, ,

Scherm van iPhone 6s bestaat uit 8 lagen

meerdere lagen iphone 6s scherm

Scherm iPhone 6s zwaarder

Afgelopen week is de iPhone 6s uit elkaar gehaald door iFixit. Hiervoor bleek al uit de teardown dat de iPhone 6s iets zwaarder was en met name het scherm.Het scherm van de iPhone 6s bevat namelijk acht verschillende lagen, wat voornamelijk komt door het 3D Touch-gedeelte van het scherm. Dat blijkt uit een nieuwe teardown van iFixit.

Meerdere lagen voor 3D-touch

Uit onderzoek van iFixit is gebleken dat het scherm van de iPhone 6s bestaat uit acht lagen. Naast de backlight, een metalen laag aan de achterkant, een reflective film, het glas aan de voorkant, het scherm zelf, de polarizing film en de rand om alles bij elkaar te houden, bevat het scherm ook een laag met capacitive sensoren. Deze achtste en tevens laatste laag zorgt voor 3D Touch, waardoor de iPhone herkent hoe hard je op het scherm drukt. (wat dus nieuw is bij de iPhone 6s en de iPhone 6s plus serie)

meerdere lagen iphone 6s scherm

Het Gorilla Glass dat gebruikt is, kan heel licht buigen op het moment dat je hier hard op drukt, waardoor de afstand tussen het scherm en de sensoren van 3D Touch korter wordt en er een harde druk geregistreerd wordt. Verder is het interessant om te zien hoe de polarizing film precies werkt. Zonder deze dunne laag is niet zichtbaar wat er op het scherm weergegeven wordt. Deze flinterdunne laag fungeert als een soort filter, waardoor de juiste combinatie van kleuren weergegeven wordt.

Bron: iculture.nl

iPhone 6s en iPhone 6s plus reparatie

De iPhone 6s en de iPhone 6s plus zijn nu al een aantal weken beschikbaar in Nederland. Deze twee nieuwe telefoons van Apple zijn de voorgangers iPhone 6 en de iPhone 6s plus. In onze vorige blog: iPhone 6s en iPhone 6s plus reparatie hebben wij verteld dat u bij ons al terecht kan voor een iPhone 6s scherm reparatie en een iPhone 6s plus touchscreen reparatie. Is het scherm van uw iPhone 6S of 6S plus gebarsten? Erg vervelend, uiteraard wilt u voor uw gloednieuwe iPhone een vakkundige reparateur die weet wat hij doet! Repair IT Now verzorgt de reparatie van uw iPhone 6S of 6S Plus scherm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.