School of studie combineren met werk? Lees het interview van collega Daniël hoe hij dit doet

Daniël is in de zomervakantie van 2018 begonnen als parttimer bij Repair IT Now. Van te voren zegt hij niet zo veel te hebben geweten van techniek en reparaties, maar merkte hij wel dat zijn interesse hier lag. Inmiddels is Daniël een reparateur van Repair IT Now en gaat hij binnenkort aan zijn laatste jaar van het HAVO beginnen.

Wil jij weten hoe Daniël reparateur is geworden en hoe hij school en werk combineert? Lees dan zijn interview.

Interview met Daniel

Vraag 1: Hoe is jouw ontwikkeling binnen Repair IT Now geweest?

Ik begon hier in 2018 en wilde graag een reparateur worden. Momenteel ben ik dit al een tijdje en help ik daarnaast ook de klanten. Hoe ik dit ben geworden? Ik heb veel meegekeken bij collega’s en heb onder begeleiding leren repareren. Nu kan ik vrijwel alles zelfstandig en is geen reparatie mij te moeilijk.

Vraag 2: Wat zijn de leuke kanten aan dit beroep?

Het leukste vind ik dat ik hier op werk de allernieuwste smartphones zie. Ik mag dan bijvoorbeeld als eerst aan de nieuwste iPhone SE repareren of op de nieuwste Samsung een Clearplex folie plakken. Ja, dat vind ik wel gaaf! Maar ik vind het ook tof om na een onderzoek te kunnen vaststellen wat er defect is aan een telefoon en deze vervolgens weer helemaal goed te laten werken.

Vraag 3: Welke merken vind je nou echt leuk om te repareren?

Mijn favoriete merk is Apple. Voornamelijk de MacBooks en iPhones vind ik het leukst om te repareren – en uiteraard ook om zelf te hebben. 🙂

Vraag 4: Hoe combineer jij school met werk?

Maandag tot en met vrijdag heb ik school met het nodige aan huiswerk en toetsen. Ik weet dat ik elke zaterdag bij Repair IT Now werk en daardoor niet aan mijn werk voor school kom. Door de rest van de week mijn huiswerk bij te houden en veel op zondag te doen lukt het mij nog steeds om goede cijfers te halen en erbij te werken. Werken bij Repair IT Now geeft mij motivatie om verder te studeren.

Vraag 5: Zie jij doorgroei mogelijkheden binnen dit bedrijf?

Graag wil ik doorstuderen nadat ik mijn middelbare school diploma heb behaald. Eenmaal op het HBO wil ik kijken hoe ik werk en school kan combineren en welke functie ik dan binnen Repair IT Now kan hebben. Ik zie mijzelf wel altijd als reparateur werken, omdat ik dit het leukste vind. Maar ik zou wel later meer gespecialiseerd willen worden door bijvoorbeeld een soldeer cursus te doen of de management kant op te gaan.

Ben jij een scholier of student en wil je tussendoor graag werken?

Word dan deel van het Repair IT Now team! Wij steunen scholieren en studenten door te begrijpen dat je opleiding voorgaat, maar je wel open staat om hard te werken en extra te leren. Wij bieden aan enthousiaste, passievolle, hardwerkende scholieren en studenten stageplekken en banen aan.

Repair IT Now heeft voor de komende jaren hoge doelstellingen. Lijkt jou het tof om in de techniek te werken en ervoor te zorgen dat wij samen met jou deze doelstellingen kunnen halen?

Wil jij stage lopen of werken bij Repair IT Now?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.