Maak kennis met de iPhone X

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone X van Apple

Na lange speculaties en geruchten is 12 september tijdens het Apple Event eindelijk bekend geworden welke naam de nieuwe iPhone gaat krijgen en wat wij mogen verwachten van deze nieuwe smartphone. Er waren hoge verwachtingen, omdat het immers om het jubileum model zou gaan en het een toptoestel moest gaan worden.

Als eerste de naam die Apple voor de nieuwe iPhone bedacht heeft. Door het 10-jarig bestaan van de iPhone heeft deze smartphone een speciale naam gekregen, namelijk de X. In de Romeinse taal betekent de X namelijk 10. Apple spreekt de X uit als het cijfer tien.
Het nieuwe toestel heeft een aantal nieuwe features. Hieronder een aantal functies verder uitgelicht.

Eerste iPhone met OLED-scherm

De iPhone X heeft een OLED-beeldscherm van 5,8 inch, de voorkant wordt bijna geheel bedekt hierdoor, alleen aan de bovenkant heeft het toestel een kleine rand voor de 3D-gezicht scanner, de selfiecamera en de luidspreker. Hierdoor is het scherm extra langwerpig geworden.
In de inkeping boven in zijn allerlei sensoren verwerkt.
Zowel de voor- en achterkant zijn gemaakt van glas.
Dit is overigens de eerste keer dat Apple kiest voor de OLED-technologie, dit wordt Super Retina genoemd. In het verleden werden alleen LCD-schermen gebruikt voor de iPhone.
De kleuren op het scherm worden aangepast op de tint van het licht in de omgeving. Dit noemt men de True Tone-technologie. De zwartwaarden zijn verbeterd en ook is het energieverbruik lager geworden.

iPhone X zilver en spacegrijs zwart voorkant

Geen thuisknop meer

Er is niet langer plaats voor de thuisknop door het grotere scherm. Door van beneden naar boven te vegen met je vinger ga je terug naar het thuisscherm. Door verder naar boven te swipen ga je naar het multitasking scherm.
Door het verdwijnen van de thuisknop is ook de Touch ID-vingerafdrukscanner verdwenen van het toestel. De scanner wordt ook niet elders op het toestel geplaatst.
De zijknop is extra groot gemaakt en te gebruiken op meerdere manieren. De zijknop zal dus een andere functie krijgen.

Maak kennis met de iPhone X

Ontgrendelen met Face ID en gezichtsherkenning

Apple heeft ervoor gekozen om de iPhone X te ontgrendelen met gezichtsherkenning.
Een 3D-scanner wordt voor deze Face ID-functie gebruikt. Volgens Apple kan die TrueDepth Camera het gezicht van de gebruiker nauwkeurig en vanuit allerlei hoeken herkennen.
In het donker moet deze functie natuurlijk ook goed werken, een infrarood sensor zorgt hiervoor.
De ontgrendeling van de smartphone werkt alleen als de gebruiker ernaar kijkt. Het systeem werkt niet als men in een andere richting kijkt of als de ogen van de gebruiker dicht zijn. Een foto van de gebruiker van de iPhone X gaat ook niet werken.
Het voordeel van Face ID gezichtsherkenning is dat je geen code meer nodig hebt en dat je je vinger niet meer op de scanner hoeft te leggen.
Face ID werkt ook met Apple Pay en apps, zoals Snapchat.
Apple gebruikt de gezichtsherkenning ook voor Animoji, dat is de geanimeerde emoji die met je gezicht meebeweegt.

Accuduur verbeterd en draadloos opladen

De batterijduur van de iPhone X is gemiddeld 2 uur langer geworden dan bij de iPhone 7. Verder kan je de X draadloos opladen, in plaats van door middel van een Lightning-kabel.
Hiervoor gebruikt Apple de Qi-standaard, die al door verschillende Android-smartphones eerder ingevoerd zijn.
Draadloos opladen kan door het toestel op een speciale oplaadmat, de zogenaamde AirPower te leggen. Behalve de iPhone kan je er ook het doosje van de AirPods en de Apple Watch mee opladen. De AirPower zal pas in 2018 verschijnen.

