Wordt Google pixel 4 XL een concurrent van de iPhone 11 Pro

Het nieuwe model, Pixel 4 XL, van Google gaat concurreren met Apple’s nieuwste toestellen. Dit laat zien waar Google toe in staat is, maar wat zijn nu de verschillen tussen de 2 toestellen?

De Google pixel 4 XL

De Google pixel 4 XL is officieel op 15 oktober gelanceerd door Google, het toestel zal echter maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar zijn. Alleen de echte fans van Android zullen dit toestel aanschaffen omdat zij graag voorop lopen. 

Google pixel legt de nadruk voornamelijk op nieuwe bewegingssensoren en een nog slimmere Google Assistent. 

Uniek aan dit toesl is de verbeterde refresh rate van het scherm. Het scherm heeft namelijk een refresh rate van 90HZ (een normale TV heeft ongeveer 50HZ). Daarnaast komt de nieuwe Google Pixel 4 met een snellere en nieuwe snapdragon 855 processor. 

Verder heeft Google de camera verbeterd, net als Apple gebruiken zij ook een vierkante camera bult op de achterkant. Bij google valt deze camera alleen net iets minder op omdat de camera achter een glazen plaatje zijn geplaatst. 

De Pixel 4 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit en oranje.

De iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone XR. Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, waaronder 2 nieuwe kleuren namelijk lila en mintgroen. De iPhone 11 Pro is ge-upgrade naar een 6,1 inch LCD scherm. Google legt voornamelijk de nadruk op nieuwe bewegingssensoren, bij Apple zitten de verbeteringen in de camera. De gloednieuwe iPhone is uitgerust met een dubbele camera, De lenzen zijn in een vierkante vorm geplaatst. Naast een standaard groothoeklens en een 2x-zoomlens heeft het toestel ook een ultragroothoeklens. Wat innovatief is aan deze lens is dat hij een beeldhoek heeft van ongeveer 120 graden.

Ook heeft de iPhone 11 een nachtmodus optie waarmee je zelfs in de nacht super scherpe foto’s kunt maken. Sinds de iPhone 8 en X heeft Apple geïntroduceerd dat je de iPhone ook draadloos kunt opladen. Bij de laatste iPhone’s kiest Apple ervoor om de achterkant van de toestellen in het glas te produceren. Glas is ook een stuk duurzamer dan aluminium en ook beter voor het milieu. Zo komen de iPhone 11-series ook met een achterkant die van glas is.

De belangrijkste verschillen tussen de Pixel 4 en de iPhone 11 Pro

Nu deze toestellen met elkaar gaan concurreren is Repair IT Now op onderzoek uitgegaan om de verschillen op een rijtje te zetten.

Gezichtsherkenning

Volgens Google werkt ontgrendelen met je gezicht sneller dan op de iPhone door de nieuwe radarfunctie. Door deze functie kun je bijvoorbeeld ook van muziek wisselen door alleen maar met je hand te zwaaien. Apple heeft deze handbewegingen niet. Apple legt vooral de nadruk op het verbeteren van de werking en niet zozeer op het toevoegen van extra functies.

Verschil in formaat en scherm

Net als Apple bij de iPhone’s komt Google bij haar Google Pixels telefoons ook in verschillende formaten. Apple heeft gekozen voor drie verschillende scherm formaten: 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch. Google heeft de keuze gemaakt voor twee verschillende schermen: “5,7 inch en 6,3 inch”. Zowel bij de Google Pixel 4 en de iPhone 11 Pro zijn beide schermen van OLED. Kijkend naar de contrast ratio zit er wel wat verschil in. Bij de iPhone 11 Pro is dit 2.000.000 op 1 en bij de Google Pixel 4 is dit 100.000 op 1. Wat nog een verschil in de schermen van beide fabrikanten is dat bij de iPhone 11 een notch in het scherm zit en bij de Google telefoon zit er een zwarte streep in het scherm. Hieronder is dat goed te zien.

Verschil in camera

Apple en Google hebben beide de camera verbeterd. De Google Pixel 4 heeft twee camera’s: een (tele)fotolens en een standaardlens. De ene heeft een 16-megapixel sensor, de andere is 12,2 megapixel. De iPhone 11 Pro (Max) heeft 2 camera’s met een extra (tele)fotolens. Net als bij de schermen hebben wij bij de camera’s ook een afbeelding hiervan toegevoegd. Zodat je dit goed kan zien.

verschil in design bij de cameras bij de Google Pixel 4 en iPhone 11 Pro

Verschil in keuze

Apple bracht dit jaar maar liefst drie toestellen uit en biedt daarom meer keuze dan Google. Ook kun je bij Apple kiezen voor vrolijke kleuren als design van je telefoon.

Opslagmogelijkheden

Bij Apple heb je meer keuze in verschil van opslag namelijk: 64GB, 128GB, 256GB en nu zelfs 512GB. Bij het Google toestel is dit beperkter namelijk alleen 64GB en 128GB. 

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de toestellen beide zijn vernieuwd en je nog mooiere foto’s kunt schieten met de uitgebreide cameralenzen. Google komt met verschillende leuke nieuwe functies die het gebruiksgemak verbeterd. Apple heeft voornamelijk verbeterd op de belangrijke punten van het dagelijks gebruik, zoals de camera en design. Ook hebben zij meer mogelijkheden gekregen in kleur en opslagruimte.

Google Pixel reparatie door Repair IT Now

Werkt je Google Pixel niet naar behoren? Dan kan je bij Repair IT Now terecht met je Google Pixel reparatie. Een kapot scherm vervangen, laadpunt vervangen of waterschade reparatie. Wij kunnen je helpen met alle Google Pixel reparaties. De schermen van de Google Pixel hebben wij meestal op voorraad. De reparatieduur is 30 minuten en je kan erop wachten terwijl jij geniet van je kop verse bonen koffie. Vanaf de Google Pixel repareren wij al dit toestel al. Op dit moment repareren wij veel de Google Pixel 3, Google Pixel 3a (XL) en de Google Pixel 4 (XL).

Google Pixel reparatie direct aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.