MacBook waterschade, wat nu?

Macbook met waterschade wat nu

De grootste nachtmerrie van iedereen, waterschade of nog erger koffie, thee of andere vloeistof over je kostbare onmisbare MacBook heen. In beginsel denkt iedereen ik ga niet drinken in de buurt van mijn MacBook, maar als je vaak langere tijd hierop moet werken is dit goede voornemen vaak snel verdwenen. Helaas zit een ongelukje nog steeds in een klein hoekje en zien wij als reparatiebedrijf dat dit zeer regelmatig gebeurd.
Mocht de MacBook toch vochtschade opgelopen hebben dan is het noodzaak om de nodige maatregelen te nemen.

Macbook reparatie aanmelden?

Wat kan je zelf al meteen doen om erger te voorkomen?

Het is zeer raadzaam om de MacBook meteen uit te schakelen nadat deze waterschade heeft opgelopen. Dit omdat water stroom geleidt en dit kan ervoor zorgen dat de stroomtoevoer gaat naar gedeelten in je MacBook waar het niet hoort met mogelijk onherstelbare schade. Vocht zorgt er namelijk voor dat het elektrische circuit wordt onderbroken.Het is mogelijk dat er hierdoor kortsluiting ontstaat en dat belangrijke chips en zekeringen zullen doorbranden.

MacBook waterschade een kostbare reparatie?

Door de corrosie (de aantasting van metalen door roestvorming) die de MacBook oploopt door het water of de andere vloeistoffen wordt repareren vaak moeilijk. Hierdoor is er vaak schade ontstaan aan meerdere onderdelen en daardoor zal het een kostbare reparatie worden. Veel MacBook gebruikers besluiten daarom al snel dat ze beter een nieuwe laptop kunnen kopen. Maar is dit nodig?

Macbook waterschade chemisch reinigen met ultrasonische cleaner bij repair it now

MacBook Reparatie met waterschade bij Repair IT Now

Bijna dagelijks komen er MacBooks bij ons binnen met waterschade. Heeft je MacBook water- of vochtschade opgelopen dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te brengen. Hoe eerder onze Apple Specialisten de reiniging van het apparaat in gang kunnen zetten, hoe groter de kans op een goede afloop.

Macbook met vochtschade herstellen met chemisch reinigen bij Repair IT Now

Repair IT Now heeft een Ultrasonic Cleaner om vochtschade te behandelen

 

>
Wij zijn voorzien van de allernieuwste apparatuur om een kostbare MacBook te reinigen.
Dit apparaat heeft een speciale vloeistof die ervoor zorgt dat de onderdelen van je MacBook weer schoon worden gespoeld. Bij deze vloeistof wordt een stof gebruikt die corrosie tegengaat.
Na deze reinigingsbehandeling worden de onderdelen gedroogd en daarna gaan we testen of de MacBook weer geschikt is om te gebruiken. Het kan zijn dat er na het chemisch reinigen nog 1 of meerdere onderdelen vervangen moeten worden om de MacBook weer werkend te krijgen. Vaak blijft de data die erop staat veilig, maar wij kunnen niet garant staan voor eventueel dataverlies.
Ben je in het bezit van een MacBook Air of MacBook Pro met vochtschade, bel gerust met ons over de mogelijkheden of vragen die er misschien nog zijn.

 

Macbook reparatie aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.