leveren aan het enthousiasmeren van jongeren voor techniek. We hebben daarom een gastles ontwikkeld over gebruik, reparatie en technologie van smartphones, laptops en tablets. Dit onderwerp past perfect bij de jongeren, aangezien ze deze apparaten dagelijks gebruiken.

Het totaal aantal jongeren in Nederland neemt af en dat geldt daarbinnen ook nog eens voor het aantal jongeren dat bij een opleiding kiest voor de techniek. Dit maakt dat de kloof die er nu al is tussen vraag en aanbod naar technisch geschoolde medewerkers op termijn alleen nog maar groter word. Er zijn nu al 130.000 vacatures in de techniek en de ICT, terwijl goed omgaan met technologie steeds belangrijker wordt.

Met onze gastles willen we die technologie zo dicht mogelijk bij de leerlingen brengen. Hoe kan dat nou beter dan via smartphones en laptops? Op 17 mei is de eerste gastles gegeven op Daltonschool de Leilinde in Papendrecht. Dyanthe de Boer, leerkracht groep 8 en ICT-coördinator van de school: “Deze gastles zou ik volgend jaar nog wel een keer willen laten geven in de klas”. De volgende gastles staat gepland op 1 juni op de Koningin Wilhelminaschool in Hardinxveld-Giessendam.

Ervaring gastles ICT

Hardware

De gratis gastles richt zich op de zichtbare en tastbare kant van techniek: de hardware. Uit wat voor onderdelen bestaat een laptop? Leerlingen gaan zelf aan de slag om dat te ontdekken. Vanzelfsprekend komen ook veiligheid en reparatie aan bod. Repareren is tenslotte een vorm van duurzaamheid. Door de gastles brengen we de kinderen in contact met de technologie van de apparaten die ze dagelijks gebruiken. Hopelijk maken we ze daarmee enthousiast voor een eventuele baan in de techniek. Zo niet, dan steken ze er in ieder geval wat van op.

De gastlessen – van ongeveer 50 minuten – zijn, met input van diverse basisscholen, ontwikkeld door Repair IT Now, in samenwerking met Ariën Klop, student Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Utrecht.

Kind tijdens ICT gastles

Waarom zou u voor een gastles van Repair IT Now kiezen?

Zelf aan de slag

De leerlingen gaan zelf aan de slag. Er worden door Repair IT Now laptops meegebracht die de leerlingen open gaan schroeven om te kijken wat er nu precies in een laptop zit. Hoe werkt alles in een laptop?;

Interactief

De hele gastles zal interactief zijn. Er zal eerst aan de hand van een PowerPoint een gesprek plaatsvinden met de leerlingen. Ze kunnen daarin zelf hun inbreng geven. Daarna zullen de leerlingen zelf aan de slag gaan met het openschroeven van laptops, waarbij ook veel interactie plaats zal vinden.

Wij ontzorgen

Wij nemen zelf bijna alle benodigdheden mee. Het enige waar u voor moet zorgen is een digibord voor de presentatie, en devices voor de leerlingen voor het spelen van de Kahoot!

Certificaat

Aan het einde van de les gaan de kinderen niet met lege handen naar huis. Ze krijgen een certificaat voor hun deelname aan de gastles. Voor de winnaar van de Kahoot! verzorgen wij een prijsje.

Ervaring

Repair IT Now heeft jarenlang ervaring met techniek, apparaten en reparaties en is dus dé partij om met uw leerlingen hierover het gesprek aan te gaan.

Kinderen op basisschool tijdens gastles ICT
Mikail tijdens tweede ICT gastles