uitnodiging-apple-event-12-september-2017

Tienjarig jubileum van iPhone

Eindelijk na maandenlange nieuwtjes, informatie en geruchten komt er duidelijkheid over de nieuwe iPhone.
Apple gaat 12 september om 19.00 uur nederlandse tijd de verschillende nieuwe producten aankondigen en presenteren. In het splinternieuwe Steve Jobs Theater gaat dit evenement plaatsvinden. Voor dit evenement zal Apple ook net als vorig jaar een livestream beschikbaar stellen. Voor de echte Apple-fans is het september-event een van de belangrijkste momenten van het jaar. Je kunt het event live meekijken via je iPhone, iPad, computer (Mac of Windows 10 met Edge) of tweede en derde generatie Apple TV.
Voor de vierde generatie Apple TV heeft Apple een speciale Events-app uitgebracht
waarop je live naar de presentatie kunt kijken.

Apple gaat namelijk behalve de nieuwe iPhone nog meerdere nieuwe Apple producten aankondigen en presenteren. Denk hierbij aan de twee opvolgers van de iPhone 7: de iPhone 7s en 7s Plus; de verbeterde iPhones die een aangepast design zouden krijgen en draadloos zouden kunnen opladen.
Verder is genoemd de nieuwe Apple TV 5 en de Apple Watch series 3, deze zou een eigen 4G-verbinding krijgen, een betere batterij en betere processor.
Over de naam die de nieuwste iPhone gaat krijgen is veel te doen geweest. Er zijn de afgelopen maanden al meerdere benamingen genoemd zoals de iPhone 8, de iPhone Edition of de iPhone 10.
Volgens de laatste betrouwbare bronnen gaat dit toestel de iPhone X heten, wat voor 10 staat in de Romeinse cijfers. Hiermee wil Apple het 10-jarige jubileum aangeven van de iPhone. Het is dit jaar namelijk precies 10 jaar geleden dat de eerste iPhone gepresenteerd werd.
Deze nieuwe iPhone X gaat het pronkstuk worden en zal hoogstwaarschijnlijk een aantal nieuwe functies krijgen, waaronder het vrijwel randloze scherm, het draadloos opladen, geen Touch ID meer en de gezichtsherkenning met 3D-camera.
De meeste tijd van het event zal daarom besteed worden aan deze nieuwe smartphone. Vooral in dit jubileumjaar kijken veel iPhone liefhebbers er naar uit.

Geen schermrand

De iPhone gaat naar alle waarschijnlijkheid een 5,8 inch-scherm krijgen, doordat de smartphone vrijwel een randloos scherm krijgt. De telefoon blijft even groot, maar krijgt hierdoor wel een groter scherm omdat er geen randen naast het scherm komen. Door het randloze scherm zou de fysieke thuisknop gaan verdwijnen. De achterkant van de nieuwe iPhone wordt volgens zeggen niet plat maar gebold, dit als hommage aan de originele iPhone.

Virtuele knoppen op het scherm

Volgens de laatste berichten wordt de thuisknop mogelijk vervangen door virtuele knoppen onderaan het scherm. Dit is te vergelijken met de Touch Bar-functionaliteit van de MacBook Pro. Deze ruimte onderin het scherm zou continu voor dit virtuele gebied worden gebruikt.

Draadloos opladen

Het is nog niet helemaal duidelijk of de nieuwe iPhones een draadloze oplader krijgen. De behuizing zal dan van glas zijn, aangezien glas de draadloze oplaad frequenties beter doorlaat dan een metalen backcover.

3D-camera

Ook met de camera is het nog de vraag wat precies de functies gaan worden. Apple zou samen met LG werken aan een camera die in 3D kan opnemen. De dubbele lens camera is misschien bedoeld voor de portretmodus. Deze zit ook al in de iPhone 7 Plus verwerkt.
Aan de achterkant komt waarschijnlijk ook een lasersysteem die 3d-beelden kan vastleggen.
Hierdoor zouden de augmented reality-ervaringen realistische worden weergegeven.
Het is nog afwachten wat Apple gaat introduceren hierover, mogelijk wordt het onderdeel ook pas volgend jaar geïntroduceerd.

Gezichtsherkenning iPhone

Om de iPhone te ontgrendelen zou er mogelijk een gezichtsherkenning komen. Waarschijnlijk gaat dit systeem de vingerafdrukscanner vervangen. Als het toestel plat op tafel ligt zou deze functie ook moeten werken.
Bij slecht licht moet het ook werken omdat de scanfunctie infrarood gebruikt.

Grotere batterij

De capaciteit van de batterij wordt ook een stuk groter. De batterijduur wordt net als de iPhone 7 Plus ongeveer 2900mAh. Dit is mogelijk door een efficiëntere stapeltechniek die Apple gebruikt, zodat er meer ruimte overblijft voor een grotere accu in de behuizing.

Geen koptelefoon adapter meer

De nieuwste iPhones krijgen net als de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting meer.
Muziek luisteren kan alleen via bluetooth-apparaten of door een koptelefoon met een lightning aansluiting
Er zou niet meer zoals bij de iPhone 7 standaard een adapter met daarin een standaard
3,5mm koptelefoonaansluiting bij geleverd worden. Deze accessoire moet dus los aangeschaft worden.

IOS 11

De eerstvolgende grote update van IOS verschijnt in september en is IOS11. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit in de week van maandag 18 september. Deze update is vooral belangrijk voor mensen die hun huidige iPhone of iPad willen blijven gebruiken.

Aankondiging, prijs en levering iPhone X

Zoals hierboven al vermeld gaat Apple tijdens het jaarlijkse Apple event de nieuwe iPhone aankondigen en presenteren. Dit gaat plaatsvinden op dinsdag 12 september om 19.00 nederlandse tijd.
De prijs van deze iPhone gaat volgens eerdere berichten rond de 1000-1200 euro liggen.
Volgens bronnen zijn de toestellen vanaf 15 september te reserveren en de levering gaat starten op 22 september.
Nederland zou bij de eerste landen gaan horen waar de nieuwe iPhones beschikbaar gaan worden.

Voor de echte Apple liefhebbers is 12 september een datum om in de agenda te zetten en naar uit te kijken.

Één aanspreekpunt voor alle Apple reparaties

Repair IT Now is de reparatiespecialist voor alle Apple apparaten. U kunt bij ons terecht voor de Apple apparaten zoals de iPhone, iPad, Macbook en iMacs. De reparaties die wij het meeste uitvoeren bij deze apparaten zijn het vervangen van schermen, batterijen, oplaadpunten, moederbord reparaties en waterschade. Bij Repair IT Now zijn wij al druk bezig met de ontwikkelingen van de reparaties van de iPhone X, iPhone 8 en de iPhone 8 Plus.

Apple reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.