,

Keuzestress tussen iPhone 7 en Samsung Galaxy S8

verschillen iPhone 7 vs Samsung Galaxy S8

iPhone 7 vs Samsung Galaxy S8

Een aantal dagen geleden heeft Samsung de Galaxy S8 en de S8+ aangekondigd. Deze nieuwe smartphones moeten de concurrentie gaan opnemen tegen de iPhone-reeks van Apple. Twijfel je of je op de nieuwe Galaxy S8 moet wachten of voor de iPhone 7 moet gaan? Wij zullen voor je op een rijtje zetten wat de belangrijkste verschillen en eigenschappen van beide telefoons zijn.

Grootste verschillen iPhone 7 en Samsung S8

Qua design verschillen de twee toestellen enorm van elkaar. De Samsung Galaxy S8 kenmerkt zich door zijn gigantisch grote scherm, waarbij de randen bijna zijn verdwenen. Daarnaast is de homeknop verdwenen en heeft Samsung plaats gemaakt voor een virtuele homeknop. Voor de rest zijn de randen van het scherm gebogen en introduceert Samsung een irisscanner om je Galaxy S8 mee te ontgrendelen. Dit is een groot verschil met de iPhone 7, die alleen gebruik maakt van een touch-ID. De vingerafdrukscanner zit bij de Samsung Galaxy S8 door het verdwijnen van de home-knop aan de achterkant van de smartphone.

Daarnaast verschilt de keuze in kleuren van beide toestellen ook van elkaar. Bij Samsung heb je de keuze uit de kleuren zwart, grijs en zilver, terwijl je bij Apple naast deze kleuren ook kiezen uit goud, roségoud en rood. De achterkant van de Galaxy S8 bestaat uit Gorilla Glass en bij de iPhone 7 uit aluminium. Ook de schermresolutie van de Galaxy S8 is een stuk beter dan de iPhone 7. Samsung maakt gebruik van AMOLED schermen en men verwacht dat Apple pas bij de iPhone 8 van deze schermen gebruik gaat maken. Een ander groot verschil tussen de twee smartphones is dat de Samsung een stuk verder is met draadloos opladen dan Apple.

Ook de digitale assistenten van Apple en Samsung zijn beiden verder ontwikkeld. Apple’s Siri is al wel een stuk verder op het gebied van persoonlijke assistentie en kan in tegenstelling tot de Bixby van Samsung ook al assisteren in het Nederlands. Tot nu toe is Bixby alleen nog in het Engels, maar kan je wel helpen bij taken zoals foto’s opvragen, het scannen van teksten en het betalen.

Het allergrootste verschil tussen de twee toestellen is natuurlijk het besturingssysteem. Dit is vaak ook de reden dat de ene persoon een echte Apple-fanaat is en de andere een echte Samsung liefhebber. Apple draait al jaren op IOS en Samsung op het bekende Android 7 Nougat. Bij de updates van Samsung kan het soms wel maanden duren voordat ze in Nederland beschikbaar zijn en bij de IOS updates van Apple kan dit vrijwel meteen.

Toch is het moeilijk de toestellen met elkaar te vergelijken en een beste toestel aan te wijzen. Beide smartphones hebben een mooi uiterlijk en handige functies. De vraag of een Apple of een Samsung toestel beter is blijft dus toch een kwestie van smaak. Ook bij de vraag of je van een iPhone 7 naar een Samsung S8 moet overstappen, kan je mee laten wegen dat binnenkort de iPhone 8 weer uitkomt met vernieuwde functies. Ook deze telefoon zal smallere schermranden krijgen en geen fysieke thuisknop meer te vinden zijn.

Repair IT Now en de Galaxy S8 en iPhone 7

Offerte opvragen voor meerdere Samsung of iPhone toestellen?

Repair IT Now kan alle reparaties aan uw Samsung Galaxy S8 en iPhone 7 voor u uitvoeren. Een nadeel van de Galaxy S8 is dat bij een schermreparatie, zowel het scherm als de achterkant vervangen moeten worden. Dit komt omdat het achterkantje van ultradun glas is gemaakt en hierdoor automatisch breekt bij het repareren. Ook voor alle iPhone 7 reparaties kan je terecht bij Repair IT Now.

iPhone of Samsung telefoon reparatie direct aanmelden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.