De nieuwe iOS update voor iPhone en iPad

Welke iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 11?

Vorige week tijdens de WWDC-presentatie heeft Apple enkele nieuwe functies van de iOS 11 aangekondigd. Daarnaast heeft Apple ook laten weten welke toestellen wel en niet compatible zullen zijn met de nieuwe iOS. De schrik zat er goed in toen ze bekend maakten dat sommige oudere iPhones en iPads niet meer geüpdatet kunnen worden naar iOS 11.

iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4 vallen buiten de boot

Apple heeft laten weten dat de mogelijkheid om je iPhone te updaten naar iOS 11 waarschijnlijk deze herfst al zal komen. Helaas kan niet iedereen zijn iPhone of iPad op iOS 11 laten draaien. De iPhone 5, iPhone 5C en de iPad 4 kunnen niet meer overstappen naar de nieuwste iOS update. Het is niet de eerste keer dat er iPhone toestellen zijn die niet meer compatible zijn met de nieuwste iOS. Ook bij de overgang van iOS 8 naar iOS 9 vielen er enkele toestellen af. De iPhone 5, iPhone 5C en iPad 4 blijven op iOS 10 draaien, waar nog wel wat bugfixupdates voor komen. Daarnaast is er nog een nieuwe iOS 10.3.3 update in ontwikkeling om de iPhones goed te blijven beveiligen en eventuele problemen op te lossen.

De iPhones waar de update wel voor gaat gelden zijn:

  • iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus
  • iPod touch (zesde generatie)
  • iPad Air, iPad Air 2, iPad (2017)
  • 12,9-inch iPad Pro (1e en 2e generatie), 9,7-inch iPad Pro, 10,5-inch iPad Pro
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4

32-bit en 64-bit toestellen

De reden waarom de iPhone 5, iPhone 5C en de iPad 4 niet meer kunnen draaien op iOS 11, is simpelweg omdat dit nog 32-bit toestellen zijn. De nieuwere toestellen draaien allemaal op een 64-bit processor. Een gevolg hiervan is dat bepaalde apps alleen nog geüpdatet kunnen worden op de 64-bit toestellen. Apple maakt gebruik van deze processors sinds 2013 met de lancering van de iPhone 5s.

iOS update bij Repair IT Now

Wanneer u problemen heeft met de iOS 11 update of het graag voor de zekerheid door een expert laat doen, kunt u een afspraak maken bij Repair IT Now. Wij kunnen een back-up maken van uw gegevens en vervolgens de update voor u uitvoeren zodat er niks fout of verloren kan gaan. Ook voor alle andere softwareproblemen kunt u terecht bij Repair IT Now. Onze technische dienst kan u helpen met vrijwel elk probleem!

iPhone of iPad reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.