De iPhone 7 en de iPhone 7 plus gitzwart

Alle informatie over de iPhone 7

Gisteren heeft Apple tijdens het jaarlijkse Event de nieuwste iPhone gepresenteerd: de iPhone 7.

Filmpje Apple: Officiële video introductie van de iPhone 7

Vernieuwingen en veranderingen

Het eerste wat opvalt is dat de iPhone 7 qua uiterlijk erg lijkt op zijn voorganger de iPhone 6, toch zijn er de nodige vernieuwingen en veranderingen.
De nieuwe smartphone is nog steeds vervaardigd van aluminium met aan de achterzijde het Apple-logo. Wel zijn de antennestrepen iets minder duidelijk zichtbaar op de achterkant bij de iPhone 7.

Geen koptelefoonaansluiting meer en draadloze AirPods

Een grote verandering is dat de iPhone 7 geen koptelefooningang meer heeft. De smartphone heeft dus geen aansluiting meer voor 3,5 mm stekkers, wel kan je nog verbinding maken door het gebruik van een Bluetooth-koptelefoon of oordopjes die passen in de oplaadpoort.
Bij de nieuwe iPhone levert Apple nieuwe draadloze iPhone oordopjes die passen in de Lightning-poort. Verder zit er standaard een adapter bij die de traditionele koptelefoonstekkers in een Lightning-plug omzet. iPhone-gebruikers die een oudere koptelefoon hebben zullen dus een dongel (omvormkabeltje) moeten gebruiken.
Apple kondigde tijdens het Event ook nieuwe draadloze oordopjes aan. Ze zien er hetzelfde uit als de huidige EarPod-koptelefoon, alleen zijn de oortjes nu draadloos. De oordopjes gaan op één lading 5 uur mee. De prijs van deze dopjes is vanaf 179 euro en zullen vanaf eind oktober te koop zijn.
Tot nu toe hadden alle iPhones een mono-speaker. De iPhone 7 en 7 Plus hebben nu voor het eerst stereo-speakers. ook hebben de smartphones nu bovenop een tweede speaker.

De nieuwe drukgevoelige thuisknop

Verder heeft de iPhone 7 een nieuwe homeknop; deze geeft feedback via trillingen en kun je niet meer indrukken zoals we gewend zijn.
Die trillingen zijn te vergelijken met Force Touch op de MacBooks.
De smartphone is IP67-gecertificeerd, dat wil zeggen dat het toestel water- en stofbestendig is.

De (dubbele) camera

iPhone 7 met een dubbele achter camera

Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 plus hebben een betere 12-megapixel camera gekregen. De iPhone 7 beschikt over een grotere lens die nog meer uitsteekt aan de achterkant. Door de nieuw ontwikkelde 12-megapixelcamera met een nieuwe IPS (Image Signal Processor) levert de iPhone 7 nog betere fotokwaliteit. De frontcamera is nu, in plaats van 5, 7 megapixel geworden en heeft automatische beeldstabilisatie, wat zorgt voor betere selfies. Door de nieuwe flitser heeft de smartphone 50% meer lichtopbrengst.
De iPhone 7 plus heeft een dubbele camera aan de achterkant gekregen, met twee sensoren van 12 megapixel en twee verschillende lenzen namelijk een groothoek- en telefoto-lens. Hiermee kan je onder andere beter zoomen. Door middel van een knop op het scherm kan je wisselen tussen de groothoeklens. De telefoto-lens activeer je door twee keer te tappen. Je kan optisch zoomen tot 2x en software-matig zoomen tot 10x.

Modellen en prijzen iPhone 7

Zoals al vermeld is er een model iPhone 7 en een iPhone 7 Plus.
Je kan kiezen uit 32GB, 128GB en 256GB opslag. De 16 GB opslagmogelijkheid is hiermee vervallen.
Verder beschikt het toestel over een nieuwe processor, de A10 Fusion. Door een 6-core grafische chip heeft de iPhone 7 betere graphics. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus hebben de langste batterijduur ooit.
Apple belooft zelfs aan klanten die nu een iPhone 6s hebben dat de batterijduur van de nieuwe smartphone 2 uur langer is.
Ook is het energieverbruik sterk verminderd.
De prijs voor de iPhone 7 van 4,7 inch blijft hetzelfde als de iPhone 6s en is vanaf 769 euro. De iPhone 7 Plus van 5,5 inch is verkrijgbaar vanaf 909 euro. De nieuwe gitzwarte kleur variant gaat een kleine 100 euro meer kosten.

Kleuren van de iPhone 7

iPhone 7 en iPhone 7 Plus kleuren en modellen

Zoals gisteren aangekondigd tijdens de jaarlijkse presentatie van Apple is bekend gemaakt dat er twee nieuwe kleuren zijn bij de iPhone 7.
De eerste is de matzwarte variant en verder is er een versie in spiegelend jet black. Het glimmende zwart is te verkrijgen na een speciaal produktieproces. De glans kan door het gebruik wel minder worden, waardoor de behuizing er wat doffer uit kan gaan zien laat Apple weten. Dit kan voorkomen worden door een hoesje te gebruiken.
De gitzwarte kleur is alleen vanaf 128GB en 256GB leverbaar. Ook zullen de kleuren zilver, goud en roségoud beschikbaar zijn. Deze kleuren zijn te verkrijgen in 32,128 en 256GB. Spacegrijs is niet verkrijgbaar.

Filmpje Apple: iPhone 7 design

iPhone 7 release in Nederland

Wat je moet weten over de nieuwe iPhone 7

De iPhone 7 en 7 Plus zullen vanaf 16 september te koop zijn in de eerste groep landen. Nederland zit ook bij de eerste groep landen.
Voor de liefhebbers die als eersten een nieuwe iPhone 7 willen kopen, kan je vanaf 9 september om 9.00 uur een pre-order plaatsen.

iPhone 7 reparatie door Repair IT Now

Zoals hierboven al genoemd is de iPhone 7 en de iPhone 7 plus halverwege september beschikbaar in Nederland. Helaas gaat het ook voorkomen dat de iPhone 7 kapot gaat, met name het glas van het scherm zal barsten of stuk gaan. Gelukkig ben je dan bij Repair IT Now aan het juiste adres om je iPhone 7 scherm te laten vervangen door reparatiebedrijf die al enkele jaren iPhone reparaties uitvoert. Er zal dan een verschuiving komen van het aantal reparatie van de iPhone SE, iPhone 6 en de iPhone 6s naar de iPhone 7.

Bij Repair IT Now denken wij dat de meest voorkomende of de populairste de reparaties de volgende defecten en klachten zijn: iPhone 7 scherm reparatie / scherm vervangen, iPhone 7 laadpunt reparatie, iPhone 7 waterschade / chemisch reinigen en iPhone 7 batterij vervangen.

iPhone 7 reparatie aanmelden?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] al een pre-order plaatsen. Naast de iPhone 7 is er ook de iPhone 7 plus. Natuurlijk zijn er weer de nodige vernieuwingen en veranderingen aan de nieuwe smartphone. De belangrijkste zijn het ontbreken van de koptelefoonaansluiting, de draadloze AirPods en de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.