iPhone X draadloos opladen met Airpower van Apple

Camera’s van de iPhone X

Aan de achterkant van de iPhone X zit een 12 megapixel-camera met twee lenzen, deze zijn verticaal geplaatst. Ze hebben beiden een optische beeldstabilisatie. Dit is nodig voor augmented reality, hiermee wil Apple dit jaar flink uitpakken.
Met deze 12 megapixel-camera met twee lenzen kunnen ook 4K-video’s met 60 frames per seconde vastgelegd worden.
De slow motion video’s worden vastgelegd met 240 frames per seconde, dit is 2x zo snel als bij de voorgaande modellen.
De camera aan de achterkant heeft een quad-LED True Tone-flitser voor natuurlijke effecten.
Bij de frontcamera is de portret functie ook beschikbaar, bij de camera aan de achterkant beschik je ook over Portret Lighting. Hierdoor beschik je over verschillende varianten van belichting die speciaal gemaakt zijn voor portretten.

Technische gegevens iPhone X

De iPhone X is te krijgen in maar 1 schermformaat namelijk 5,8 inch met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. De pixeldichtheid is 458 ppi, deze dichtheid was nog niet eerder bij vorige modellen iPhones.
Deze nieuwe iPhone heeft een hexacore Processor met 2 snelle en 4 energiezuinige kernen en er zit 3 GB Ram in.
Er zijn 2 keuzes qua opslagcapaciteit, namelijk 64 GB en 256 GB.

Kleuren en Prijs iPhone X

De iPhone X is gemaakt van glas en metaal en is vervaardigd in 2 kleuren: zilver en donkergrijs.
De prijs van dit topmodel bedraagt in Nederland vanaf 1159 euro. Hiervoor heb je de 64GB variant. Ga je voor de iPhone X met 256GB betaal je 1329 euro.

iPhone X komt in de kleuren zilver en spacegray

Wanneer is de iPhone X beschikbaar?

Op 27 oktober a.s. begint de pre-order van de iPhone X. Vanaf 3 november ligt deze smartphone in de winkel.
Nederland zit samen met België bij de landen waar de iPhone X als eerste uitgeleverd gaat worden.
Apple geeft aan dat de productie van de iPhone X in eerste instantie beperkt zal zijn.

Vakkundig je iPhone X laten repareer bij Repair IT Now

Bij Repair IT Now repareren wij al iPhone toestellen vanaf de iPhone 3G. Door de jarenlange ervaring met het repareren van Apple apparaten bent u bij Repair IT Now aan het juiste adres. Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones gepresenteerd namelijk de: iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Met de drie nieuwe toestellen kunt u uiteraard binnenkort al terecht voor reparaties. Wij verwachten in de laatste week van september de onderdelen van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X op voorraad te hebben.

Betreft de iPhone X zijn er omtrent de reparaties een aantal veranderingen. De nieuwe iPhone van Apple heeft geen Touch ID en homeknop meer op het scherm, maar Face ID is hier voor in de plaats gekomen. Wanneer het scherm kapot gaat is de kans heel groot dat je de iPhone X niet meer kan ontgrendelen omdat het scherm is gebarsten. Het is daarom belangrijk dat het scherm van de iPhone X snel weer gerepareerd wordt. Je kan bij ons terecht voor alle iPhone X reparaties.

Direct je iPhone X reparatie aanmelden?

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] aantal weken geleden is Apple’s 10-jarig jubileum model nieuw op de markt gekomen de iPhone X. Repair IT Now heeft al verschillende onderdelen voor de […]

  2. […] In 2018 gaat Apple een AirPowermat uitbrengen waarmee je naast de iPhone 8 en X ook je AirPods en Apple Watch kunt opladen. Verder hebben de nieuwe iPhone 8 en Plus nog steeds dezelfde homeknop met Touch ID-sensor. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm en de iPhone 8 plus een 5,5-inch scherm. Beide toestellen bevatten nu de True Tone techniek. Dat wil zeggen dat het scherm mee kleurt met het omgevingslicht. In een andere blog van Repair IT Now hebben wij ook een uitgebreid artikel geschreven over de iPhone X: Maak kennis met de iPhone X […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.