Wat maakt de camera van de iPhone XR zo bijzonder

iPhone XR camera uitgelicht

Best wel uitzonderlijk is dat nu vele smartphones komen met maar liefst 3 en 4 camera’s (Samsung gaat smartphones aankondigen met 3 en 4 camera’s aan de achterkant) en de nieuwe iPhone XR verschijnt met maar één camera aan de achterkant. Alhoewel er maar één camera op zit zal de iPhone XR ongeveer dezelfde functies krijgen als de dubbele camera van de iPhone XS.
Met de komst van de iPhone XR gaat het steeds meer om de kunstmatige intelligentie en de snelle chips en niet meer om de lenzen, camera sensors en de deskundigheid van de fotograaf. Deze kunstmatige intelligentie en snelle chips zorgen ervoor dat de juiste instellingen worden gekozen door de camera. Hierdoor zien de foto’s er nog mooier uit.
Aan de achterkant heeft de camerasensor bij de iPhone XS en XR grotere en diepere pixels die er voor zorgen dat er meer licht op de sensor komt. Zelfs bij zwak licht krijg je hierdoor mooiere foto’s. De snellere sensors zorgen voor nog betere actiefoto’s.
Dan heb je nog Zero Shutter, dit bewerkstelligt dat de foto gemaakt wordt terwijl er op de sluiterknop wordt gedrukt en niet een fractie van een seconde erna. Dit is om niet net het juiste moment van de actie te missen.
Apple heeft aangegeven dat de iPhone XR wordt uitgevoerd met Smart HDR, een verbeterd bokeh-effect en aanpasbare scherptediepte. Dit geldt ook voor de selfie-camera. Deze is net als de frontcamera hetzelfde als in de iPhone XS.

De snelle vooruitgang van Apple wat betreft de camera’s op de nieuwe iPhone

Bij alle camera’s van de iPhones van 2018 wordt het beeld al voordat je op de sluiterknop drukt geanalyseerd.
Bij het maken van portretten zie je dan het volgende:

  • als er een gezicht in beeld is dan zorgt facial landmarking dat je de effecten van portretbelichting kunt toepassen.
  • om te zien of er een gezicht in beeld is gebruikt de Neural Engine machine learning om de data van de camerasensor te analyseren oftewel gezichtsherkenning.
  • depth mapping dat wilt zeggen dat de ISP data van de Neural Engine gebruikt om het object van de achterkant te scheiden. Om achteraf nog de scherptediepte aan te kunnen passen wordt dit in meerdere lagen gedaan.

iPhone XR reparatie door Repair IT Now

De iPhone XR is één van de meest verkochte telefoons. De verkoopcijfers tot nu zijn iets beter dan toen de iPhone 8 werd gelanceerd. Mocht je iPhone XR of een ander model iPhone kapot gaan. Dan kan je bij Repair IT Now terecht voor een iPhone XR reparatie. Wij voeren de reparatie altijd uit met originele OEM onderdelen. Zo ben je er van verzekerd dat je iPhone goed gerepareerd wordt en in de originele staat weer terug krijgt.

Bij Repair IT Now kan je ervoor kiezen om langs te komen om je iPhone reparatie uit te voeren of dat je je toestel wilt opsturen. Ons kantoor zit gevestigd in Sliedrecht (langs de snelweg A15). De meeste reparaties kunnen wij binnen 30 minuten uitvoeren.

Denk vooral aan reparaties zoals:

  • iPhone XR scherm reparatie / scherm vervangen
  • iPhone XR accu vervangen
  • iPhone XR camera vervangen
  • iPhone XR laadpunt vervangen
  • iPhone XR oorspeaker / luidspreker vervangen

iPhone reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.